Ruim een derde van senioren bankiert niet online

FLEVOLAND
Ruim een derde van de Flevolandse senioren maakt geen gebruik van internetbankieren. Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO in samenwerking met seniorenorganisatie Unie KBO.

Volgens de bank en Unie is het belangrijk dat de ouderen er gebruik van maken omdat het contact met de banken in de toekomst mogelijk volledig digitaal wordt. Dan kunnen internetloze senioren geen betalingen meer verrichten.

De bank en Unie KBO willen zich inzetten om de digitale zelfredzaamheid van bejaarden te vergroten. Daarom worden er op korte termijn op verschillende plekken in Flevoland workshops gegeven.

reacties (23)

 • renieh

   

  er bestaat nog altijd zoiets als cash geld maar daar wil de overheid hier in ons landje het liefste vanaf omdat ze dan niet kunnen controleren waar en waaraan het uitgegeven wordt. ze moeten namelijk alles van je weten.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Wat ik altijd begrepen heb ik dat je vanaf een jaartje of 50 toch echt senior bent. Dus ook jij en ik zijn senior. Alhoewel ik leeftijdsgenoten genoeg ken die niks hebben met mobiele telefoons en computers. Als je er in je dagelijks werk nooit mee geconfronteerd bent. Daarnaast onderschatten heel veel mensen de gevaren en ook de risico's want veel banken betalen niet zomaar je geld terug bij acties van criminelen. Naast het feit dat ze je bijna dwingen om gebruik te maken van internetbankieren(ik moet voor papieren afschriften en overschrijvingsformulieren extra betalen!) stellen ze ook nog allerlei eisen aan de gebruikers. Up-to-date software(legaal), up-to-date virusscanner en ga zo maar door. Met een paar workshops los je dat allemaal niet op. Ik snap werkelijk niet waarom het voor banken teveel gevraagd is om beide systemen naast elkaar te behouden.

  reageer
 • linda

   

  ehm..... het artikel noemt : "senioren" , "ouderen" en "bejaarden" ....... waar zal ik onder vallen? 52 jaar, en superhandig met internet, thuis en op het werk, gelukkig! Maar toch.......voel me een beetje verwarrend aangesproken en ik vind er wel degelijk onderscheid tussen zitten. Neem aan dat de Kiekendief vooral voor bejaarden is en die hoeven toch niet te internetbankieren? Beetje vreemd om dat drie aanduidingen te gebruiken....... Mijn mening.......

  reageer
 • gerard

   

  Nog even en de banken gaan hun klanten voorschrijven waaraan ze hun geld mogen uitgeven. Het wordt langzamerhand te gek met de dictatuur van de banken - Ziektekosten verzekeringen etc. Stoppen met al die "eigen gecreëerde koninkrijkjes" Politici doen hier niets aan omdat ze na hun politieke loopbaan hun zakken gaan vullen bij deze instituten. Ook weer van ONS geld.

  reageer
 • Roel

   

  Het is te gek voor woorden. Allemaal eigenbelang en ouderen zijn weer de klos. Ze moeten rekening houden dat er een generatie is die niet zijn opgegroeid met computers en automatisering!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ibay

   

  Toch te gek om mensen (en in het bijzonder ouderen) te verplichten een computer aan te schaffen? Of betaalt de Bank dit?

  reageer
 • bart

   

  Zelfredzaamheid betekent niet dat je je moet aanpassen aan wat de bank wil, dat is slaafs gedrag opleggen.

  reageer
 • Tomasaj

   

  Waarde Unie KBO, ga liever de belangen van senioren behartigen.

  reageer
 • sherlock

   

  Het digitale wereldje blijft een ondoorzichtig iets, Je moet steeds weer alert blijven op je beveiligingen e.d. want als je dan een keer gehacked wordt en je beveiliging is niet up to date kun je naar je centen fluiten.Nee , voor mij geen internetbankieren, Ik koop dan ook nooit iets "on line" ,want dat heb je daarvoor nodig. Prima toch?

  reageer
 • Otto

   

  Ik geef die oudjes groot gelijk. Met lokettisten werkt het veel beter. Papieren overschrijvingen kunnen niet gehackt worden. De automatisering komt veel en veel te vroeg, de techniek is niet volwassen. Het wordt geforceerd doorgevoerd om kosten te besparen. Ik ga ook stoppen met internetbankieren, denk ik.

  reageer
 • Frits

   

  Ik wil alle financiele belangen behartigen van alle oudjes. Ben bloed en bloedeerlijk.

  reageer
 • Jan

   

  Niets houdt je tegen om nadat je salaris gestort is alles op te nemen elke maand en onder je matras te leggen.

  reageer
 • Japioo

   

  Ja u heeft een punt

  reageer
 • Jan

   

  Goed bezig, die banken. Mijn vader van 98 moet een computer aanschaffen, een smartphone, niet vergeten ze iedere dag op te laden, om zijn eigen geld te kunnen beheren. Goed bezig, hoor!

  reageer
 • Magiconenl

   

  @ japioo Mijn moeder van 78 kan dat dus niet. Zit al bij zorgverzekeraar die inloggen via sms verificatie eist. Moeder Heeft geen gsm cq smartphone. Moet via mijn 06 inloggen. Haar eigenwaarde daalt steeds meer. En de bank vraagt nog steeds meer geld voor rekening en bankpas.

  reageer
 • Bancaire ego-trippers hebben weer iets gevonden.

   

  Gewoon ziek om deze denkwijze er op na te houden. Door o.a. de ouderen zijn de banken zo groot geworden, alleen het verstand en het fatsoen is met deze heren c.q.instellingen niet mee gegroeid. Zal je ver in 80 of 90 jaar zitten moet je die mensen nog lastig vallen met dat digitale gezeur dat de banken ook pas de afgelopen 10 jaar geleden hebben ontdekt??? Hoffelijker en fatsoenlijker zou zijn als de banken deze mensen gratis helpen bij het betalen van hun rekeningen.

  reageer
 • ruud

   

  jammer, maar helaas. dat gaat de banken en de unie niet lukken. het is een utopie om te denken dat alle ouderen dit zelfstandig gaan doen. tenzij het bankieren makkelijker en veel veiliger wordt. maar dan nog is het een brig te ver!

  reageer
 • job

   

  Waarom ouderen verplichten ? Met een beetje gezond verstand weet je best dat ze aan het aansturen zijn op een geheel gecontroleerde wereld met deze ongein allemaal

  reageer
 • Charley

   

  De Banken zijn er niet voor ons, maar alleen voor hun zelf. Als klant ben je nog minder als een nummer. Graaien ... dat willen ze. Ze willen gewoon af van het contante geld .... alles digitaal zodat als gevolgd kan worden wat je doet. TOTAL CONTROL. Als er dan een keer iets gebeurd met de BV Nederland kunnen ze ongestraft je rekening leegplukken net zoals ze bij de grieken hebben gedaan. En als je denkt dat dit in Nederland niet mogelijk is .... Ja hoor dit is zelfs vastgelegd in een wet .... In die gevallen kan en mag de regering/banken geld van je rekening vorderen (kaal plukken) Ik raad dus aan ... probeer zoveel mogelijk met cash geld te betalen !

  reageer
 • Japioo

   

  Dan regel jij de bankzaken toch voor je moeder , wat mantelzorg kan geen kwaad , ik zie het probleem niet zo

  reageer
 • Magiconenl

   

  Duidelijk een gevalletje van te snel willen. Zolang je dus 1/3 van je oudere klanten niet goed kan helpen moet je dus niet 100% digitaal willen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Waarom zouden ze?? Het is gebleken onveilig als je niet vertrouwd bent met computers. Dat leer je de meesten echt niet meer aan. Een beetje service mag de bank best bieden ook gezien het feit dat ze ondanks digitalisering niet goedkoper zijn geworden.

  reageer
 • peter

   

  Belachelijk.mijn moeder weet nog geen eens hoe de afstandbediening van de tv werkt.laat staan een pc of laptop bedienen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert