PVV stelt vragen over salaris bestuurder Zorggroep Almere

ALMERE
Het salaris van bestuursvoorzitter Jos Stienen van Zorggroep Almere is voor de PVV aanleiding voor vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. Stienen verdiende afgelopen jaar ruim 220.000 euro.

Hij staat op de 44ste plek in de ActiZ50. Dat is een lijst samengesteld door FNV Zorg & Welzijn om topsalarissen in de ouderenzorg aan de kaak te stellen. Het salaris van Jos Stienen is wel lager dan de Wet Normering Topinkomens die sinds 1 januari 2013 van kracht is. Volgens die wet mag de Almeerse zorgbestuurder 230.000 euro verdienen.

Desondanks maakt de PVV zich zorgen over de ontwikkeling van het salaris van Stienen. Dat vindt de politieke partij niet rijmen met de ontwikkelingen in de zorg waarin de laatste jaren fors is bezuinigd.

Strengere Wet Normering Topinkomens
De Eerste Kamer nam eind vorig jaar een wet aan waarin topinkomens van de (semi) publieke sector nog meer aan banden wordt gelegd. Die wet schrijft dat bestuurders niet meer dan 178.000 euro mogen verdienen.

PVV Almere wil dat het college van b en w voortaan in de voorwaarden voor een subsidie voor een zorginstelling opneemt dat de bestuurders niet meer mogen verdienen dan de wet voorschrijft.

Nieuwe Bestuurder
Sinds begin deze maand heeft Zorggroep Almere een nieuwe bestuurder, Lidy Hartemink. Zij neemt het roer over van Bert Groot Roessink die met pensioen gaat. Zorggroep Almere laat weten dat Harteminks salaris is afgestemd op de aangescherpte Wet Normering Topinkomens. Dat betekent dat zij niet meer dan 178.000 euro verdiend.

Vorig jaar stond Hartemink nog op een vierde plek in de ActiZ50. De oud-Univé-topvrouw verdiende in 2014 bij De Zorgcombinatie Noorderboog zo'n 313.000 euro. De organisatie leed dat jaar een verlies van 1,3 miljoen euro. Bij haar vertrek kreeg Hartemink een ontslagvergoeding van 75.000 euro mee.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Ik vind het prima dat de PVV hier vragen over stelt. Al was het alleen maar omdat het dan ook normaal is dat we de PVV vragen naar hun financiën. Wie zijn hun geldschieters?

  reageer
 • Wolverine

   

  En straks weer de zorgpremie omhoog,zo is het toch overal mensen de duren heren/dames maar graaien.deze hebben dan ook niks met de mensen die ziek zijn denken enkel aan hun zelf.maar nogmaals dat wisten we al.

  reageer
 • Jan

   

  Het spijt me zeer (ik ben absoluut geen PVV aanhanger) om te zeggen dat de PVV ers in Almere. Altijd volledig aanwezig zijn bij de politieke markt in Almere. Dus om te zeggen dat ze niet aanwezig zijn is slaat nergens op.

  reageer
 • frits

   

  jos de zakkenvuller ten top hier, heel deze zorg groep is een bende laat jos eens gaan werken voor een normaal salaris zonder zakkken vullerij dan kunnen de salarissen van het peersoneel omhoog en kan er ook meer personeel worden aangenomen . en laat de gemeente eens gaan stoppen met die achtelijke subsidie . want dat kost bakken gemeenschapsgelden hier

  reageer
 • qwerty

   

  hoe vaak het wettelijk minimumloon zou je dan wel acceptabel vinden???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan b.

   

  2,2 ton per jaar en dan ook nog met de centen van de kapper in je zak lopen..... Niemand, hoe goed en met welke fantastische kwaliteiten dan ook, kan een honorering van meer dan vijf maal het wettelijk minimumloon waarmaken. Alles wat er boven zit is zakkenvullerij ten koste van de gemeenschap.

  reageer
 • pvv

   

  Wanneer stelt de PVV eens vragen over PVV-ers die wel belastinggeld ontvangen maar nooit in de raad aanwezig zijn?

  reageer
 • Vrije partij

   

  Eens! PVV partij van de verloedering.

  reageer
 • Peter

   

  Even voor mij. Dus volgens de wet mag het maar de PVV vindt het toch nodig om mijn belastinggeld te verspillen aan het stellen van overbodige vragen. Kan iemand dat eens een vraag over stellen? Wordt erg moe van deze zogenaamde moralistische toneelspelers

  reageer
 • Andrea

   

  Ben ik het helemaal mee eens,laat de mensen op de werkvloer eens wat meer verdienen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert