Onzekerheid over toekomst Willem Barentsz

LELYSTAD
Het is onzeker wat er gebeurt met restaurant Willem Barentsz in het Natuurpark Lelystad. De uitbater van het restaurant, zorgorganisatie Omega Groep, heeft ontslag aangevraagd voor de tien vaste werknemers en zes inhuurkrachten. Ook is de huur per 31 december opgezegd.

Omega nam het restaurant in 2013 over om er dagbesteding aan te bieden aan mensen met een beperking. Naast het vaste personeel waren er vorig jaar zo drie mensen aan het werk, die Omega kreeg toegewezen via het Zorgkantoor van de zorgverzekeraars.
Sinds dit jaar valt dagbesteding onder de gemeente, die contracten heeft gesloten met hoofdaannemers Triade en Kwintes. Met Omega is er voor deze vorm van zorg geen contract. Daarom is er bij Willem Barentsz niemand meer als dagbesteding aan het werk.

Omega vindt het niet haar taak om Willem Barentsz als gewoon restaurant te exploiteren en wil er daarom van af. Het UWV heeft de ontslagaanvraag in beraad. Het Flevo-landschap betreurt het als het restaurant zou sluiten.

reacties (5)

 • poe

   

  Omdat ik geen gemeentebelastingen betaal voor mensen uit een andere gemeente?

  reageer
 • Barbara

   

  Het reilen en zeilen van dit onderkomen komt een beetje klunzig over.

  reageer
 • van horen zeggen

   

  Naar ik begrepen heb heeft Omega haar handen van dit restaurant getrokken omdat de werknemers met beperking niet tot nauwelijks werden ingezet....

  reageer
 • Kees d.

   

  Dus dit is één van de gevolgen van de bezuinigingen van Den Haag. Het was dan ook niet de beste oplossing om de zorgtaken naar de gemeentes over te dragen zonder daarbij een redelijke vergoeding aan die gemeentes te betalen. Ik ben bang dat deze bezuinigingen nog veel meer ellende zal veroorzaken.

  reageer
 • Rona

   

  Dat is weer een gemiste kans van de Gemeente Lelystad. Lelystad geeft liever tonnen uit aan waardeloze, niet haalbare project en. Waarom dan geen mensen die kans geven uit een andere Gemeente?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert