Weinig klachten over onderbetaling in Flevoland

FLEVOLAND
Uit Flevoland kwamen de afgelopen vijf jaar minder klachten over onderbetaling dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Van onderbetaling is sprake wanneer een werkgever zich niet aan de wettelijke eisen voor het minimumloon- en minimumvakantiebijslag houdt. Dat het aantal klachten vanuit Flevoland lager dan gemiddeld uitvalt, komt vooral doordat uit Almere en Lelystad relatief weinig klachten kwamen.

Werknemers uit Urk en Zeewolde klagen juist vaker over onderbetaling. In Noordoostpolder wordt twee keer zo vaak geklaagd als gemiddeld.


reacties (5)

 • keeskoops

   

  Daarom hebben wij de Nederlanders eruit gewipt en er polen voor teruggenomen als die klagen krijgen ze enkeltje naar huis

  reageer
 • frits

   

  ga jij dan lekker werken voor een honger loontje daar , er zijn regels en daar dient een werkgever zich gewoon aan te houden

  reageer
 • Keeskoops

   

  Mensen moeten blij zijn met wat ze krijgen

  reageer
 • thea

   

  Natuurlijk als werkgever mag je betalen betalen en nog eens betalen en maar zeiken om meer geld ! Beetje minder loon en een beetje meer respect voor de baas !

  reageer
 • jessie

   

  Betaald tomming group mensen minstens minimum loon voor de uren die ze werken? Of worden ze voor hun uitkering 40 uur aan het werk gezet(dus 30% onder minimum loon)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert