Fietspaden Schokland niet vernoemd naar piloten

NOORDOOSTPOLDER
Enkele fietspaden in de buurt van Schokland worden niet vernoemd naar neergestorte vliegtuigen en een piloot uit de Tweede Wereldoorlog. De vereniging Vrienden van Schokland wilde met een Old Hickorypad, een DinahMightpad en een Tudhopepad de piloten eren die tijdens gevechten boven Noordoostpolder om het leven zijn gekomen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders passen dergelijke namen niet bij de Werelderfgoedstatus van Schokland en bij de overige paden in het gebied. Het college vindt ook dat de namen te veel de nadruk op de Tweede Wereldoorlog zouden vestigen, terwijl Schokland de erfgoedstatus dankt aan de veel langere geschiedenis en de strijd van de mens tegen het water.

De vereniging neemt geen genoegen met de afwijzing en zegt alle democratische middelen te zullen inzetten om de fietspaden alsnog te kunnen vernoemen.

reacties (5)

 • AG Dorst

   

  Wat een gezeur zeg, bij de inrichting van de NOP is er al heel veel gedaan om helden uit de WO 2 te eren, zo is er een Pilotenweg en een cruciale weg is de Hannie Schaftweg. Dit soort geneuzel kost de maatschappij een berg geld, daar wordt je beroerd van. Elke minuut dat het ambtenarenapparaat hieraan moet werken kost 250 euro. En bedankt, Vrienden van Schokland.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Een wijs besluit van B en W die ook de hoogste democratische macht zijn. De kous is daarmee af. Welke democratische vertegenwoordiging is de vereniging behalve van zichzelf?

  reageer
 • sd

   

  Inderdaad, vernoem ze naar Schokker familienamen. Mijn voorouders komen van Schokland. Prima idee!

  reageer
 • B.M.A. Bos-Schoutrop

   

  Wat een flauwekul! Een goed plan! Ere wie ere toekomt en dat geldt zeker voor onze bevrijders!

  reageer
 • Mari

   

  Namen van vliegeniers uit de Tweede Wereldoorlog kun je ook op andere plekken vernoemen. Voor fietspaden op Schokland zou je typische Schokker familienamen kunnen gebruiken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert