"Polenhotel helpt niet bij integratie"

ZEEWOLDE
Het zogenoemde Polenhotel in Zeewolde bestaat anderhalf jaar.

In het complex aan de Bosruiterweg wonen ruim 600 arbeidsmigranten, vooral van Poolse afkomst. Maar wat gebeurt daar nou precies? Met die vraag ging Omroep Flevoland op pad.

Verslaggever Roel Hendriksen maakt een vijfdelige radioserie over het Polenhotel. Maandag deel 1.

reacties (9)

 • arie

   

  Ik zou gewoon zeggen ga lekker naar je eigen land en dan hebben we hier meer werk gelegenheid .is dat nou zo moeilijk ????????

  reageer
 • wim

   

  In Bant hebben ze ook een zogenaamd niet Polenhotel en de gemeente doet er niks aan, veel te bang voor gezichtsverlies. De beste mensen integreren totaal niet en zijn alleen maar bezig met veel drinken, vechten etc.... de auto's zetten ze bij iedereen voor de deur en een beetje engels leren ho maar, nee van mij mogen ze er mee stoppen in en bij de dorpen, laat ze maar hotels neerzetten voor deze mensen bij de boer op het erf.

  reageer
 • BEwoner

   

  Integreren doen ze sowieso niet. kijk maar naar Den Haag en andere grote steden. Ze gaan daar alleen om met Polen, de straten met goedkope woningen zijn al bijna Oost Europees. Ze hebben eigen winkels, kunnen de Nederlandse taal nauwelijks en het geld dat ze verdienen geven ze in eigen land uit.

  reageer
 • Femke

   

  De alles verwoestende brand bij Koops was opvallend snel als nieuw weer opgebouwd. Daar had de burgmeester zich in het bijzonder voor ingespannen. Verder eens met @Faerie

  reageer
 • Kritisch

   

  wie is eigenlijk de eigenaar van dat polenhotel en wat is zijn relatie met gorter?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • onbegrip

   

  Dat van koops is algemeen bekent 1100euro inclusief overuren verdienen ze op de vrachtwagen en rijden bijna alleen maar in Nederland terwijl dat niet is toegestaan maar daar knijpt burgemeester gorter graag een oogje voor dicht zelfs een eigen afslag gekregen aan de weg gekregen

  reageer
 • visser

   

  Integratie? Dat was de bedoeling toch ook niet het is al belachelijk dat er in zon klein dorp paar duizend polen werkzaam zijn nederlandrs komen nergens meer aan de bak alleen al bij koops rijden tegenwoordig 700 polen die rijden onder het minimum loon via een brievenbus constructie in polen dat waren allemaal nederlandse chauffeurs tien jaar terug

  reageer
 • .\/\/.

   

  In het hedendaagse Europa gaat de leus 'eigen volk eerst' niet meer op.

 • Faerie

   

  Eerste reactie: DUH!!!! Ik zei dit 1,5 jaar geleden al. Maar eens met Winnie. Arbeidsmigranten die een leven hier op willen bouwen moeten zo snel mogelijk een andere weg bewandelen (De reguliere.. en integreren.) en dat moet onderdeel zijn van een contract. Mensen die hier tijdelijk werken hoeven niet per se te integreren, als ze maar niet tot last zijn. Een arbeidershotel is hier prima voor. Ook dat moet strak in een contract staan, zodat bij overlast men ook geen werk meer heeft. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn.

  reageer
 • Winnie Prins

   

  Het Polenhotel is ook niet bedoeld voor integratie; arbeidsmigranten die zich hier willen vestigen kunnen zich inschrijven bij de gemeente en bij Woonpalet, komen dan net als alle anderen op de wachtlijst te staan. Sommigen kiezen er voor om een huis te kopen, anderen huren zelf een ander huis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert