Politie start intern onderzoek naar handelen motoragent

ALMERE • Ma 13 juli 2015 | 23:15 • Maandag 13 juli 2015 | 23:15
De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een Almeerse agent een 13-jarige verdachte geboeid mee laat rennen met een politiemotor. Dat is te zien in een filmpje op Facebook dat maandagavond werd geplaatst. Het incident gebeurde afgelopen zondag en werd gefilmd bij bushalte Passage in het centrum van Almere Stad.

De leiding van de politie Midden-Nederland zegt door de zaak in verlegenheid te zijn gebracht. Een woordvoerder zegt niet blij te zijn met de manier waarop de verdachte door het centrum van Almere Stad naar het politiebureau is vervoerd. De desbetreffende motoragent is op zijn gedrag aangesproken. Ook is er contact geweest met de ouders van de jongen. Zo lang het onderzoek loopt is de motoragent alleen aan het werk op het politiebureau en niet op straat.

Volgens de woordvoerder werd de jongen aangehouden omdat hij tot twee keer toe een valse identiteit opgaf. Door het onderzoek wil de politie achterhalen wat er precies is gebeurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel