Dronten en Waterschap betalen mee aan oplossen problemen GBLT

FLEVOLAND
De gemeente Dronten moet dit jaar 150.000 euro extra betalen voor het werk van de regionale belastingdienst GBLT. Deze dienst heft en int de belastingen voor vier gemeenten en zes waterschappen, waaronder Dronten en waterschap Zuiderzeeland. Ook het waterschap moet meer dan een ton extra bijdragen.

Het GBLT kampt met achterstanden en andere problemen. Om die op te lossen, is bijna 2 miljoen euro nodig. Dat bedrag kan nog verder oplopen, als het GBLT zelf niet voldoende bezuinigt. Van het extra geld wordt onder meer een KlantContactCentrum opgezet. Ook wordt het team dat WOZ-bezwaren behandelt verbeterd.

Volgens de Dronter wethouder Ton van Amerongen heeft deelname in het GBLT de gemeente de afgelopen jaren 600.00 euro opgeleverd. De extra bijdrage is volgens hem dus wel te rechtvaardigen. De gemeenteraad van Dronten ging er donderdagavond ook akkoord mee.

reacties (2)

 • m.s

   

  dus als een bedrijf problemen heeft. moeten de klanten het maar oplossen. heel apart. maar bij de gemeente dronten is dit vrij normaal

  reageer
 • kees d.

   

  Het GLTB bestaat uit een aantal overcomplete rijksambtenaren van de belastingdienst van de kantoren Harderwijk en Zwolle. Zij hebben als particulier het regionaal incassobureau GLTB opgezet. Als het GLTB als particuliere onderneming haar werk niet goed kan uitoefenen zijn niet de aangesloten gemeentes en waterschappen verantwoordelijk. GLTB en CJIB zijn op verschillend gebied dezelfde bedrijven. De aangesloten gemeentes en waterschappen geven het GLTB de opdracht hun belastingen te innen en justitie geeft het CJIB de opdracht om boetes te innen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert