Zeewolde beste gemeente van Flevoland

FLEVOLAND
Zeewolde is de beste gemeente van Flevoland. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier en Bureau Louter. Zij vergelijken alle 393 Nederlandse gemeenten met elkaar. Er wordt onder meer gekeken naar de werkgelegenheid, bereikbaarheid, winkels en de hoeveelheid groen.

Zeewolde komt op plek 84 van de 393 gemeenten, gevolgd door Urk (198), Almere (241), Noordoostpolder (307), Dronten (324) en Lelystad (326).

Zeewolde scoort goed op het gebied van sport en fitness, economie, recreatie en groen en natuur. Minder punten krijgt het dorp voor culturele voorzieningen, zorg en onderwijs en de bereikbaarheid.

Lelystad scoort slecht op saamhorigheid en het ontbreken van een historisch decor. Maar op het gebied van horeca en bereikbaarheid doet de stad het beter dan Zeewolde.

reacties (14)

 • Sjaak

   

  Aan de culturele voorzieningen wordt hard gewerkt binnen afzienbare tijd komt er een heus asielzoekerscentrum. Tel uit je winst weer enige werkplekken er bij. Proficiat Zeewolde!

  reageer
 • Frans

   

  Dit soort onderzoeken zegt doorgaans meer van de onderzoeker, dan van het onderwerp van onderzoek... Niet te veel aandacht aan besteden.

  reageer
 • Gerrit

   

  Vreemd dat gemeentes als Lelystad en Almere slecht scoren op rust en ruimte. Hierin scoren ze net zo slecht als steden als Utrecht en Amsterdam. Volgens mij is er dan in de Flevolandse steden toch echt veeel meer rust en ruimte te vinden.

  reageer
 • keeskoops

   

  Als je vloeiend pools spreekt is het goed vertoeven in zeewolde

  reageer
 • Job

   

  Wonende in Almere, vind ik dat Lelystad prachtige plekken kent. Het natuurpark, Batavia stad en omgeving, Ölandhorst en de begraafplaats. Ach, het is maar een onderzoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • werkgelegenheid

   

  De werkgelegenheid is goed in zeewolde? Voor polen wel ja

  reageer
 • Wim2

   

  Die gasten van Elsevier en Lauter hebben hun onderzoek zeker van achter hun buro uitgevoerd. Als ze beter onderzoek hadden gedaan, en de plannen voor de toekomst hadden gezien, was Zeewolde echt niet nummer 1 geweest. Zeker als ze onze burgemeester en wethouders hadden geziem met hun gestuntel. Of telt dat niet mee in hun "onderzoek". Stelt niks voor dus!

  reageer
 • Opa69

   

  Ook wij wonen al 38 jaar met veel plezier in Lelystad, maar wij zijn ook gewone arbeiders!!! En Zeewolde???? Kom over 5 jaar terug, dan staan ze samen met Almere onderaan, en waarom??? Gewoon veel naar Omroep Flevoland kijken en goed luisteren!!

  reageer
 • frits

   

  Helemaal mee eens. Lelystad is echt een prima stad om te wonen. En nee, ik vind Almere, Zeewolde, Dronten, Emmeloord ook niet zo slecht. Dit soort onderzoeken hecht sterk aan een monumentale stad, en minder aan natuur/groen in de omgeving. Toch is dat ook heel fijn. Ik ga minder vaak naar een historische plek dan dat ik naar de natuur ga. En cultuur als schouwburgen of een bioscoop, daar hecht ik helemaal niet aan. De meeste cultuur kun je tegenwoordig prima via de TV ervaren.

 • ron

   

  als we ook wat nuttigs konden doen met dit soort onderzoekjes ..... (het enige nut is dat reageerders een wedstrijdje negativiteit kunnen uitstralen en bepaalde gemeentes nog negatiever weten te belichten dan ze uit onderzoek al zijn) je zou bijna zeggen dat de media de schuldige is aan negativiteit onder de bevolking

  reageer
 • MW

   

  Niet perse. Alleen blijkt wel dat de uitslag totaal niet klopt. Ik weet niet wie ze gevraagd hebben, mij niet in ieder geval. Als je kijkt naar bv Dronten; culturele aanbod, (afstand tot) scholen,groen, bereikbaarheid, hoger onderwijs, etc., snap ik niet dat we zowat onderaan eindigen. Dit soort onderzoeken zijn te beïnvloedbaar. In het kort: Dronten is top!

 • frits

   

  De punten waarop Zeewolde scoort, zijn in Lelystad en Almere in betere mate aanwezig. En Zeewolde heeft ook geen historisch decor. Echt logisch is het dus niet. Maar paar saldo komt heel Flevoland beroerd uit de test. Toch is Flevoland leuker dan Groningen, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland.

  reageer
 • Jay

   

  waarom verbaasd me het niks wat de positie van lelystad is

  reageer
 • Joop

   

  Lelystad. Een groot drama. Je zal er maar wonen. Brrrrr.

  reageer
 • Roel

   

  Al 38 jaar nergens last van hoor Joop. Prima hier.

 • Troebelwater

   

  Gebrek aan historisch decor in lelygat komt puur en alleen omdat ze alle gebouwen slopen...en constant vernieuwingen doorvoeren. En horeca?? Kom op zeg dat is drie keer niets! En Lelystad is met alles duur. Zodra ik de kans kan grijpen ben ik weg hier!

  reageer
 • Jos '56

   

  Doei !!

 • Ron

   

  Zo Aat. Wat nu?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert