Politie start intern onderzoek naar handelen motoragent

ALMERE • Di 17 november 2015 | 15:32 • Dinsdag 17 november 2015 | 15:32
De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een Almeerse agent een 13-jarige verdachte geboeid mee laat rennen met een politiemotor. Dat is te zien in een filmpje op Facebook dat maandagavond werd geplaatst. Het incident gebeurde afgelopen zondag en werd gefilmd bij bushalte Passage in het centrum van Almere Stad.

De leiding van de politie Midden-Nederland zegt door de zaak in verlegenheid te zijn gebracht. Een woordvoerder zegt niet blij te zijn met de manier waarop de verdachte door het centrum van Almere Stad naar het politiebureau is vervoerd. De desbetreffende motoragent is op zijn gedrag aangesproken. Ook is er contact geweest met de ouders van de jongen. Zo lang het onderzoek loopt is de motoragent alleen aan het werk op het politiebureau en niet op straat.

Volgens de woordvoerder werd de jongen aangehouden omdat hij tot twee keer toe een valse identiteit opgaf. Door het onderzoek wil de politie achterhalen wat er precies is gebeurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (148)

 • Bully

    Zo 16 augustus 2015 Zondag 16 augustus 2015

  Tja als je een kind van 13 verbaal niet aankunt, dan misbruik ik maar mijn macht. Deze laffe agent had een auto moeten laten komen. Ik hoop dat die agent vervolgd word. Maar dat zal wel niet gebeuren. Bij de politie kun je mensen doodschieten die ongewapend zijn, mensen doodwurgen en noem maar op en ze komen er nog mee weg ook. En dan roepen er een hoop mensen dat je respect voor de politie moet hebben? Degene die dit soort acties goedkeuren moeten zich schamen. Dit doet denken aan slavernij, bah.

  reageer
 • AN

    Do 30 juli 2015 Donderdag 30 juli 2015

  Normvervaging, normvervaging, normvervaging... slechte zaak

  reageer
 • math

    Di 21 juli 2015 Dinsdag 21 juli 2015

  Dit is de steil van onze politie we zijn hier maar een nummer we mogen ook niet klagen dat doen andere wel

  reageer
 • Anders,M.J.H.

    Di 21 juli 2015 Dinsdag 21 juli 2015

  Betreffende agent, had collega kunnen waarschuwen, voor vervoer met auto/bus. Zie alleen vervaging van normbesef bij politie. Heel triest !

  reageer
 • onkel x

    Ma 20 juli 2015 Maandag 20 juli 2015

  En iedereen die zeurt over de leeftijd. Hoe kun je dat nu raden als iemand geen ID bij zich heeft. Op dat tijdstip van de dag horen jongetjes van die leeftijd lekker thuis in bed te liggen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • WvanPruissen

    Ma 20 juli 2015 Maandag 20 juli 2015

  Er worden een aantal punten vergeten: De motoragent heeft wellicht de verdachte aangehouden op een plaats waar hij zelf ivm veiligheid van arrestant of zichzelf of politiemotorfiets niet kon blijven. De motoragent kon op dat moment wellicht geen hulp krijgen van collegas met een auto/arrestantenauto. Dat het wat snel ging is zonder meer waar en kan gevaar opleveren voor de verdachte. Dat het geen schoonheidsprijs verdient ook. Maar voor de rest is het typisch Nederlands gezeur met een Hoofdletter. Vroeger kon je een knal voor je kop krijgen en daar keek je echt wel voor uit, tegenwoordig denkt men alles maar te mogen, wordt te veel getolereerd en daar krijg je ellende van. Als dit mijn zoon was en hij had echt een valse identiteit opgegeven, had hij bij mijn nog niet jarig geweest en was de motoragent een vriendelijke Sinterklaas gebleken in vergelijking met wat ik in peto had gehad voor mijn recalcitrante zoon.

  reageer
 • H. Visser

    Za 18 juli 2015 Zaterdag 18 juli 2015

  Die motoragent heeft een uitstekende Job gedaan. top. Geen helm niet achterop de motor. Die jongen houdt er niets aan over en zal correctief werken. Chapeau voor de motoragent.

  reageer
 • Pzaal

    Do 16 juli 2015 Donderdag 16 juli 2015

  Deze motor agent is deze baan niet waardig. Hij moet dan ook goed gestraft worden en direct ontslagen worden.

  reageer
 • Yvonne

    Do 16 juli 2015 Donderdag 16 juli 2015

  zo'n actie moeten meer agenten doen. Word er misschien eens wel ingegrepen en geluisterd naar de slachtoffers. Dit is de omgekeerde wereld. Ho dat degene die meegenomen is op deze manier er eens wat van geleerd heeft en een voorbeeld is voor verdere evt andere misdadigers

  reageer
 • almere

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  deze agent is een topper , meteen 5 loonschalen er bij geven . zo moet je dat tuig aanpakken hier anders blijf er last van houden volgende keer met zo,n persoon 10 rondjes almere doen zijn we snel verlost van al dat schorem waar we maar al te vaak last van hebben

  reageer
 • Jolanda Huntelaar

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Wat een goede actie van deze agent, Hoe vaker je het ziet, hoe leuker het wordt. Trouwens, zo hard hoefde die jongen niet te lopen, mijn moeder achter haar rollator zou het nog kunnen bijhouden. Echt waanzinnig goed en ludiek. Is er al een fanclub van deze agent?? Serieus, ik vind het een bijzonder goed optreden en ik hoop dat deze agent snel van zijn "huisarrest" verlost wordt en dat de leiding wat milder oordeelt over hem. Die agent kon hem toch niet op zijn schoot vervoeren?

  reageer
 • joke

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Al deze personen die afgeven op de politie agent Laten door hun opmerkingen blijken dat zij zelf nog opgevoed dienen te worden Want als je als fatsoenlijke burger je aan de regels houd hoeft de politie ook niet in te grijpen Dus eigen schuld dikke bult

  reageer
 • dennis

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  wegens bezuiniging is dit de beste oplossing je moet wat en je doet wat voor je medemens die hebben weer wat te zeiken de agent verdient een ere medaille

  reageer
 • avd

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Weer een onderzoek. Als leiding dien je deze politieman door dik en dun te steunen en gewoon als organisatie niet ingaan op al dat negatieve gedoe. Al dat geneuzel om niks.....

  reageer
 • Nieuws volger

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Als er iets niet hoort of niet mag ,kan je of je het leuk vindt of niet van Oom agent een boete ontvangen. Wat je er van vindt of de jonge wel of niet iets heeft gedaan en of er wat aan van te voren vanaf ging doet niet ter zaken. De agente heeft op zeer ernstige wijze misbruik gemaakt van machtsmisbruik.Daarbij heeft hij verkeer veiligheid in gevaar gebracht immers iemand die in Nederland belt en rijdt krijgt een bon .Maar vervolgens iemand aan je motor mee laten lopen ,maak je iemand deel uit van het motorisch verkeer ,persoon had geen helm op dus bestuurder moet een bon krijgen dat hij mensen vervoerd zonder HELM :-) ( DAT 1 ).Maar de Agent heeft bewust het leven in gevaar gebracht door de wijze van handelen en hoe hij/zij deed handelen .Immers nu is het nog zogenaamd goed gegaan,maar wat als persoon was gevallen .De Agent heeft bewust dit risico genomen ,let wel deze mensen zijn opgeleid om anders te handelen dan iemand zijn leven in gevaar te brengen .Nu is het gefilmd,maar het lijkt er ale schijn van te hebben dat de diender deze truc als routine lijkt uit te voeren .Politie agent had beter moeten weten ,straks zal hij zeggen met krokodillen tranen het was stom ik had het niet zo moeten doen etc etc .Let wel dit zijn nu net de agenten die je wel kan missen.Er vanuit gaande dat 99 % zich goed en normaal gedraagt zitten er toch jaarlijks 2% a 3% rotte appels tussen .Voor Flevoland weer vervelend er lopen daar in verschillende zaken nu onderzoeken tegen minimaal vier verschillende dienders .Het is goed dat het van de zijde van politie ook wordt onderzocht ,maar als voorbeeld functie is dit een Blamage voor politie geweest .Nu stond het op FILM en is er sprake van een op heterdaadje ,op proportioneel politie geweld ,tegen een minderjarige als ambtsdrager .En als de jongeman dan ook aangifte zal doen van deze mishandeling ,dan kan het zijn dat deze zaak t.z.t bij de politie rechter voor komt ( we zijn benieuwd)

  reageer
 • Frenky

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik heb een donker vermoeden dat dit zo een goede oplossing was

  reageer
 • Kareltje

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Een kind van dertien hoort op dat tijdstip niet op straat te hangen. En de agent zal ongetwijfeld een hele goede reden hebben gehad om zijn identiteit vast te willen stellen, alleen een 13-jarige valt niet onder de Identificatieplicht. Uitzondering geldt voor het OV, waar de minimumleeftijd op 12 jaar is vastgesteld. En de jongen geboeid aan de motor mee laten lopen is een buitengewoon onhandige/onprofessionele actie van de agent. Maar het jochie heeft er niets aan over gehouden (hooguit een imago-probleem tegenover zijn matties). Dus de agent mag na een goed gesprek van mij weer zo snel mogelijk de straat op.

  reageer
 • Su

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het is misschien niet netjes hoe deze motoragent dit oplost maar mensen, kom op: 1) Hij rijd geen 120km/u 2) Niemand weet wat hieraan vooraf is gegaan.... Dan het volgende: Ik ben van mening dat het filmen van politie(acties) en het überhaupt "te kakken" zetten van agenten bestraft moet worden! Niemands foto/film mag zonder toestemming geschoten of op social media getoond worden dus waarom die van agenten wel?! En als mijn kinderen een valse identiteit opgeven nadat ze iets hebben uitgehaald dan ging ik zo een heel rondje Almere met ze rijden!

  reageer
 • Tiptop

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Flauwekul. Agent wordt niet 'te kakken' gezet. Hij heeft een verkeerde inschatting gemaakt en wordt daar op aangesproken door burgers en zijn leidinggevenden. Burgers hebben het recht, zelfs de plicht om kritisch te staan tegen over overheid en gezag - tenslotte is dat gezag gebaseerd op instemming van diezelfde burgers. Deze agent overleeft dit wel, net als die jongen - verkeerde beslissingen maken we allemaal wel eens. Overigens, als ik jouw op straat film mag ik dat net zo goed gewoon on line zetten, tenzij jij er overmatig door benadeeld wordt. En als jij met je kinderen aan de motor geboeid door Almere gaat rijden kun je een goede boete verwachten en staat Jeugdzorg de volgende dag bij je op de stoep.

 • Almere Buiten

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Inderdaad, u weet niet wat hieraan vooraf is gegaan.

 • Dr.Jake

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Almere Ciry Run eens anders.... Heel goed! Aanpakjen die jeugd. Vroeger toen ik 13 was,moesten we al om 19 uur thuis zijn en om 22 uur werd geslapen. Tegenwoordig verwaarlozen de ouders hun opvoeding en zinnze alleen verontwasrdigd dat iemand anders hub de spiegel voorhoud met hun tekortkomingen.

  reageer
 • Twan

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Perfect toch ,als hij eerlijk was geweest was er niets aan de hand geweest . ik maak mij zorgen om de kinderen van degene die dit niet goed vinden. T zou goed zijn als we allemaal een beetje meer respect tonen voor de politie en voer de dienstplicht maar weer in .

  reageer
 • Serge

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hulde voor die agent.

  reageer
 • Andrea

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hulde voor de agent,niet luisteren hard aanpakken die jeugd

  reageer
 • Jos Jongerius

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Prima gedaan, ik steun de agent. Niets van de kritiek aantrekken heren van de politie.

  reageer
 • keeskoops

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Politie heeft een voorbeeld functie is dit een goed voorbeeld? Ze brengen ook vrouwen terug naar huis vanaf carnaval via het bos...

  reageer
 • ruud

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  helemaal mee eens geen kantoor baantje op staande voet ontslaan de agent en dan hem een eind lopen geboeid aan de motor. de politie is er om de bevolking het voorbeeld te geven nou deze kan beter thuis blijven of vakken gaan vullen. als die dat bij mij zoon zou doen ik draai zijn kop achter zijn voren.

  reageer
 • Lely

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het hoort niet zo en ja daar moet de agent op worden aangesproken. Maar om nu woorden als belachelijk, ontslag etc te gebruiken vind ik overdreven, net als het meesleuren. Wat doet een kind van die leeftijd buiten op dat tijdstip? Waar zijn de ouders? Een valse naam opgeven getuigt niet van enig respect! En datal met 13 jaar Als je, om wat voor reden dan ook, door een agent wordt aangesproken, hoor je gewoon te antwoorden.

  reageer
 • visser

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ook al zou de knaap het bloed onder de agent zijn nagels vandaan halen dit kan en mag niet hoe haalt deze diender het in zijn hoofd veel agenten vergeten dat zij er zijn om het volk te dienen en te beschermen meteen ontslaan iand die denkt dat dit kan in nederland hoort niet een wet te handhaven die hij zlef fors breekt dit had zo mis kunnen gaan als de jongen gevallen was motor bovenop hem kokende uitlaat bovenop die jongen meteen uit zijn functie zetten

  reageer
 • Peter

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wat als die knaap gewoon normaal had gedaan tegen de politie en gelijk zijn juiste naam had gezegd? Al die wat als verhaaltjes.... Politie heeft mijns inziens gewoon goed gehandeld.

 • Rob

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Volgende keer vastzetten aan een hek of paal, de ophaaldienst bellen en verder aan het werk ;) Kan vervelend worden als er ergens een communicatiestoring is, dan wordt het meteen zo'n soort voorarrest.

  reageer
 • Willie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als alle agenten zo optreden,dan krijgt de jeugd misschien weer wat respect. Bevorderen die agent

  reageer
 • Tom

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als de politie (met machtsmonopolie) zo respectloos handelt verliet ze het laatste deel aan vertrouwen van de maatschappij. En ik ben er van overtuigd dat het merendeel van het politiekorps dit niet wil.

 • Evros

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  zachte heelmeesters maken stinkende wonden ! Zo ziet het beeld er in Nederland uit. Koters worden heiligen van gemaakt en straks zijn het criminelen !

  reageer
 • Jo

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wat, als er uit het niets een tegenligger met volle vaart was komen aanrijden? Dat arme jong had het niet overleefd. De straat is er om op te rijden en het voetpad is er om op te lopen, maar de politie dwingt een arrestant bewust het tegenovergestelde te doen met alle gevolgen van dien. Hoezo verkeersregels cq verkeersagent?

  reageer
 • E

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  gelijk ontslaan die vent , politie moet betrouwbaar zijn .

  reageer
 • K

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Een kind van 13 jaar geboeid aan de motor meesleuren naar het politiebureau. Wat als die jongen niet kon rennen om de motor bij te houden? Inderdaad, zelf Holleeder kreeg vervoer naar het bureau. Het houdt maar niet op en het gaat maar door. Wat is dit land toch gezakt in menselijkheid. Hoe zou dat toch komen???

  reageer
 • Dick

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Kijk het filmpje nog even goed. Dat "meegesleurd" is ZWAAR overdreven. Het joch loopt er gewoon naast. Maatschappelijk misschien niet helemaal handig maar toch. En we praten hier over een afstand van misschien 100m. En als die diender niets doet krijgt ie ook een bak ellende over zich heen. Hou alsjeblieft op met janken.

 • J.C. Moes.

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Met jouw motivatie maak je het nu toch wel erg gekleurd geachte ‘NICO’ met je opmerking aan het adres van ‘Charlotte van Orland’ Bedoel jij, waar je beweert dat “dat joch” wil opvallen door te gaan rennen, dat hij, indien de motor agent hierin niet ‘mee’ gegaan had, dat de arrestant dan die motor met agent erop had meegetrokken? Kom eens op zeg! JC.

 • Jayson

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  het enige wat mensen stoort is dat het hier een donkere jongen is...

  reageer
 • Dick

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Absoluut niet. Als het mijn zoon was geweest had ie van mij ook nog een pak op z'n lazer gehad. En die is wel degelijk "wit".

 • Doroth

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Zal wel in jou hoofd zitten!!

 • J.C. Moes.

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het kan aan de bereidheid tot objectief nadenken liggen, op dit ‘forum’ maar ook aan doorgeschoten (misschien wel juist ten gevolgen van.) politieke gekleurdheid. Vul het maar in! (maar OBJECTIEF graag!) Een paar reacties lezende kom ik tot een vergelijking die hout snijdt! Verkeerd geparkeerde fietsen worden busjes voor opgeroepen, evenals voor verkeerd geparkeerde auto’s eventueel, een takelwagen. Zelfs een zware crimineel als Holleerder, kreeg vervoer! Vraag; Waarom voor deze arrestant dan geen vervoer opgeroepen? Hoezo, de motor agent kon niet anders? Afgezien van het feit dat wij allen hier, niet precies weten hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit, maar dit gaat alle perken te buiten! Misschien een van de vele tekenen, die de laatste tijd nogal eens in de media komen, dat de opvatting van 'incidenten' bij het (Landelijke) politiekorps, en wel na zeer zorgvuldig transparant onderzoek, geherdefinieerd moeten worden? JC.

  reageer
 • Daan

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  lekkere slimme agent wetende dat alles gefilmd wordt..... En dat interne onderzoek door de slager die zijn eigen vlees keurt levert per definitie niets op !

  reageer
 • Guus Rombouts

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hoezo 'lekkere slimme agent'..? Wist die agent vooraf dat alles zou worden gefilmd? Zijn er beelden van de arrestatie? Het vastmaken van de boei aan de politiemotor? Dus niet alles is gefilmd. Dankzij al die telefooncamera`tjes wordt tegenwoordig alles gefilmd waarbij het de media niets doet of het getoonde uit de context is getrokken. Mogelijk waren alle politieauto`s op dat moment bezet, had die agent dan een half uur, drie kwartier, moeten wachten voordat de ongeveer honderd meter lange overbrenging kon plaatsvinden? Daardoor hadden velen met u geklaagd, schande gesproken, dat het bij andere interventies zo lang duurde voordat er politie was. In Amsterdam worden zakkenrollers op het Damrak geboeid en wel over straat naar het bureau Beursplein geleid. Nou en..? Wie geen misdrijf begaat wordt ook niet opgebracht. Stop met het van een mug een olifant maken, uw de in deze integriteit in twijfel trekkende opmerking over het interne politieonderzoek is helemaal larie.

 • Peter

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wat weten we het toch allemaal weer goed zeg. Al die kortzichtige reacties. De agent zat helemaal fout en was er mee weggekomen als het niet gefilmd was. Zo ga je niet met mensen om, daar zijn we een paar honderd jaar geleden toch mee gestopt?

  reageer
 • diny

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  hoe had hij hem dan mee moeten nemen ??? achterop??? volgende keer let deze knaap wel op wat hij doet , en oom agent hij is geweldig hij had alleen ietsepietsie sneller moeten rijden af en toe maar deze agent verdient alle lof en moet nu geen bureau werk doen, komt zeg en politie in verlegenheid gebracht, valt wel mee hoor er moeten meer agenten zijn zoals deze motoragent

  reageer
 • mattie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wel één voordeel heeft hij gelijk zijn straf gehad. Ik kan het wel begrijpen die politie man dacht dan hoeven de collega's hem niet op te halen scheelt weer kosten !!

  reageer
 • rob

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hoezo intern onderzoek, deze agent gewoon bevorderen en hij heeft het keurig opgelost, had hij dat knaapje aan de hand meegenomen dan hadden zijn vriendjes de motor wel gemolisteerd en wat hadden we dan wel weer niet coor bericht in de krant gelezen? Trouwens al die filmpjes posten moet ook aan banden gelegd worden is alleen maar sensatie zoeken en niets meer gegeven het gegiegel wat je op de achtergrond hoort. Volgende keer niet meer boeien maar aan het oor meenemen en dan in looppas graag. Heel veel mensen doen het nu in hun reactie voorkomen alsof het om een lievertje gaat en dat is nog het meest trieste van het hele verhaal.

  reageer
 • Wildersadept

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Geheel eens.

 • kees

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  wat een sufkees op brommer....blijkbaar weinig nivo

  reageer
 • johan

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Iedereen heeft altijd maar rechten..... Dat je ook plichten hebt als burger, is blijkbaar afgeschaft.

  reageer
 • lia

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  In één woord schandalig... Wat als hij was gestruikeld! Wat had er dan gebeurd? In wegmisbruikers word door de politie ook vaak suggestieve uitspraken gedaan.

  reageer
 • Jeric

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Sommige mensen moeten niet zo dom lullen. Wanneer je door de politie aangehouden wordt, dan zal de politie een melding moeten maken om een dienstauto te laten komen en niet aan de motor vastbinden en vervoeren. Maakt niet uit wat de jongen geflikt heeft, maar aan een motor vastbinden en vervoeren, vind ik een ASOCIALE gedrag van de politie!!!

  reageer
 • eddy

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  als je je gewoon aan de regels houdt loop je ook niet het risico om zo behandeld te worden.

  reageer
 • pipo

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  De situatie aldaar kennende is het gewoon zaak zo snel mogelijk de arrestant weg te gaan. Binnen één a twee minuten heeft hij meerdere "getinte" medemensen rond zich staan die de verdachte te hulp komen. Denkende aan zijn eigen veiligheid EN om verdere escalaties te voorkomen vind ik dit een prima oplossing. Daarnaast, heeft hij de verdachte wel helemaal naar het bureau laten lopen, het komt op mij over dat hij bij de busbaan oversteekplaats stopt.

  reageer
 • Jop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hulde aan deze agent!

  reageer
 • Tuurlijk

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Dit is leip! Buitengewoon machtsvertoon

  reageer
 • Mona

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Onze zoon is ook 13! Hij loopt überhaupt al niet zo laat op straat 's avonds. (het is is al donker op video, dus gewoon laat!) Ook zoon wordt wel eens gecontroleerd in stadsbus en heeft sinds zijn 12e ID op zak. Niets aan de hand. Mocht hij wat uitvreten, oppakken en melding naar ons. Dan is hij voorlopig nog niet klaar. Opvoeden noemen we dat. Jemig!

  reageer
 • Koos Almere

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  He-le-maal mee eens. Ook ons kind moet niet proberen een valse identiteit op te geven. Poeh, dan is het huis te klein! Ooit een buurtjongen hardhandig naar zijn pa gebracht omdat hij een ander kind op de grond had gegooid en half kapot trapte. Die jongen was vervolgens jarenlang poeslief tegen mij én tegen de andere kinderen in de straat. Heeft nooit meer iets vervelends uitgespookt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Deze agent heeft volkomen correct gehandeld!

 • Tiptop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Mag toch hopen dat in de bus enkel zijn vervoersbewijs wordt gecontroleerd. Tenzij er een gegronde reden is (zoals zwartrijden), mag je echt niet zomaar naar je ID worden gevraagd.

 • Mijn mening

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het is geen trieste situatie, gevaarlijk? ook niet zo zeer. Van die locatie is het een klein stukje naar het dichtstbijzijnde politiebureau Had hij een auto moeten oproepen? misschien, maar dan zou iedereen als nog zeuren want die agenten doen niets anders dan met 3 man kleine kindertjes arresteren, uit hun neus vreten en boetes uitschrijven. De agent rijdt rustig, daarbij zijn motoragenten zeer bekwaam in veilig rijden met de motor, er is een zeer klein risico dat de agent zijn motor niet meer onder controle zou hebben. Daarbij de reacties over racisme zijn echt te triest voor woorden, omdat hij toevallig een andere huidskleur heeft zou hij niet gearresteerd mogen worden? Hij kiest er zelf voor zich te misdragen (anders vraagt een agent echt niet om identificatie) en dan daarna TWEE keer een valse identiteit geven, dat is vragen om problemen en gezeur. Dan nog maar te zwijgen over de huidskleur van de agent (die niet te zien is).

  reageer
 • Miranda

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Waarom is de politie in verlegenheid gebracht door deze beelden? De agent rijdt heel zachtjes op zijn motor. Er zijn genoeg acties van de politie geweest waardoor ze meer in verlegenheid gebracht hadden dienen te worden. Eindelijk eens een agent die ingrijpt en laat zien dat je je aan de regels hebt te houden. Die jongen kon er gewoon naast lopen, maar besloot te rennen om aandacht te trekken van omstanders. Top actie van deze agent, daar moeten er veel meer van komen.

  reageer
 • Tiptop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Onzin, naast een rijdende motor kun je niet gewoon lopen, maar moet je wel hollen. Ga maar eens meelopen met iemand die langzaam fietst, dan gaat of de fietser slingeren, of jij gaat harder lopen. Met twee wielen heb je nu eenmaal een bepaalde snelheid nodig om niet om te vallen.

 • E

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  in een busje kan ook een ongeluk gebeuren, niets is veilig. Beetje beweging doet 'm goed, beter als rondhangen

  reageer
 • Wiebe

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  storm in een glas water, wat erg zeg! En weer door naar de volgende hype.

  reageer
 • evros

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Zo ga je niet met tieners om ? Ah, iemand die het weet ! Vertel !........

  reageer
 • s.

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Of deze gozer wel of niet iets heeft gedaan heeft is toch helemaal niet belangrijk?Die agent creëert een gevaarlijk situatie, als die gozer was gevallen had hij zwaar gewond kunnen raken (geboeid, geen mogelijkheid om jezelf op te vangen met een zware motor die zo over je heen kan vallen...!). Een agent hoort er voor de zorgen dat arrestanten veilig zijn, deze agent laat een arrestant doelbewust het risico lopen op zwaar lichamelijk letsel. Die agent zit hartstikke fout en of die jongen wel of niet iets gedaan heeft, heeft daar helemaal niets mee te maken.

  reageer
 • Eli

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als deze persoon (lees alle personen op straat) waarde, normen, respect en manieren op na zou houden, zou het hele voorval waarschijnlijk helemaal niet zijn voor gevallen. Die jongen zal waarschijnlijk zelf een situatie hebben gecreëerd waarbij de politie in heeft (moeten) grijpen. Ik weet het..... t laatste is subjectief, ik was er niet bij maar je wordt niet zomaar door de politie meegenomen.

 • Karel

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Dikke complimenten voor deze agent. De snelheid is beperkt, de jongen kan hem bijhouden, en het is tevens een sportief ritje naar het politiebureau. Waarom nog tijden op een assistentiewagen blijven wachten, met de kans dat de verdachte ervan door gaat of andere geweld probeert toe te passen? Zo houd je hem lekker bezig, nietwaar ;-)

  reageer
 • evros

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  ineens zijn het kinderen ! Als ouders ze toch eens op zouden voeden ! Vroeger kreeg je op je lazer als je rottigheid uithaalde. Nu mankeert het er nog maar aan dat ze daarvoor een lintje krijgen! Wie moet het dan doen als ouders in gebreke blijven? Juist, in dit geval de politie. En als dan zoiets gebeurd, o mijn hemel, dan zijn het ineens iemands kinderen ! 525149

  reageer
 • Erik

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Pluim voor die agent. Moesten ze veel vaker doen. Tegenwoordig menen die gastjes dat ze zich alles kunnen en mogen permitteren. Als men de politie nodig heeft is het janken, brullen en roepen. Als er eens wordt opgetreden door een politiefunctionaris die alleen zijn werk moet doen staan ze meteen negatief in het nieuws. Ga zo door!

  reageer
 • Frank

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Kudo's voor de agent. 'Jongens' van dertien beroven tegenwoordig oude dametjes van hun handtas. En dan kunnen ze nog veel harder rennen.

  reageer
 • Peter

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Perfect! Deze agent verdient waardering.

  reageer
 • Corruptiebestrijdingsdienstoverheidsinstanties

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Helemaaaaaal de weg kwijt deze (agent)

  reageer
 • Ed Goudriaan

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Eindelijk eens een optreden waarvoor alle hulde. Veren en pek deed men vroeger, nu is dit de nieuwe versie. Bloemen voor de agent

  reageer
 • LS

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  En dan vraagt de politie zich af waarom er geen respect voor hen getoond wordt. Als je geen respect geeft, kun je het niet terug verwachten. De arrogantie die de politie op straat meestal ten toon spreidt is nergens voor nodig. Dienstverlenend horen zij te zijn, dan hoor je dit uit te stralen. Deze jongen is pas 13 jaar oud!! En hij wordt geboeid?? Deze agent moet per direct ontslagen worden!

  reageer
 • Swiebertje

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik zie nog niks verkeerds op de video. Die agent rijdt stapvoets

  reageer
 • Piet

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als die agent stapvoets rijdt, waarom rent die jongen er dan zo hard achteraan? Stapvoets is wandeltempo.

 • Xxx

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  als het mijn zoon was had hij van mijn ook op die manier zijn lesje mogen leren! 13 jaar en dan In het centrum rondhangen op zo'n tijdsstip!? Dan zal meneer agent ook wel een rede gehad hebben je aan te spreken en als je dan nog liegt over je indentiteit en niet wil mee werken! Had agent van mijn nog een stevige handdruk en een grote dank je wel gehad! Als mijn zoon van 13 zo weinig respect zou hebbem hoop ik dat zijn vrienden hem nog flink hebben uitgelachen ook! Waarom erg deze aanpak!? Zo leren ze het misschien..

  reageer
 • willem

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Gewoon een tik met de gummiepik, je liegt, weer liegen weer een tik

  reageer
 • Danielle

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hoezo loopt een 13 jarig kind in het donker (dus zeker na 22.00 uur) alleen op straat en hoezo wordt er om zijn identiteitbewijs gevraagd... Dat gebeurt alleen als je je misdraagt lijkt me. Hoezo haalt een kind van 13 het in zijn hoofd om een valse identiteit op te geven??? En wat is het verschil tussen meelopen met een lopende agent of een motor agent die stapvoets rijdt... Wat een gezeik om niets zeg. Ik hoop dat de leidinggevenden van deze diender dit snel inzien en dat hij weer lekker aan het werk kan.

  reageer
 • BB

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Agent heeft met recht een lintje verdiend , een beetje ontzag bij brengen kan geen kwaad niet luisteren dan maar voelen.

  reageer
 • Dennis

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Nou hier is niks mis mee hoor! Hij kan die jongen toch moeilijk achterop nemen. Grote mond tegen de politie mag ook wel eens gesnoerd worden!

  reageer
 • Vakantieman

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Goed gedaan agent... hoop dat zijn leidinggevende deze reacties in het voordeel van de agent ook leest. Dat zijn er namelijk meer dan de bedoeling negatieve...

  reageer
 • Jeffrey

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Politie bureau is 100 meter verder. ik vindt dit helemaal niet kwalijk. agenten moeten hun werk kunnen doen in vertrouwen en sinds Den Haag worden de agenten wel heel erg vastgeketend aan onderzoeken als er iets is. 13 of niet hij heeft de orders van meneer op te volgen. agent kon niet weten dat hij 13 was omdat hij zich expres niet legitimeerde. Politie Midden Nederland ik wil graag een bos bloemen naar deze agent sturen...

  reageer
 • Tiptop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Jongens van dertien hoeven zich helemaal niet te kunnen legitimeren. En jongens van dertien kunnen soms vreselijke rotzakken zijn, maar het zijn niettemin kinderen.

 • C.M

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ooit was de 17 jarige die 12 juli een agent neerstak in Leerdam(rtl nieuws 12 juli) een jongetje van 13 zonder respect voor autoriteit en volwassenen.....

  reageer
 • maria

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  deze agent heeft een lintje verdiend geen mankracht en niet luisteren dan maar voelen top

  reageer
 • Pieter

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  De rechtsconservatieve cultuur van de Amerikanen dringt steeds verder door in NL. Zijn het niet de nare negatieve sfeer oproepende "uniformen" dan is het wel dit gedrag van Amerikaantje spelen en "we gaan het hard aanpakken". Een hele Foute richting.

  reageer
 • D

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Klasse actie van deze agent. Vind het jammer dat iedereen zo over de agent valt. Wat is er daarvoor gebeurd? Het is niet voor niets dat deze jongen van 13 die om die tijd allang thuis op bed had moeten liggen door de agent naar zijn naam wordt gevraagd. Hij heeft hoe dan ook rottigheid uitgehaald. Tja en als je groot genoeg bent om een grote mond op te zetten tegen oom agent dan ben je m.i. ook groot genoeg om de gevolgen daarvan te dragen. Ook al is dat een snelwandeling naar het bureau. Dit mannetje zal als ie slim is nooit meer een valse naam opgeven. Doet ie dat wel dan is ie nog dommer dan ik al dacht.

  reageer
 • .\/\/.

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Jouw reactie vat die van alle anderen hier prima samen: 1. de jongen had in bed moeten liggen (nee, want er is géén avondklok) 2. als de jongen is aangehouden is dat vast omdat-ie iets gedaan had (nee, daar mag je iet van uit gaan, het zal de eerste keer niet zijn dat de politie mensen aanhoudt die niets gedaan hebben) 3. dit zal de jongen een lesje leren (nee, want de politie is er niet om mensen lesjes te leren). Er had hier van alles mis kunnen gaan. De jongen had kunnen struikelen en de motor met agent over zich heen kunnen krijgen, de jongen had onwel kunnen worden, hij had plotseling een poging tot vluchten kunnen doen... Er zal misschien een goede reden voor die aanhouding zijn geweest, maar met arrestanten moet voorzichtig worden omgegaan. Alle kans dat deze jongen maximaal profijt gaat trekken van deze behandeling en de publiciteit eromheen. En dat schiet dan lekker op, de law-and-order-brullers hebben dan het nakijken.

 • LOL

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Deze agent heeft gewoon goed geparticipeerd met een vleugje humor!

  reageer
 • Thomas

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik heb veel respect voor de politie, maar deze agent gaat zijn boekje ver te buiten. Als deze jongeman gevallen was had je een nog groter probleem. Er zijn agenten die denken dat ze alles maar kunnen maken. Totdat!

  reageer
 • Dick

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Foutje, dat is pas verplicht als hij het "vordert". Maar dat terzijde, Pluim voor agent.

 • Alex

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Heel goed van die motoragent. Dat een softe aanpak niet werkt lijkt mij inmiddels meer dan duidelijk. Even flink hun plek wijzen maakt vast meer indruk dan de vraag of de jongen het a.u.b. niet meer wil doen. Van mij mag de agent een lintje krijgen!

  reageer
 • Gatso

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Tsja, dat kan natuurlijk niet op deze manier. Het is heel eenvoudig op te lossen. Geef alle motoragenten een extra helm mee zodat een arrestant netjes achterop kan zitten. Probleem opgelost.

  reageer
 • Guus Rombouts

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Oef wat een oliedom, levensgevaarlijk, voorstel. 1) Tijdens elke cursus leren politiemensen enzomeer een verdachte altijd voor je uit te laten lopen omdat men anders geen heeft op zijn gedragingen. 2) Politiemotoren zijn éénpersoons bedoeld en ingericht, hebben dus geen passagierszitplaats. 3) Een (politie)motor is een evenwichtsvoertuig, de verdachte kan dus niet op de rug, ook niet voor de buik, geboeid op zo`n ding zitten. Eveneens niet aan één van de zijkanten. Niet alleen uit diezelfde evenwichtsproblemen maar ook omdat er geen ogen zitten, daarbij de verdachte dan één hand vrij heeft om de motor rijdende agent te slaan wat tot een ongeluk kan leiden. 4) Een extra helm? Welke maat? Een voor de verdachte te kleine helm is geen helm, een te grote helm is eveneens niet al te zinvol.

 • Rob

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  hoezo overtreding, wat doet die agent fout, politie te paard doet precies het zelfde, je zal maar agent zijn in deze tijd dat je niets meer mag dan alleen maar kritiek krijgen, we laten onze maatschappij toe dat we straks allemaal met agenten zitten die zich gaan gedragen als watjes of helemaal niet meer komen opdagen omdat ze het toch nooit goed doen. Een walgelijke ontwikkeling die alleen maar gericht is om onze wetdienaars vleugellam te maken. Wetgevers in Den Haag grijp in.

  reageer
 • Straatsoldaat

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Door de camera zijn ze in verlegenheid gebracht zonder camera zou niemand dit te weten kome en zegge dat die jonge overdrijft,,, waarom is de politie nooit in verlegenheid voor zaken die niet gefilmd zijn,, waarom moete onschuldige politie slachtoffers nog betalen omdat ze letsel hebben opgelopen en minder aan Schade vergoed krijgen dan ze moeten betalen,, deze zake zorge ervoor dat politie word neer gestoken en dat mense willen rellen dit is de reden dat mense rellen niet mitch hij was de druppel omdat het iedereen had kunnen zijn

  reageer
 • Barbara

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  De gewone burgerij heeft het brengen van nieuws overgenomen van de gewone journalist. Dat kan nooit meer teruggedraaid worden. Hecht er vooral weinig waarde aan, tenzij je dol bent op sensaties..

 • John

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Nog ff en dan mag de politie helemaal niets meer. Er is helemaal niets mis mee om iemand op deze manier mee te nemen. Als de regering ervoor zorgt dat er voldoende politieagenten beschikbaar zijn, dan kan de jonge gewoon met een auto worden opgehaald. Oké, het is een bijzondere oplossing van de motoragent, maar er is niets mis mee. De jongen kan gewoon mee lopen en het is een jonge kerel dus echt moe zal ie er niet van worden. Daarnaast sluit ik me aan bij het bericht van 'moi' en tegen de anderen zou ik willen zeggen: draai eens een paar dagen mee met een agent, dan zou je waarschijnlijk een iets andere kijk krijgen op wat het politievak allemaal echt inhoudt. Ik denk dat het goed is dat er wordt onderzocht wat er nu daadwerkelijk gebeurd is, dat hoort ook zo, maar we moeten niet van alle muggen een olifant maken. Er is niemand gewond geraakt, verder niets aan de hand. Ik kreeg toen ik klein was ook wel een een schop tegen m'n kont van een agent als ik iets stouts gedaan had. Stond het ok niet meteen in de krant. Please grow up!

  reageer
 • Hennie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  krijgen we nu Amerikaanse toestanden van racisme die arme jongen is toevallig zwart maar wel degelijk een mens zo ga je niet met mensen om ik heb zou die politie agent gelijk en voor goed werkloos maken

  reageer
 • Fer

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Triest ben jij. Agent is gewoon heel goed bezig. Gebeurt helemaal niks

 • Barbara

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Drama om niets...Ergerlijker is het constante vragen om aandacht middels linke en recht fotootjes te willen maken..

  reageer
 • Frenky

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Deze agent verdient een medaille!

  reageer
 • Zomaar

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  P.s pas vanaf 14 jaar is de id plicht.

  reageer
 • moi

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  He hè eindelijk... in t filmpje is t al donker dus moet t na 11 uur Savonds zijn geweest. Denk dat je als ouder maar eens na moet denken wat je 13 jarige zoon na die tijd nog op straat doet... 2 keer een valse id opgeven natuurlijk met de nodige bijdehante opmerkingen... tja hij had van mij heel almere nog wel even rond mogen rennen... ik vind t een briljante actie en ja als mijn zoon t was geweest had ik m tot de volgende ochtend op t bureau laten zitten ook nog...

  reageer
 • freekie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Deze agent is in zware overtreding. Zijn actie staat gelijk aan het in elkaar slaan van een arrestant die al geboeid is. Ongepast geweld en eigenrichting. Mensen die bij de politie gaan om hun frustraties uit te leven, begrijpen niet wat het politievak inhoudt. Nog schokkender vind ik persoonlijk het applaus dat dit wangedrag te beurt valt. Verlangen al die mensen naar de willekeur van een politiestaat en naar de sterke man met de knoet ? Jammer dat jullie zo ongelukkig zijn !

  reageer
 • MW

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Triest is het dat iedereen gelijk zijn woordje klaar heeft staan. Blame it on the media. Video wordt klakkeloos overgenomen, zonder ook maar iets te verifiëren. Ik hoor die jongen niet schreeuwen, schelden of trekken. Misschien heeft hij hier mee ingestemd, omdat t bureau misschien op loopafstand is. Oordeel pas als je de feiten kent.

 • lynx

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  "....werd de jongen aangehouden omdat hij tot twee keer toe een valse identiteit opgaf." Maar waarom werd die jongen eigenlijk naar zijn identiteit gevraagd????????????

  reageer
 • jk

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Je bent verplicht om je legitimatiebewijs te laten zien als een agent daarom vraagt!

 • M

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Waarom is de agent nu weer de boeman? Het kind had niet zo stom moeten zijn! Respect voor de agent en goed gehandeld!

  reageer
 • Henk

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik ben stem voor dat alle agenten op straat een bodycam krijgen. Er een speciale site/facebook komt waar elke idioot op geplaatst zal worden. Zoals eerder gezegd toon eens geen respect aan die leuke gezellige politie in Spanje. Die slaan je direct en komen er nog mee weg ook. Ik word stiekem wel moe van alle reacties over machtsmisbruik. Draai eens een weekdag mee. Of beter gezegd laat omroep Flevoland eens een programma maken over dw politie, en dan niet over verkeershufters, maar over het werk op straat!

  reageer
 • Vera

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wanneer de jongen in kwestie zich gedragen had, was er geen aanhouding geweest. Typisch gevalletje eigen schuld dikke bult dus. Een valse id opgeven en dan nog zeker verwachten dat je als prins behandelt wordt? NL wordt wakker. Hulde aan deze politieagent!

  reageer
 • Carolien

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als je je gewoon gedraagt hoef je überhaupt niet zomaar te verantwoorden voor een ( motor ) agent. Ik vindt t wel creatief opgelost van de agent een motor beheersen en ook nog een vervelend mannetje .....knap hoor! Aanpakken die hap

  reageer
 • Sjaak

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Respect voor de politie en grote hulde, aanpakkenndit soort tuig.

  reageer
 • Anke...

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Vind dit ABSOLUUT niet kunnen! Ben je nu helelmaal BELAZERD!

  reageer
 • Bromsnor

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Duidelijk een door het aanwezige publiek en vrienden gewaardeerde ludieke manier van een aanhouding en het afvoeren de arrestant. Niks klappen of wurgen, gewoon een stukje hollen. Goed voor de mens. Zou jodocus moe worden dan zal de agent wel even inhouden.

  reageer
 • Tiptop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Als die jongen gevallen was had hij zijn pols kunnen breken. Fijn als je nog in de groei bent en helemaal fijn als de staat je dat letsel toebrengt. Die identificatieplicht vanaf veertien jaar is trouwens weer typisch zo'n middel dat is ingevoerd om een heel kleine groep lastige burgers iets makkelijker aan te kunnen pakken, maar waar een hele grote groep andere burgers enkel de nadelen van ondervind (altijd maar weer die ID op zak moeten hebben). Dit soort acties helpt ook geen fluit, want roept enkel woede op bij de mensen die ermee gecorrigeerd moeten worden. Als de politie zich al niet aan de wet houdt, waarom zou jij dat dan nog doen. In de maatschappij van vijftig jaar terug kon oom agent hier misschien nog mee wegkomen, maar zelfs de meesten die hier deze actie goedkeuren zouden echt niet meer terug willen naar die tijd.

  reageer
 • Ruud666

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  De politie is je beste kameraad als er meer smartphones filmen op straat. Wat als zo'n kind was gevallen en in het ziekenhuis beland? Op zijn minst is dit poging tot zware mishandeling. Dit soort cowboy-agenten wil ik niet betalen van mijn belasting geld. Tijd dat er verandering komt in de kindervijandige omgang van justitiemedewerkers met kinderen.

  reageer
 • Meneer Daniëls

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  direct ontslaan macht beluste agent. Sinds wanneer staat een agent boven de wet!

  reageer
 • Leona

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  R.E.S.P.E.C.T. voor de agent. Moet die jongen maar gewoon normaal doen en niet zo hardleers zijn. Tegenwoordig ben je als agent meteen de boeman, maar als je je normaal gedraagt, hoeft die agent je niet eens aan te spreken en heb je geen moet de politie. Eerst denken, dan doen.

  reageer
 • Denniz

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Laat dat jochie maar blij zijn dat ie niet aan een politiepaard hangt. Niets dan lof voor deze agent.

  reageer
 • Charlotte van Orland

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Dit vind ik de limit. Wat een gigantische schoft van een motoragent, om dit met iemand te doen. Dit gedrag van de motoragent moet absoluut flink bestraft worden. Wat een ellendige machtswellust. Je wordt hier misselijk van.

  reageer
 • nico

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  het enige wat deze agent doet ,is iemand naar het politie buro brengen. en als dat joch wil opvallen ,door te gaan rennen (voor de camera) want ff later loopt hij weer gewoon ,geeft al aan dat het hem niets doet ,stoer zijn ja, opvallen willen ja , sensatie zoeken ja , dus als er b.v je fiets word gejat ,en de dader word gepakt ,dan wil jij dus ook graag dat ze um in `n zetel naar het politie buro brengen , en daar vertroetelen ! hij word niet zomaar opgepakt hoor ,denk daar maar eens over na ,voordat je het hebt over ellendige machtswellust , en misselijk worden ervan ,kijk vanavond " opsporing verzocht "daar word je misselijk van.!!

 • wil

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Respect, voor de agent dat hij dat durfde. Goed gedaan. Die gast staat nog eerder thuis dan deze agent, die dan zijn rapport nog aan het schrijven is. Straks weer een filmpje oh, het zo een lief jochie, doet nooit wat kwaad het komt door zijn vrienden. daar trappen hopelijk niet weer in.

  reageer
 • Sofie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Voor iedereen die het goed vind en prachtig belachelijk. Wil je jullie wel horen als het jullie kind is kleinkind of familie dan praten jullie niet zo schouderklopje voor jullie .

  reageer
 • Iemand uit Utrecht

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Had toch ook best wat ellende kunnen veroorzaken......wat als het kereltje was gestruikeld en was gevallen? Klein rukje aan het stuur en oom agent had voor paar duizenden euro's schade veroorzaakt aan zijn mooie BMW motor. Wat niet te denken van een mogelijke schadevergoeding van de arrestant? Vind het een leuke actie maar echt handig en slim was het niet. Volgende keer gewoon busje bellen.

  reageer
 • mm

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Eindelijk een agent die het snapt er is totaal geen respect voor de politie. In het buitenland krijg je gewoon bij een grote bek al een wapenstok in je knieholte. Daar zijn de meeste wel bang en tonen op die manier respect voor de politie

  reageer
 • Kitty

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het lijkt mij dat wanneer mensen die niet meewerken op de geldende manier ingerekend dienen te worden. Zoals het op het filmpje gebeurt lijkt mij niet een geldende manier en is -gezien alle ophef die er momenteel is- onhandig. Feitelijk gebeurt er niet zo veel (hij wordt niet achter de motor aangesleurd ofzo), maar of precies dit een normale gang van zaken is, valt te betwijfelen. Verder ben ik het er van harte mee eens dat er gewoon simpelweg meer respect voor het gezag mag zijn. Werk gewoon mee en doe niet alsof je boven de wet staat. Politie is uitvoerder van het handhaven van de wet. Ook zij zijn slechts mensen, die zich menselijk dienen te gedragen. Ze hoeven echter geen asociaal gedrag te accepteren, maar zoals wat er op het filmpje gebeurt, is ook niet zoals het hoort.

  reageer
 • Kim

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  iedereen kan nu wel lelijk gaan doen over de agent. Maar als de ouders van dat joch hem hadden bijgebracht dat ie zich moet gedragen en mee moet werken met de politie was er niets aan de hand geweest. Nu heeft ie vast wel geleerd dat liegen niet loont en de politie niet met zich laat sollen. Het wordt tijd dat de politie eens gaat filmen hoe achterlijk sommige mensen zich gedragen en dat lekker op Facebook plaatsen. Soms kan een agent niet anders handelen omdat iemand zich zo achterlijk gedraagt dat er ook een "achterlijke" oplossing bij hoort. Dan moet er creatief gehandeld worden. Tja, dat moet natuurlijk worden gefilmd en worden gedeeld zodat anderen weer lekker kunnen zeiken. Op de filmpjes die verschijnen is nooit de aanleiding te zien. Alleen maar de momenten dat de politie al niet anders meer kan handelen dan geweld te gebruiken. Het gaat nog een keer gebeuren dat de agenten het gezeik zat zijn en omdraaien. Dan valt er misschien ook wel een dooie en is het ook niet goed. Want ze kunnen kennelijk nooit wat goed doen.

  reageer
 • PdL

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Oom agent had nog een paar keer Almere moeten rond rijden. Moeten ze vaker doen. Misschien helpt dat wel als ze het allemaal gewoon doen.

  reageer
 • Rick

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wat een maatschappij omdat je je naam niet wilt vertellen wordt je maar meegesleept aan een motor!. Waar gaan we heen vrijheid is hier ver te zoeken. Lijkt wel of we in een of ander 3de wereldland zijn terechtgekomen. En als er te weinig politie is laten we dan geen geld verstrekken aan Griekenland maar hier wat meer investeren.

  reageer
 • Dhr. Dekkers

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik ben bang dat de agent hiermee laat zien hoe hij vindt dat hij met mensen om kan gaan. De politie ziet blijkbaar het 'aanspreken op het gedrag' als juiste maatregel. Dat geeft aan hoe er binnen de politie wordt gedacht over de ernst van deze daad. De politie doet er goed aan na te denken wat er mis is als zij leden heeft die dit soort overtredingen begaan. De publieke opinie mbt politie-optreden wordt opnieuw op een negatieve wijze beinvloed.

  reageer
 • Carry

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Stel je niet zo aan. Moet hij maar niet liegen tegen een agent. Ik heb liever dit soort acties dan dat ze met tig man boven op iemand gaan zitten. Wordt deze knul niet minder van. Wie weet krijgt hij eindelijk wat respect voor de agenten op straat. Maar de leiding verpest het wel weer. Pappen en nat houden toch??

 • alex

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  ik heb hier zeker geen probleem mee. +1 voor de agent. #weerrespectvoordepolitie

  reageer
 • Jaap

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Prima actie van oom agent. Laat die rotzakjes maar weer eens wat respect krijgen voor de politie.

  reageer
 • René

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Strakke actie,aanpakken die hap.

  reageer
 • hans b

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Hij had half almere zo rond moeten rijden met hem misschien leert dat figuur er dan wat van !

  reageer
 • Mevrouw Daniels

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Had hij maar niet een valse identiteit moeten opgeven. Agent verdient die negativiteit niet. Hij deed het beste onder die omstandigheden lijkt me.

  reageer
 • Frans

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  In plaats van plaatjes draaien in de ochtendhow kunnen jullie ook iemand van de politie aan het woord laten. Hoezo: nieuws dichtbij ?

  reageer
 • Piet

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Zo laat je je hond nog niet uit. Ontslaan die agent.

  reageer
 • H Wijchgel

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Schandelijke actie van die motoragent ! Even bellen met het buro en de verdachte wordt meegenomen c,q opgehaald volgens reglementen

  reageer
 • Peter

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Niets rechtvaardigt dit. Direct ontslaan die agent. Na alles wat er is gebeurd de afgelopen weken een voorbeeld stellen voor al die op macht beluste agenten in dit land. Hij had gewoon hulp van zijn collega's kunnen nee moeten inroepen. Wordt hier misselijk van. Lokt wel slavenhandel.

  reageer
 • joost

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik vind het wel meevallen. Je ziet op internet ook vaak beelden dat iemand horizontaal word vervoerd en een arrestantenbus word ingepropt. Ophef om niets.

  reageer
 • Prima kerel

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  de enige juiste beslissing die de motoragent kon nemen. Verdient een lintje!!

  reageer
 • henkie

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Het verdient geen schoonheidsprijs, maar ik vind het geen rede om die arrestant excuses aan te gaan bieden. Er werd geen 130 gereden. Had hij maar geen valse naam moeten opgeven. Het gepamper van overtreders moet eens afgelopen zijn en de politie moet weer eens meer gezag krijgen.

  reageer
 • Rc81

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Oke, auto erbij vragen voor assistentie zou misschien beter geweest zijjn. Maar laat ik er vanuit gaan dat dat gedaan, en dat er geen auto beschikbaar wawas door misschien een ongeluk of ander incident. Wat FER al zegt, je wordt niet zomaar gearresteerd, dus eigenschuld dikke bult.... in dit geval, geen legitimatie, dus mee naar buro

  reageer
 • Adri

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Bizar! Dat die agent hiervoor op zijn falie krijgt... daar is hij toch agent voor. Moet hij dan een taxi voor hem bellen ofzo? Lekker laten lopen! Heeft ie vast verdient.

  reageer
 • Frenky

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik denk dat de verdachte blij moet zijn dan hij mee kon lopen en niet meegesleurd werd. Dan moet je maar geen valse identiteit opgeven. Hulde voor deze agent!

  reageer
 • JJ

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik zie geen probleem. De agent rijdt rustig. De jongen hoeft amper te rennen en zoals Fer al zei, hoe had hij hem anders mee moeten nemen?

  reageer
 • Ruud

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  De manier waarop betreffende agent die jongen opbrengt klopt natuurlijk niet. Ongeacht wat die jongen gedaan heeft. Je sleept een mens niet voort gelijk een hond aan de leiband. Doordat de politieagent gemachtigd is zo nodig geweld in te zetten, is die jongen toch al in een ongelijke positie. Wat die agent hier doet is onevenredig en op onredelijke wijze gebruik maken van zijn machtspositie, waardoor de gehele situatie niet alleen potsierlijk toont, maar tevens afbreuk doet aan de integriteit van de politie. Wat is die agent eigenlijk van plan met die jongen? Hem een paar rondjes geboeid aan zijn motor laten rondrennen? Hem laten zien wie het voor het zeggen heeft? Die jongen had moeten gaan liggen of zich moeten laten vallen na enkele meters voortgetrokken worden, en zich moeten laten meesleuren. Eens zien wat er dan over die agent te zeggen valt!

  reageer
 • Bas

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Prachtig praktisch politie-optreden. Zo hoeven er geen drie agenten zich bezig te houden met een prutser die niet eens zijn eigen naam wil vertellen. Ik ben blij met deze oplossing.

  reageer
 • Willem

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Respect voor de regels in de samenleving. Naar een agent luister je en geef je je identiteit op. Werk dan ook mee!

  reageer
 • luky

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Agent heeft misschien niet correct gehandeld, maar waarom geeft de verdachte 2x een valse naam op??

  reageer
 • Almere Buiten

    Wo 15 juli 2015 Woensdag 15 juli 2015

  Verdachte? Verdacht waarvan?

 • Frank

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  doet agent echt niet zomaar .... stemmingsmakerij weer om agent in kwaad daglicht te zetten.

  reageer
 • Jose

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Twee keer valse identiteit opgeven is heel stout. Ik denk dat de moeder van dit jongetje hem de oren nog wel even wast wanneer hij thuis komt! En deze agent verdiend een certificaat "creatieve oplossing van de week". Zorgvuldige aanhouding en beheerst transport van de verdachte linea recta naar een plaats waar hij hoort overgebracht. Zodat Mam hem kan ophalen.

  reageer
 • George

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Wat is het probleem? In Amsterdam doen ze dat met arrestanten en paarden ook. Verschil paard en motor?

  reageer
 • Chris

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Treed de politie op is het weer niet goed natuurlijk had er ook een auto of bus kunnen komen naar dat zijn dan eek weer twee agenten minder op straat die de orde kunnen handhaven en klaar staan 24/7 voor wanneer wij, burgers, ze nodig hebben.

  reageer
 • Mike

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Niks mis mee, als je gewoon meewerkt is er niks aan de hand

  reageer
 • ONTSLAAN

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Dit soort gasten moet je niet binnen je korps willen hebben. Ontslaan die malloot. Dit is niet alleen ongepast maar ook gevaarlijk. Die jongen had wat kunnen breken als ie zou zijn gevallen. De instructie is versterking roepen als vergrijp zo ernstig is dat ie gepakt moet worden. Gaat hier overigens nog maar om een kind.

  reageer
 • Kees

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik vind het ludiek

  reageer
 • jo jo

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Ik kan de actie wel waarderen.

  reageer
 • Joop

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Strakke actie van oom agent!

  reageer
 • Frans

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Geweldige actie.....die agent verdient een lintje .....en promotie

  reageer
 • Wim2

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Zouden ze meer moeten doen...maar nee, stel je voor dat die jongen een trauma oploopt he, kan zomaar (in een deuk liggen modus uit). Nu die op alle social media staat, is die slechter af. Voortaan een extra helm meenemen meneer agent! Briljante actie!

  reageer
 • Jef

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Ik vind het totaal geen Probleem . Blijkbaar heeft die jongen geen manieren geleerd . Jongeren gewoon aanpakken als zij niet luisteren .

  reageer
 • Peter

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Mijn ouders zouden mij wanneer ik twee keer een valse naam aan de politie gaf mij nog een pak voor mijn broek erbij geven. Dit zal door de ouders we weer worden afgedaan als discriminatie.

  reageer
 • cirefrin

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  We moeten niet te moeilijk doen hoor. Deze jongen zal ook geen lieverdje zijn. Misschien moesten er prioriteiten gesteld worden dan kies je uit het mist erge. En dit heeft pertinent niets te maken met huidskleur.

  reageer
 • hetissimpel

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Als je je aan de wet en regels houdt, gebeurd dit niet!! Dit is gevalletje praktisch politieoptreden!

  reageer
 • Mireille

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Zo ga je niet met tieners om!! Ga je schamen!!! Pure mishandeling, zowel lichamelijk als geestelijk en nog wel door een ambtenaar in functie.

  reageer
 • Henk

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Welkom in de grote mensen wereld. Stel je niet zo aan. Gewoon hard aanpakken als je valse id opgeeft.

 • Fer

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  moet hij hem dan achterop nemen? Of in zijn koffer stoppen? Hij zal gerust wel wat op z'n kerfstok hebben,als je normaal doet word je ook niet aangehouden. Eigen schuld dikke bult

  reageer
 • Joost

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Er is beleid en er zijn regels waar de politie zich aan moeten houden. Wanneer ze dit niet doen krijg je een situatie van machtsmisbruik en het gevoel dat de politie boven de wet mag leven. Een agent op motor mag iemand wel arresteren maar zeker niet meenemen, daar moet hij een wagen voor bellen. Dit heeft met de veiligheid van de arrestant te maken, zie filmpje. Overigens was de jongen aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Waarom de jongen zich moest legitimeren is niet bekend gemaakt, wat impliceert dat er geen rechtvaardige reden is. Normaal geeft de politiewoordvoerder dat ook meteen op om speculatie en imagoschade tegen te gaan.

 • Gerrit

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Tja dat is nu eenmaal de hype van 2015. Alles wat de politie doet filmen en op Facebook gooien.

 • Anoniem

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  Nou daar laat men een "auto" voor komen. politie heeft een voorbeeldfunctie en je laat niet een arrestant met je meerennen alsof het je hondje is.

 • Tom

    Di 14 juli 2015 Dinsdag 14 juli 2015

  inderdaad, hij zal niet zonder aanleiding aangehouden zijn. Maar er zijn andere oplossingen denkbaar om hem naar het bureau te krijgen, denk bv. aan het oproepen van een politiewagen. Deze agent neemt het risico dat er ongelukken gebeuren, bv. als de arrestant valt ofzo, en dient zich te realiseren dat hij het korps ernstige imago schade toebrengt.

 • Almere Buiten

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  Misschien had ie even een collega met een auto kunnen bellen...

 • andy

    Ma 13 juli 2015 Maandag 13 juli 2015

  juist idd

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert