Achmea wil geen schikking over PGB-geld Vrienden van Tom

ALMERE • Ma 13 juli 2015 | 14:02 • Maandag 13 juli 2015 | 14:02
Achmea Zorgkantoor blijft erbij dat een Almeerse vrouw ruim 65.000 euro moet terugbetalen voor zorg voor haar autistische zoon. Die zorg had ze ingekocht bij de stichting Vrienden van Tom in Almere.
De Almeerse ging tegen de beslissing van Achmea in beroep en dat diende maandag voor de bestuursrechter in Lelystad.

De moeder stelt dat ze is misleid door de oprichtster van de Vrienden van Tom, Yvonne B., die is veroordeeld voor fraude. Ze vertrouwde volledig op haar adviezen en ontkent dat ze zelf gefraudeerd heeft.

Geld dat ze van Achmea kreeg, is volgens haar wel degelijk aan zorg besteed. Omdat Yvonne B. niet zorgvuldig was in de administratie, kon de moeder dat niet aantonen met facturen, zegt haar advocaat. Het zorgkantoor stelt daar tegenover dat de Almeerse zelf verantwoordelijk is voor haar administratie.

Overigens heeft de vrouw eerder een schikking van twintig uur taakstraf met de officier van justitie getroffen om strafvervolging te voorkomen. Daardoor is niet vast komen te staan dat ze zelf opzettelijk fraude heeft gepleegd. De bestuursrechter doet binnen 12 weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel