"Extra raadsvergadering onhandig en overbodig"

LELYSTAD • Di 7 juli 2015 | 14:06 • Dinsdag 7 juli 2015 | 14:06
De meeste collegepartijen in Lelystad vinden het onhandig en overbodig dat de gemeenteraad gaat vergaderen tijdens het zomerreces. Coalitiegenoot Inwonerspartij Lelystad is het wel eens met de extra vergadering dinsdagavond over de financiële situatie van de stad.

Oppositiepartijen D66, CDA, Leefbaar Lelystad en GroenLinks willen duidelijkheid over een dreigende korting vanuit het gemeentefonds. Vorige maand werd duidelijk dat die korting zou kunnen oplopen tot 1,9 miljoen euro. Wethouder Jop Fackeldey van Financiën zou de raad daar toen niet over hebben geïnformeerd. Dat had hij volgens de oppositie en de Inwonerspartij wel moeten doen. De partijen willen onder meer dat het college met een voorstel komt om de begroting voor dit jaar aan te passen.

In een brief aan de raad laat het college weten dat die aanpassing er waarschijnlijk niet in zit. Zo zijn de subsidies al toegekend en is het overige geld nodig voor de uitvoering van wettelijke taken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel