Buurtbewoners klagen over waterplanten in het Bovenwater

LELYSTAD
Bewoners van Lelystad Haven klagen over waterplanten in het Bovenwater. Zij zeggen dat waterschap Zuiderzeeland te weinig maait, waardoor bootjes vast blijven in de waterplanten. Ook zou een kind in de planten vast hebben gezeten, nadat hij in het water was gevallen en naar de oever probeerde te zwemmen.

De wijkbewoners willen informatie over het beleid en pleiten voor een vrije doorgang van het Bovenwater.

Waterschap Zuiderzeeland laat in een reactie weten niet minder te maaien. Ook geeft het waterschap aan dat de gemeente Lelystad over het maaibeheer gaat. Volgens de gemeente zijn er problemen met een maaiboot, die dichtbij de woningen kan komen. Zodra deze is gerepareerd gaat ie aan de slag in het Bovenwater.

reacties (13)

 • Petra

   

  recreeren bij t Oppertje kan zo heerlijk zijn. Jammer dat je er niet meer kunt zwemmen. Of er is blauwalg of ontzettend veel fonteinkruid. Er zijn al zo weinig plekken waar je kunt zwemmen. Zou fijn zijn als er een oplossing komt. Liefst snel, natuurlijk.

  reageer
 • Frankie

   

  Mis ik iets? Je mag toch helemaal niet varen met een motorboot op het Bovenwater? Daarnaast heb ik afgelopen weken toch echt twee maaiboten zien varen die druk bezig waren. Dit is het eerste jaar dat er in juli nog geen blauwalg zit in het Bovenwater en heeft het "niet- of mindermaaien" dus wel effect. Nu nog de juiste balans zoeken. Dus goed bezig gemeente!

  reageer
 • Joop

   

  Wel grappig dat je daar helemaal niet mag varen met een motorboot.

  reageer
 • Zeillessen

   

  al jaren lang zijn de bewoners het niet eens en maken de recreatie plas kapot en nu klagen. Er woond een bioloog die het maaien onmogelijk maakt ! Er moet op minimaal 40 tot 60 cm van de bodem gemaaid worden ivm met de waterplanten ! Alles te veel gemaaid word is er blauwalg ! Oplossing kan zijn de plas uit diepen tot een 4m een doorvaard maken naar het kanaal en open stellen voor alle recreatie ! Er zijn al zo veel onderzoeken geweest en van dat geld hadden ze al lang de plas kunnen uitdiepen ! erger mij al jaren kapot aan het wier op het bovenwater

  reageer
 • Freek

   

  In Lelystad klaagt iedereen toch overal over? Zou ik ook doen als ik daar zou wonen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kliko

   

  Stumper! Namen noemen van mensen die hun werk doen. Zielig gewoon!

  reageer
 • Richard

   

  Dat het kan stinken is logisch, dat heet waterwerking. Dat moet je maar voor lief nemen je weet waar je gaat wonen. Maar buiten dat om mag er best een baggeraar doorheen gehaalt worden, is beter om de waterkwaliteit op peil te houden. 1 dag werk met 5 boten. Kost even iets maar je bent er heel lang vanaf!!

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Misschien een idee om een echte motor van meer dan 3 Pk te kopen? Met het 'prutteltje' in de video kan men niet eens spinazie pureren! Een zwaardere motor, da 's varen en maaien tegelijk! Echter moet ik ook wel bekennen, serieus, dat ik zeker de laatste twee jaar, persoonlijk ook steeds minder zie dat er ergens ‘gemaaid’ wordt. Ergens moet het geld dat de dreven kosten, toch vandaan komen(?) JC.

  reageer
 • Frenky

   

  Als men zo loopt te klagen etc etc etc, pak dan zelf een hooivork en ga zelf aan het werk, doe iets nuttigs dan alleen met uw hapje en drankje in de zon te gaan zitten. Kom uit uw luie stoel en werk.

  reageer
 • Soraya

   

  Hoezo "er wordt niet minder gemaaid"? Er wordt helemaal niet gemaaid. Volgens de gemeente komt er een klein maaibootje, maar die mensen hebben een kaart waarop staat dat ze niet in Lelystad Haven mogen komen. Zuiderzeeland roep "waterkwaliteit"! Maar voor wie? Niet voor de spelende kinderen, vissers, zeilers, roeiers, kanoers, surfers. Niemand kan het water op, en de vissen gaan eerder dood, en het stinkt regelmatig. Slecht en ondoordacht (wan)beleid.

  reageer
 • Soraya

   

  Hoezo "er wordt niet minder gemaaid"? Er wordt helemaal niet gemaaid. Volgens de gemeente komt er een klein maaibootje, maar die mensen hebben een kaart waarop staat dat ze niet in Lelystad Haven mogen komen. Zuiderzeeland roep "waterkwaliteit"! Maar voor wie? Niet voor de spelende kinderen, vissers, zeilers, roeiers, kanoers, surfers. Niemand kan het water op, en de vissen gaan eerder dood. Slecht en ondoordacht (wan)beleid.

  reageer
 • wallander

   

  Tjonge jonge, wat is dat verschrikkelijk erg voor deze mensen. Laten we gauw een nationale inzamelings aktie beginnen.Mogelijk ook een stille tocht, want dit moet toch traumatisch zijn voor de gene d degene die dit noodlot voor de rest van hun leven met zich mee moeten moeten dragen.

  reageer
 • bb

   

  En dat voor een recreatie plas je kan er niet in zwemmen niet in varen en ook niet vissen Dat komt er op neer dat de gemeente er straks huizen op gaan bouwen dan komen ze met de smoes er wordt geen gebruikvan gemaakt bedank pieter

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert