Achmea wil geen schikking over PGB-geld Vrienden van Tom

ALMERE
Achmea Zorgkantoor blijft erbij dat een Almeerse vrouw ruim 65.000 euro moet terugbetalen voor zorg voor haar autistische zoon. Die zorg had ze ingekocht bij de stichting Vrienden van Tom in Almere.
De Almeerse ging tegen de beslissing van Achmea in beroep en dat diende maandag voor de bestuursrechter in Lelystad.

De moeder stelt dat ze is misleid door de oprichtster van de Vrienden van Tom, Yvonne B., die is veroordeeld voor fraude. Ze vertrouwde volledig op haar adviezen en ontkent dat ze zelf gefraudeerd heeft.

Geld dat ze van Achmea kreeg, is volgens haar wel degelijk aan zorg besteed. Omdat Yvonne B. niet zorgvuldig was in de administratie, kon de moeder dat niet aantonen met facturen, zegt haar advocaat. Het zorgkantoor stelt daar tegenover dat de Almeerse zelf verantwoordelijk is voor haar administratie.

Overigens heeft de vrouw eerder een schikking van twintig uur taakstraf met de officier van justitie getroffen om strafvervolging te voorkomen. Daardoor is niet vast komen te staan dat ze zelf opzettelijk fraude heeft gepleegd. De bestuursrechter doet binnen 12 weken uitspraak.

reacties (3)

 • Antje Ha

   

  3 Euro voor het schrijven van een verslag is erg weinig. Wat is het probleem.

  reageer
 • anno 1978

   

  Helaas hebben dit soort bureautjes idd veel geld achterover gedrukt. Zo ken ik een bureautje dat bijv voor het schrijven van elke verslag 3 euro in rekening brengt. Ouders hebben het vertrouwen gegeven en al het pgb geld op de rekening van deze bedrijfjes laten storten met alle gevolgens van dien.

  reageer
 • Frenky

   

  Je wilt echt geen vrienden met tom zijn, komt alleen maar ergenis van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert