Wielrenner ernstig gewond bij aanrijding

LELYSTAD
Een 58-jarige wielrenner uit Lelystad is zaterdag zwaargewond geraakt bij een frontale botsing met een snorfietser. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde op een (brom-)fietspad bij de Geldersedreef.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om het ambulancepersoneel assistentie te verlenen. De wielrenner is vervolgens met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De snorfietser, een 21-jarige Lelystedeling, liep enkele verwondingen op. Hij kon na een behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de snorfietser onvoldoende rechts heeft gehouden in de bocht van het fietspad. Hij wordt later door de politie verhoord.

reacties (28)

 • wielrennermetbel

   

  Volgens mij ben je niet goed bij je hoofd en is dit nogal respectloos richting slachtoffer om deze opmerkingen te plaatsen. Wist je overigens dat Alpduzes ook door vele 'ellendelingen' wordt gedaan? Geloof me, deze ellendeling fietst ook voor jou mocht het je overkomen ...

  reageer
 • Niels

   

  Lijkt me nogal ongepast om hier wielrenners als onbeschoft te bestempelen. Deze man was lekker een zondags rondje aan het fietsen en eindigde met hoofdletsel in het AMC. Ik was getuige en de situatie was zeer indrukwekkend. Overigens is het weggedrag op de fietspad de laatste jaren ernstig verslechterd, is mijn ervaring. Ik fiets zo'n 4-5 uur per week en maak veel incidenten mee. Gewoon rechts houden is er niet meer bij (hoe vaak ik niet voor tegenliggers moet bellen!; soms helpt alleen roepen, maar ja, dat zal wel weer onbeschoft gevonden worden). Tot slot wil ik de wielrenner-haters nog iets meegeven: wielrenners zijn in ieder geval met het verkeer bezig en dat kan ik van veel medeweggebruikers net zeggen.

  reageer
 • dennis

   

  Wielrenners zijn echt onbeschoft in het verkeer !!!! Veel meer dan andere weggebruikers !

  reageer
 • piet

   

  Ojaaa als het op t nieuws is dan is het waar ......wakkkkker worden ellendelingen zijn t op een wielrenfiets !!!!!!

  reageer
 • San

   

  Mensen waar gaat dit heen. Het is een ongeluk. Wie schuld heeft kan mij geen ruk schelen. Er licht nu een man in het ziekenhuis. Is dat al niet erg genoeg. Deze menden hebben misschien ook kinderen die jullie berichten lezen. Word eens verstandig en lees het berivht eens zonder gelijk een oordeel te hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Ik denk dat als je een landelijk onderzoek doet naar wielrenners dat (inderdaad Jake) 90% van de bevolking het gedrag van de wielrenners meer dan zat is. Wellicht iets voor een poll flevo nieuws.

  reageer
 • wielrennermetbel

   

  Ik roep niets. Verkeershufters vind je onder alle verkeerdeelnemers. Het percentage wat zich misdraagt op de fiets zal zich wellicht ook in of op een ander voertuig misdragen.

  reageer
 • Dick

   

  Nog al boude uitspraak doe je hier. Heb je onderzoek verricht? Wetenschappelijk dan he? Nee? Ah dat dacht ik al. Vandaar deze ongefundeerde domme uitspraak. 1 - Heeft ie niks met dit geval te maken, het ging hier om de scooteraar die "te weinig rechts hield". 2 - 90% van de wielrenners doet het wel goed, echter valt die 10% door hun negatieve gedrag op.

  reageer
 • Peter

   

  Je kan mij ook gewoon bij mijn naam noemen. Mijn naam verdraaien terwijl je zelf met een fictieve naam op het forum staat getuigd niet van normaal gedrag. Daarbij wil ik je alleen extra info meegeven. Kan je ook waarderen. Spookrijden op snelweg kan wel als misdrijf worden gezien. Op fietspaden ligt dat verhaal iets anders en zal dit ook een overtreding zijn. Zal hooguit met een geldboete worden afgedaan. Hoe de bestuurder de bocht aansnijdt geeft niet aan of de bromfiets is opgevoerd. Fietsers snijden ook wel eens de bocht. Of zijn dat alleen de opgevoerde fietsen? Voor het bepalen wie er schuldig is en/of gereden werd met opgevoerde voertuigen zijn andere instanties voor. Het is niet aan de lezer of aan mensen die zichzelf bromsnor noemen conclusies te trekken die gebaseerd zijn vermoedens.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Petermans, wacht maar af. Dergelijke handelingen in het verkeer zijn wel degelijk een misdrijf. Net als meer dan 50km/h te hard rijden. Gezien het rijgedrag is vrijwel zeker dat de snorfiets is opgevoerd. Waarom zou deze anders de bocht zo mooi willen aansnijden? Met de max snelheid blijf je gewoon rechtop zitten.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat kan wel zijn wielrennermetbel. Maar Jake slaat wel de spijker op zijn kop.

  reageer
 • Alida

   

  De snorfietser reed teveel rechts en de fietser niet. Beter lezen mensen.

  reageer
 • Peter

   

  A) op de verkeerde weghelft rijden is geen misdrijf. Maar een overtreding. B) jij was aanwezig bij het technisch onderzoek om te bepalen of de snorfiets was opgevoerd? En wiens z'n schuld dit is even niet zo heel belangrijk. Als de gewonden maar spoedig herstellen. De rest regelt de verzekering wel weer.

  reageer
 • Jake

   

  Nee hoor ben geen wielrennerhater, maar je moet niet gaan roepen dat het altijd aan de scooters ligt. Gelukkig heb jij een bel en bel jij op tijd als je mij voorbij komt met 30 km verschil?

  reageer
 • aagje

   

  Probeer het eens, zou ik zeggen. O wijze heer.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De fietser reed rechts en werd door de opgevoerde snorfiets aangereden. Wat hebben auto's er mee van doen. Jan?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Moeten we dit echt uit gaan leggen?

  reageer
 • Dick

   

  ach, da's toch altijd het eerste wat geroepen wordt als er een ongeluk plaatsvindt. Zal wel te snel gereden hebben. Deze mensen zijn volledig geïndoctrineerd door Koos Spee en consorten. Niet in de gaten hebbend dat snelheid alleen de letselbepalende factor is en daarmee de hoofdoorzaak van het ongeval totaal uit het zicht verliezen.

  reageer
 • Het is maar waar je je druk om maakt

  reageer
 • wielrennermetbel

   

  ... Hier schiet het slachtoffer niets mee op met dit ongenuanceerde gel.l van wielrenner-haters op dit bericht.

  reageer
 • Jan

   

  Heb meerdere keren ongevallen gezien waarbij de wielrenner de schuldige was maar dat de automobilist waar ze tegen aan gereden zijn wel voor 50% voor hun eigen schade op kunnen draaien omdat de fietser beschermd is... Wielrenners hebben als ze aan het fietsen zijn last van het god syndroom, die denken dat de hele weg van hun is

  reageer
 • koos koets

   

  Volgens mij staat in dit bericht dat de snorfietser waarschijnlijk fout was en niks over de snelheid van de fietser. Overigens fietsen die wielrenners die 50 km/h kunnen fietsen nu in Frankrijk.

  reageer
 • Jake

   

  ik durf te zeggen dat 90% van de wielrenners dat ook doen! Aanpakken die wielrenners!

  reageer
 • newsjunky

   

  En ook dit bericht staat pas een dag later gepubliceerd, waarom zo laat? En als omroep flevoland de officiële rampenzender is, krijgen we rampen dan ook een dag later medegedeeld?

  reageer
 • willem dronte

   

  Dan moeten die gekken van een wielreners maar eens rustig gaan fietsen waarom moeten ze altijd 50 km per uur gaan

  reageer
 • Bromsnor

   

  Waarom is de snorfietser op vrije voeten? Rijden is de verkeerde weghelft is een misdrijf wat normaal tot inneming van de rijbevoegdheid leidt. Ik heb zelf ook wel eens zo ongeluk gezien waarbij twee brommers op elkaar reden doordat ééntje de bocht lekker strak nam.

  reageer
 • Fietser

   

  En de snorfiets was niet opgevoerd? Zo nee, dan is het misschien de enige die aan de maximum snelheid voldoet en is dat een compliment waard.

  reageer
 • Frits

   

  We kunnen toch wel stellen dat 90% van die scooterventjes alle regels aan hun laars lappen. Veel harder aanpakken dat slag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert