Stadsschrijver betrekt huis aan Weerwater

ALMERE
De nieuwe stadsschrijver van Almere, Redmond O'Hanlon, neemt woensdag de sleutel van zijn tijdelijke huis in ontvangst. O'Hanlon woont de komende twee maanden in de voormalige duikschool aan het Weerwater. Dit pand speelt een centrale rol tijdens de Floriade in 2022.

De Brit O'Hanlon woont afwisselend in Groot-Brittannië en Nederland. Hij is bekend geworden door zijn avontuurlijke reisverslagen. Sinds 2009 is hij ook bekend van televisie door zijn rol in de VPRO-series 'Beagle, in de voetsporen van Darwin' en 'O'Hanlons Helden'.

Een tijdelijk verblijf in Almere moet de stadsschrijver tot nieuw werk inspireren. Eerder werden Renate Dorrestein en Stephan Sanders naar Almere gehaald.

reacties (3)

 • -Z-

   

  Bijzondere keus deze heer. Het zal vast een bijzonder boek worden, met een mooi verhaal. Met deze derde editie van de Almere Verhalen wordt een toekomstige traditie voorzichtig bestendigd. Later zal er een leuke, boeiende en hopelijk heerlijk onsamenhangende collectie boeken zijn. Steden inspireren schrijvers wel vaker, maar een stad vraagt nooit een schrijver. Deze bijzondere ontmoetingen tussen mens en wat hij bouwt, tussen woord en daad zijn daarom juweeltjes. Je zou bijna zeggen, eindelijk iets gek-leuks dat werkt in, voor en door Almere !

  reageer
 • Frenky

   

  Beetje rare snuiter die O'hanlon je zou toch verwachten dat hij met het geld dat hij verdient een huis kan kopen, beetje Swiebertje persoon dus.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Voor twee maanden een huis kopen??? Hij komt hier voor een opdracht. Wat de inspiratie moet zijn met al dat op hol geslagen groen rondom is mij wel een raadsel Zeker voor iemand die al zoveel echt mooie landschappen gezien heeft.

 • Hannes

   

  Ik heb alle bewondering voor Redmond O´Hanlon zoals hij schrijft en verteld. Daarom hoop ik dat hij gaat schrijven over het mooie natuureiland wat Almere stad te bieden heeft. Dat het eeuwig zonden is om daar de Floriade te vestigen. Elke grote wereldstad heeft zijn eigen natuurstadspark. En dat de Floriade omgezet kan worden, om nu juist Almere te promoten met kleinschalige evenementen. met aandacht voor meer hoog kwalitatieve, en technologische bedrijven, om NU zelf met de stad te gaan beginnen met alle technologie wat nu al op de PLANKEN ligt. Dan hebben we in 2022 een stad waar Almere een goed en HOOGWAARDIG bekendheid zal geven. Redmond O´Hanlon. veel succes in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert