Verdachte doorbreekt stilzwijgen in moordzaak Lorenzo Hardy

ALMERE
Een van de verdachten van de moord op Almeerder Lorenzo Hardy heeft tegenover het Openbaar Ministerie een verklaring afgelegd. Dat bleek dinsdag tijdens de regiezitting voor de rechtbank in Almelo.

Tot voor kort zweeg de 52-jarige verdachte uit Neede over de zaak, waarbij het slachtoffer afgelopen december werd doodgeschoten en daarna gedumpt in het Twentekanaal bij Markelo. Het lichaam van de man was gewikkeld in plastic. In deze zaak, die zich afspeelde in Overijssel, zijn twee verdachten opgepakt.

Wat de hoofdverdachte heeft verklaard, is niet bekend. Een 42-jarige man uit Hengelo, die ook verdacht werd van de moord, wordt door de officier van justitie vrijgepleit voor dat feit. Hij wordt nog wel verdacht van het wegmaken van het lijk en het in bezit hebben van 6 kilo hennep.

Voordat de rechtbank de zaak eind dit jaar inhoudelijk gaat behandelen, wordt er aanvullend sporenonderzoek gedaan. Onderzocht worden bloedspetters in een pand van de verdachte uit Hengelo. Vermoedelijk is Lorenzo Hardy daar van dichtbij door het hoofd geschoten. Dit gebeurde nadat de drie mannen ruzie hadden gekregen.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert