Zeewolde in actie voor Hans en Grietje

FLEVOLAND
Zeewolde komt in actie voor de eigenaren van het maandag afgebrande pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje. Er is een speciale hulppagina geopend op Facebook.

Zeewoldenaar Johannes Verheijden, initiatiefnemer van de site, wilde per sé iets doen om eigenaren Hans en Griet te helpen. "Iedereen in Zeewolde heeft mooie herinneringen aan Hans en Grietje en nu is het tijd om wat terug te doen. We kunnen dit als Zeewoldenaren niet zomaar voorbij laten gaan."

Het gaat daarbij volgens Verheijden met name om de steun in natura: "De verzekering zal de kosten in principe vergoeden. Maar we willen vooral bijdragen aan het terugbrengen van die geweldige sfeer van de zaak. Ze waren zo creatief en maakten zulke leuke dingen." Hans en Griet zijn ontroerd door de steun, maar kunnen nog niet overzien waar ze het meeste behoefte aan hebben.

Naast de Facebookactie zijn er ook nog twee supermarkten in Lelystad die geld inzamelen door het verkopen van pannenkoekenmeel. PLUS Postma startte de actie, vrijdag sloot Albert Heijn de Voorhof zich daarbij aan. Volgens Jan Postma van de PLUS 'vliegt het de winkel uit'.

reacties (10)

 • Klaas

   

  Als dit zo is zijn ze niet goed verzekerd.

  reageer
 • lelystad

   

  Moeilijk he lezen! Er staat als je het artikel leest dat de verzekering in principe de schade wel zal betalen, maar dat is alleen herbouw en loonkostenderving! De rest zoals het ingericht was, bewegende tafels en andere creatieve ideeen, waardoor ze bij kinderen zo populair waren die worden niet vergoed door de verzekering! En wat dan nog is het zo erg als men de ondernemers helpt?

  reageer
 • klaas

   

  Zo jij hebt er verstand van . Als je goed verzekerd bent word je er altijd beter van

  reageer
 • Verzekerde

   

  Zo te lezen weten de meesten niet dat je van de verzekering NOOIT de volledige bedrag krijgt uitgekeerd!! Veela ligt het uitgekeerde bedrag onder de 50 procent... Het kost je altijd geld, veel geld!!!!

  reageer
 • Willem

   

  Mooi hoor zo'n actie want het was een leuke plek om met de kids heen te gaan maar die man heb ik beroepshalve mee moeten werken en wat een naar figuur is dat dus ik gun iedereen een nieuw H&G maar hem gun ik niet heel veel. Wel apart dat er al weer brand was want dat is een jaar of 7 terug ook al gebeurd???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • brandverzekering niet voldoende?

  reageer
 • Wim2

   

  En B&W geven ook gul naruurlijk.... Oh nee wacht, ik word net wakker.

  reageer
 • Derrick

   

  Lezen!!!!! Staat er toch ook?

  reageer
 • Loes

   

  Uiteraard zijn zij verzekerd, maar heel veel van ons waarderen deze ondernemers en samen met hen helpen we het bedrijf er graag snel weer op. En wie weet, wordt het er zelfs nog mooier op! Het is de ondernemers gegund. Wa

  reageer
 • Rolf

   

  Mooi hoor al die aktie. Maar wat ik me nu echt afvraag is of zij niet gewoon zoals ieder ander ondernemer een brandverzekering hebben?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert