"Da's een potentieel zelfmoordenaartje"

FLEVOLAND
Het aantal zelfdodingen neemt toe in Flevoland. Verslaggever Larissa de Heus uit Zeewolde praat deze week met mensen die een einde aan hun leven willen maken en hun hulpverleners.

De studente Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft een vijfdelige radioserie gemaakt in opdracht van Omroep Flevoland.

In deel 1 hoor je de verhalen van de depressieve René, de misbruikte Monique en huisarts Han van der Steeg uit Almere. Hij ziet een verband tussen de toename van het aantal zelfdodingen en stress in het dagelijks leven.

reacties (4)

 • Ronald

   

  Om de conclusie te trekken dat zelfdoding samenhangt met stress behoeft geen onderzoek. Beter is in serieus werk te maken van het voorkomen van stress en mentaliteit verandering bij mensen te bewerkstelligen. Vanaf de basisschool moet dit al gebeuren. Nu wordt het met de paplepel ingegoten dat je niet meetelt met de meute als je niet aan hele hoge eisen voldoet.

  reageer
 • Harry uit Emmeloord

   

  Natuurlijk mag je dit een nare berichtgeving vinden maar stress in het dagelijks leven KAN een oorzaak zijn om over te gaan tot een dergelijke noodstop. Jammer dat in het onderzoek niet is meegenomen de signalen die betrokkene ongetwijfeld zal hebben afgegeven aan de omgeving in relatie tot de herkenning door de partner zodat tijdig hulpverlening ingeschakeld wordt.

  reageer
 • big willem

   

  Huidige maatschapij verhard. Gelukkig niet zo als in andere landen waar een leven al helemaal niets meer waard is. Hopelijk word het in de toekomst beter. Liefde is het beste medicijn voor deze mensen.

  reageer
 • Willem

   

  Ik vind dit een hele nare titel voor een artikel op omroep flevoland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert