SP-afvallige geïnstalleerd als raadslid

ALMERE
SP-afvallige Martin van Blitterswijk is donderdagavond geïnstalleerd als raadslid in Almere. Hij zal daar als éénmansfractie verder gaan en niet namens de SP in de raad zitten.

Volgens SP-fractievoorzitter Ans Desumma zou Van Blitterswijk zijn partijlidmaatschap hebben opgezegd omdat hij bezwaar heeft tegen de afdrachtsregeling van de SP. Die schrijft voor dat raadsleden hun vergoeding in de partijkas storten en vervolgens daar een deel van terugkrijgen.

D66 vroeg meteen na de benoeming een debat aan over de acute afsplitsing. Burgemeester Jorritsma noemde dat ongepast. Tot een echte discussie kwam het vervolgens dan ook niet.reacties (7)

 • KC

   

  hij stond op de kieslijst van de SP en is dus meegelift onder die vlag. Dan hij een eigen partij op moeten richten. Dat is open democratie! Nu is het kiezersbedrog.

  reageer
 • Remon

   

  Helaas vergeten de meeste hier dat het om een volksvertegenwoordiger gaat en op deze manier is gekozen en dus niet als partij vertegenwoordiger. Dat is democratie.

  reageer
 • KC

   

  Een raadslid krijgt geen wachtgeld, maar hij wist hoe het bij de SP gaat. Dit is kiezers bedrog.

  reageer
 • Bijzonder

   

  Merkwaardig dat dergelijke zaken kunnen. Als op men op deze wijze solliciteerde bij een werkgever dan kreeg men direct ontslag.Immers men doet zich anders voor !Men geeft op deze wijze ook een verkeerd signaal af .Het lijkt op infiltreren met de bedoeling een eigen koers te varen.Kwalijk voor de politiek en democratie.

  reageer
 • Rinus

   

  Raadsleden krijgen geen wachtgeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo

   

  Weer zo''n graaier die er alleen voor eigen belang zit. Deze regel zou aangepast moeten worden. De kiezer stemt op een partij en het bijbehorende partijprogramma. Je maakt mij niet wijs dat dit heerschap hier vooraf niet over heeft nagedacht. Allemaal een beetje TE toevallig Hij zal wel snel vertrekken zodat hij zijn wachtgeld kan innen

  reageer
 • Rutger

   

  Veel succes, maar weet niet of dat lukt zonder ruggengraat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert