Summerschool voor asielzoekers

DRONTEN
Het COA, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, begint een Summerschool op het asielzoekerscentrum in Dronten.

Dit doen ze om de 100 tot 150 alleenstaande minderjarigen toch onderwijs te bieden tijdens de zomervakantie.

Het COA is op zoek naar twee docenten die de lessen gaan verzorgen op het AZC.

reacties (3)

 • Wim2

   

  Andries, Wat Wim bedoeld is dat er bakken met geld naar vluchtelingen en andere gelukszoekers gaat, terwijl de nederlandse ouderen en minima kunnen verrekken. En kom nou niet weer aan met al dat zielige gedoe dat wij het hier zo goed hebben, nou das dus absoluut NIET waar! Ik spreek uit ervaring, daar ik dagelijks met ouderen in contact sta. Ook zamel ik kleding en andere goederen in voor de nederlanse minima gezinnetjes, die het mega hard nodig hebben. Dus hou maar op met dat hierheen halen van al die gasten en geef meer voor onze eigen ouderen en minima....

  reageer
 • Andries

   

  Beste Wim, zou je de samenhang in je betoog wat meer kunnen toelichten? Kennelijk weet je meer over keuzes die gemaakt worden. Gaat ouderenzorg ten koste van vluchtelingen? Of omgekeerd. Gaat vluchtelingenhulp ten koste van ouderenzorg? Als ik vandaag zie in het nieuws dat de vluchtenstroom in de wereld groter is dan ooit, is het niet meer dan fatsoenlijk dat wij als zeer rijk land tijd, ruimte en energie bieden aan mensen die hun land moeten ontvluchten. Zet de TV maar aan en je ziet het. Hier gaat het om minderjarigen. Ik gun hen een toekomst. Dus gun ik hen onderwijs. Wij verplichten onze kinderen om naar school te gaan. Ik gun hen hetzelfde.

  reageer
 • wim

   

  Nederland is een mooi land waar je als vluchteling een warm welkom krijgt namens het COA en waar alles goed geregeld wordt om je verblijf en toekomst voor jou en je familie te garanderen. Logisch dat men vooral hier naar toe komt.... Onbegrijpelijk dan ook dat we onze ouderenzorg steeds meer achteruit laten gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert