Natuurgebied Oostvaardersveld officieel geopend

LELYSTAD
Natuurgebied het Oostvaardersveld bij Lelystad is zaterdag officieel geopend. Het gebied aan de rand van de Oostvaardersplassen is het afgelopen jaar grondig opnieuw ingericht.

Staatsbosbeheer wilde een betere leefomgeving scheppen voor planten en dieren. Daarvoor is onder meer een extra waterplas aangelegd. Ook voor bezoekers is het gebied aantrekkelijker gemaakt, met nieuwe picknickbanken, infopanelen en een nieuwe vogelkijkhut. Verder is een speciale tunnel onder de spoorlijn aangelegd, zodat het gebied vanuit het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen te voet bereikt kan worden.

In het programma Natuurlijk Flevoland is afgelopen week uitgebreid aandacht besteed aan de heringerichte Oostvaardersveld. Bekijk de uitzending hier.

Foto: Joke Bijl

reacties (6)

 • Martijn de Jonge

   

  Het wekt verbazing dat de afsluiting en drooglegging van een belangrijke natte verbindingszone voor bever, otter, ijsvogel en ringslang gevierd wordt. De nieuwe droge corridor onder het spoor voldoet aan geen enkele richtlijn of voorschrift inzake ecologische passages t.b.v. grote zoogdieren. Dat nu ten behoeve van de grote grazers zowel Hoofddiep als Kottertocht zijn droog gelegd betekent een teruggang van de ecologische waarden van Kotterbos en Oostvaardersveld. Tevens gaat het recht in tegen de door Frans Vera gepropageerde Ecologische Hoofd Structuur die gebieden met elkaar verbindt om inheemse soorten te laten migreren. Apart!

  reageer
 • Flevofan

   

  Oh ja, dat gebied waar straks de vliegtuigen laag overheen scheren

  reageer
 • rich

   

  Oke dit kan wel. Maar meer bomen en groen en beschutting voor de dieren in de oostvaardersplassen komt er niet nee gewoon maar afknallen als ze het niet redden door voedsel tekort.

  reageer
 • Job

   

  Nu nog een patatkraam, parkeerplaats(betaald)...

  reageer
 • Cor

   

  Je bedoeld het zelfde gebied waar al jaren dieren verwaarloosd worden, en waar men zegt de natuur zijn gang te laten gaan, maar ondertussen wel de dieren vermoord?! oh dat gebied!

  reageer
 • henkie

   

  Dieren gaan in de echte natuur ook gewoon dood hoor. ga je liever bezighouden met echt dierenleed als je zo met ze begaan bent.

 • .\/\/.

   

  Zuur gepruttel

 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Alleen zo jammer dat de mens hier centraal is komen te staan en niet de dieren in het gebied. Veel kabaal midden in een broedseizoen! Dat is dan ook typisch Staatsbosbeheer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert