Celstraf voor Lelystedeling wegens belastingfraude

LELYSTAD
Voor het plegen van belastingfraude en het vervalsen van facturen is een ondernemer uit Lelystad door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf. De man heeft de belastingdienst voor ruim 120.000 euro opgelicht.

De Lelystedeling was eigenaar van verschillende bedrijven die airco's installeerden en onderhielden. De belastinginspectie stuitte bij een controle op grote hoeveelheden valse facturen.

De man had die valse facturen in zijn boekhouding opgenomen alsof ze waren betaald. Zijn bedrijven kregen daardoor teveel omzetbelasting terug.

reacties (10)

 • dropje

   

  jij zal nog wel een van de weinige vrieden zijn die hij heeft,of je krijgt ook nog geld van hem.met de koptekst lijkt mij niks verkeerd! de overheid heeft recht op zijn centen ,deze instantie kan wel een rechtszaak starten.voor de partuculiere slachtoffers die hij heeft gecrieerd en dat zijn er nog al wat, daarbij liggen de bedragen veel hoger op als wat de staat terug eist, echter de financiele middelen om via het gerecht dit terug te vorderen hebben de meeste slachtoffers niet,omdat hij xe kaal heeft geplukt.daarbij heeft deze persoon lak aan de rechtspraak en dit heb ik meerdere malen mogen mee maken!

  reageer
 • slachtoffer

   

  Zo jammer dat toch nu ook weer de rechter op één of andere manier respect heeft voor deze oplichter. Als je kijk wat deze crimineel allemaal heeft aangericht in de loop der jaren, daar lusten de honden geen brood van, en dan druk ik me nog zachtjes uit. er was 13 maanden geëist en hij krijgt nu helaas maar 6 maanden, voor z'n oplichter die vele families, personeel, bedrijven moedwillig kapot heeft gemaakt is zelfs 13 maanden nog te kort, maar goed daar heeft ie voorlopige even genoeg tijd voor om over na te denken wat ie allemaal heeft veroorzaakt, en ik hoop dat ie daar nog eens goed over na gaat denken, maar ik persoonlijk denk het van niet, want zulk volk verander je niet, want die hebben lak aan alle regels en denken dat ze zelf voor rechter kunnen spelen. Hier in Nederland wordt de dader nog beter beschermt dan de slachtovers.

  reageer
 • dropje

   

  voor hem is de straf veel te laag. maar ja ,de dader wordt beter beschermt dan de financieele slachtoffers die hij heeft gemaakt. en dan praat ik niet alleen over de overheid!!!!!!!.

  reageer
 • SNORRETJE

   

  Die oplichter die BV na BV laat ploffen, maar niet voordat alle inboedel van BV in gewisseld ver onder de marktprijs. Leveranciers dupeert, personeel berooid achterlaat en vervolgens weer meteen een nieuwe BV start. Ik ga er vanuit dat de staat haar geld ook terug vordert.

  reageer
 • Hano

   

  Ik denk dat hij misschien daadwerkelijk een maandje moet brommen. Die € 120.000 heeft ie al binnen. Niet slecht, zo'n klein strafje voor zo'n hoog bedrag. Aardig rendement.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Deze ondernemer ken ik toevallig persoonlijk en weet dat het anders in elkaar steekt dan dat deze koptekst doet vermoeden. Ze moeten de overheid maar eens veroordelen voor diefstal!!! Legale roversbende en gelegaliseerde maffia die het geld van de hardwerkende burgers steelt!

  reageer
 • alex

   

  een half jaar.......hmmm, wat krijg je als je iemand invalide slaat?, een taakstrafje....

  reageer
 • Rolf

   

  Die zal het warm krijgen daar.... Hopelijk hebben ze een airco!

  reageer
 • Cock

   

  Mooi zo ,die heeft al genoeg mensen gedupeerd ,de oplichter.

  reageer
 • Joop

   

  zal mij eens benieuwen waneer de belastingdienst eens vervolgt word voor het bestelen en afpersen van mensen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert