Plan voor Potato Experience in Poldertoren

EMMELOORD
Het bedrijf Agrofood Cluster in Emmeloord wil een interactief belevingscentrum oprichten voor de aardappel. Het centrum zou de naam Potato Experience moeten krijgen en in 2017 tegelijkertijd met de beurs Potato Europe van start moeten gaan.

In het centrum kunnen basisschoolleerlingen en toeristen terecht voor workshops en kookclinics. Volgens Agrofood Cluster is de Poldertoren een goede locatie voor het nieuwe centrum.

Het idee voor de 'aardappel-ervaring' krijgt al bijval uit de politiek. De VVD in Noordoostpolder laat weten het plan te ondersteunen. De liberalen hadden in 2011 al de wens om Emmeloord als aardappelhoofdstad van de wereld op de kaart te zetten.

reacties (3)

 • Agri Met kiespijn

   

  hoezo bedrijf? Subsidiepot slurpt torenhoge subsidies en verlaagt het recreatieve imago van de polder tot een aardappel en een zak patat.

  reageer
 • henk

   

  idd. zal ook wel weer een zak met geld heen gaan.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Een interactief aardappelbelevingscentrum in de Poldertoren.... En de VVD vindt dat goed. Natuurlijk; ze waren ook voor de VVV in de Poldertoren. En waar ze verder nog voor waren in de Poldertoren.... Gelukkig hebben de inwoners een kort geheugen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert