Aziatische komkommer tegen obesitas

DRONTEN
In één van de kassen van de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten wordt sinds kort de zogeheten bittergourd geteeld. Dat is een bittere komkommer uit Aziatische landen.

De bittergourd staat bekend als zeer gezond omdat er verschillende belangrijke stoffen in zitten. Zo bevat de komkommer van nature een hoge dosis polypeptiden. Dat is een eiwit die goed zou werken tegen diabetes type 2 en obesitas of vetzucht..

Het doel van de teelt in Dronten is onderzoek te doen naar de medicinale stoffen in de groente. De telers willen verder uitzoeken of ze de concentratie van die stoffen in de komkommer kunnen verhogen. Het onderzoek wordt gesteund door onder meer Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en kost 100.000 euro.

reacties (7)

 • Tom

   

  Beste Marisa, scheer niet type I en type II over 1 kam. Jouw advies is volkomen ongefundeerd, zeker mbt mensen met diabetes type I. Ik snap dat je het goed bedoeld, maar je schrijft hier dingen die mensen schade kunnen berokkenen.

  reageer
 • Marisa uit Den Bosch

   

  Ik heb Diabetes II.(pillen en altijd te hoog. al 10 jaar- niet reguleerbaar . Heb 1 Sopropo ( in 3 porties ) met ui en knoflook gemaakt vlgs info van een Surinaamse heer v.d. toko. HET HELPT ECHT ! Ben super tevreden. Nuchtere waarde 7 ipv 8.5 - 9 ! En vlgs goede kennis, zie ik er na de 3 porties - 1 week GEZONDER uit -Ik VOEL dat er iets positiefs gebeurt van binnen. DUS ; het helpt wel degelijk. Als alle diabetici aan de sopropo gaan, valt er aan de medicijnen niets meer te verdienen !!

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Als je geen last wil hebben van obesitas moet je juist eten laten staan die waardoor je obesitas krijgt. Niet komkommers eten om er vanaf te komen. Voorkomen is beter dan genezen (nog een oude gezegde)

  reageer
 • johan

   

  klopt ze verzinnen maar weer wat gewoon sopropo en weten ze wel hoe ze het moeten klaarmaken?

  reageer
 • Almere Buiten

   

  Is dit de zelfde groente als een sopropo?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Een oud gezegde komt bij me op: Bitter in de mond houdt het hart gezond. Meestal speelt er wel oerwijsheid voordat zo'n gezegde de ronde gaat doen..

  reageer
 • willeMstad

   

  Aub wel erbij vermelden diabetes type 2.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert