Vogelweg wordt breder en veiliger

FLEVOLAND
De Vogelweg gaat tussen Zeewolde en de A27 op de schop.

De provincie start volgend jaar met werkzaamheden waarbij de weg tot en met de fundering wordt vervangen en 30 centimeter breder wordt. Ook worden drie kruispunten opnieuw ingericht. Dit alles moet de Vogelweg veiliger maken.

In het deel van de Vogelweg dat volgend jaar aangepakt wordt, zitten veel scheuren. Die zijn ontstaan door een combinatie van slappe bodemlagen en bomen die dicht langs de weg staan.

reacties (11)

 • ach

   

  De Vogelweg wordt breder, dat kan, of het nodig is, is een tweede. Dat de weg daarmee veiliger wordt, NEE, want dezelfde rijders blijven er te hard rijden, inhalen, aanjagen,sms-sen/bellen en dies meer...

  reageer
 • Dick

   

  Wat is te hard?? 100km/u is een prima V-Max. Dan let je ook beter op op het verkeer. Hierdoor daalt de verleiding om met je telefoon te pielen of aan andere afleiding gehoor te geven. Ja en dan hoor ik gelijk iedereen weer roepen "dus je moet harder rijden om veiliger te rijden?". Ja idd, er is een spanningsboog tussen veilig rijden en snelheid. Bestaat er dan niet zo iets als te hard rijden? Ja te hard voor de situatie. Maar dat is in heel veel gevallen niet de V-Max die door de wegbeheerder is ingesteld. Die is namelijk slaapverwekkend laag.

 • De dominee

   

  Lieve heer laat het 2x2 worden.

  reageer
 • Dick

   

  Ter toevoeging de weg wordt niet 60cm breder gemaakt maar 75cm

  reageer
 • Antje Ha

   

  De vlag mag uit. Hoe gaat het worden? Er is ruimte genoeg voor 2x2 maar dat zal wel niet lukken. Bovendien wordt alles dan wel een stuk gevaarlijker.

  reageer
 • Dick

   

  Nee Antje Ha, de bestaande weg wordt 60cm breder gemaakt. En wat je opmerking over onveiligerworden, 2x2 wordt het juist veiliger van!

 • Sjaak

   

  Als ik maar geen hinder ondervind, want ik heb geen zin om stil te gaan staan.

  reageer
 • Dick

   

  ach daar heb je Sjaak ook weer. Eerst de A6 waar ie loopt te mopperen omdat er 's nachts aan de weg wordt gewerkt, nu weer over de vogelweg. Nou Sjaak, als ik jou was zou ik maar een andere route zoeken wan stilstaan zul je als ze op de vogelweg bezig gaan.

 • laat alle reacties zien
 • Sjoerd

   

  Goede zaak dat het wegdek wordt aangepakt, maar zet dan ook meteen hectometerpaaltjes neer waar de maximumsnelheid op staat aangegeven. Ik rij elke dag over deze weg en wordt aan alle kanten ingehaald door mensen die vervolgens ongeveer 100 km/u gaan rijden. Blijkbaar denken veel mensen dat 100 km/u de maximumsnelheid is, terwijl dit 80 km/u is. De maximumsnelheid staat op dit moment erbarmelijk slecht aangegeven...

  reageer
 • Jan

   

  De maximumsnelheid is gewoon 80, dat hoeft niet aangegeven te worden voor normale weggebruikers die er overheen rijden, diegene die nu steevast 100 (en harder!!) rijden hebben toch geen oog voor die bordjes....

 • Rob

   

  men spreekt van een zachte bodem, moet je eens kijken hoeveel verkeer er iedere dag overeen rost, allemaal sluipverkeer die de A6 mijden. De Vogelweg moet verboden worden muv. Bestemmingsverkeer voor vrachtwagens, zo is het dweilen met de kraan open. Ook moeten er hoognodig snelheidsbeperkende maatregelen ingevoert worden als je ziet hoe sommige weggebruikers s' morgens en ' s avonds over die weg heen rossen niet normaal meer. De laatste jaren hebben daar diverse dodelijke ongevallen plaatsgevonden dus ontmoedigen om die weg als sluiproute te gebruiken. Neem de Gooiseweg of anders de A6

  reageer
 • Dick

   

  Tuurlijk vrachtverkeer....... Die vogelweg ligt er al vanaf het begin belabberd in. Heeft niks met verkeer te maken! En ja natuurlijk nog meer drempels in die weg leggen want "speed kills". Nou ik heb nieuws voor je, snelheid an zich veroorzaakt geen ongelukken. Daar liggen andere reden aan ten grondslag. Foute inschatting maken bij inhalen, geen voorrang verlenen, pielen met je telefoon en daardoor in de berm terecht komen. Dat zijn zomaar een paar oorzaken waar snelheid geen oorzaak van het ongeval is. Alleen de schade/letselbepalende factor. Daarbij, als een auto zijdelings een boom raakt ben je met 80km/u al bijkans kansloos want de auto vouwt zich helemaal om die boom heen.

 • Jan

   

  Beide kanten rij bomen ruimen anders heeft het geen zijn.

  reageer
 • Henkie

   

  Als ze dan het eerste stuk ook verbreden, is het in een keer goed

  reageer
 • KC

   

  Helemaal goed, maar na een aantal jaren zitten de golven er weer in. Nat zijn namelijk de slenken (zijarme) van de rivieren zoals de Eem, de Vecht, e.d. Die krijg je nooit weg. Succes provincie!

 • Freek

   

  goh.....hebben ze nu pas -na al die doden en gewonden- het licht gezien ??

  reageer
 • ron

   

  als je gewoon je aan de snelheid houd en niet gaat inhalen waar het niet mag dan is het al veilig het is trouwens wel te hopen dat ze goed asfalt nemen want na een opknapbeurt van uit almere zaten na een jaar de scheuren en kuilen er al weer in

  reageer
 • Dick

   

  het enige stukje waar je niet in mag halen is het stukje thv de Knardijk. Verder mag en kun je gewoon veilig inhalen als je dat wilt. De enige reden waarom je op de vogelweg maar 80 mag is het feit dat er trekkers op rijden. En ik heb groot nieuws voor je, de meeste mensen die ongelukken hebben gehad hielden zich gewoon aan de V-max. Dus dat argument dat als je je maar aan de snelheid houdt kan weer naar het rijk der fabelen.

 • Freek

   

  idd...gaten en scheuren zorgen voor veiligheid....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert