Provincie wil betere reanimatie bij hartstilstand

FLEVOLAND
Provinciale Staten willen de reanimatiehulp in Flevoland verbeteren. Een meerderheid stemde woensdagavond voor een motie met die strekking van de SGP.

De eerste paar minuten na een hartstilstand zijn erg belangrijk. Daarom zou naast de ambulance ook een gediplomeerde burgerhulpverlener opgeroepen moeten worden.

De SGP stelt voor om de hulp van EHBO-verenigingen en BHV-organisaties in te schakelen. Daarnaast zou er reanimatieonderwijs op scholen moeten komen en moeten nieuwe AED's worden aangeschaft.

reacties (3)

 • Marijke

   

  Laat de provincie contact opnemen met de stichting AED Biddinghuizen. Hier in het dorp hangen overal AED's. De stichting wil heel graag een netwerk waarbij mensen die opgeleid zijn een bericht krijgen als er hulp nodig is in hun omgeving. Is bijvoorbeeld aansluiting op de meldkamer mogelijk?

  reageer
 • bb

   

  Ga het een vak maken op school Dan kan iedereen het over een jaar of 10

  reageer
 • Barbara

   

  Meer aandacht voor preventie op scholen b.v.Niet wachten tot het hart op hol slaat omdat het uitgeput is van het te zware leven. Er zitten ook nadelen aan reanimatie van het hart. Niet iedereen heeft na een reanimatie nog een glorieus leven voor zich. Een groot deel van onze populatie is bejaard tot hoogbejaard. Je struikelt soms over de relator's e.d. Bij die mensen vraag ik me af of het niet beter is er juist niet meteen bovenop te springen.

 • inwoonster

   

  G&G opleidingen EHBO. Toppers en zeer kundig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert