Gemeente helpt huurders vaste lasten betalen

ALMERE
Almere gaat huurders met een uitkering die hun huur, zorgverzekering of andere vaste lasten niet kunnen betalen, beter helpen. Zo moet huisuitzetting worden voorkomen. Dat zijn de gemeente, woningcorporaties en zorgverleners overeengekomen.

Wanneer blijkt dat iemand zonder hulp niet verantwoord met zijn uitkering om kan gaan, dan kan de gemeente alvast met een deel van de uitkering de vaste lasten betalen. Dat heet budgetteringsplicht.

Deze afspraak maakt onderdeel uit van een groter pakket aan maatregelen dat huisvestingsproblemen in de stad moet oplossen en voorkomen.


reacties (4)

 • Willem

   

  Je zult maar zzp-er zijn en de boel niet rondkrijgen. Dan zit je wel mooi gebakken. Dan krijgen die nietsnutten alles lekker voor nop. Walgelijk gewoon.

  reageer
 • jopie

   

  Wat ik niet snap is waarom dat zowizo al niet gebeurd... Buiten dat komt het er op neer dat de hardwerkende burger of degene die in de ww terecht komen gewoon mogen verekken want dit zijn namenlijk degene die de hardste klappen krijgen op dit gebied.

  reageer
 • Serge

   

  Wat een onzin zeg. Die gasten doen alsof ze er niks van snappen en graaien en graaien maar.

  reageer
 • Frenky

   

  Belachelijk! Die mensen worden vol gestopt met subsidies, potjes, tegemoetkomingen, toeslagen, etc. Gewoon op minder grote voet leven en een kleinere woning voor ze zoeken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert