Jorritsma wacht onderzoek naar incident motoragent af

ALMERE • Di 21 juli 2015 | 13:24 • Dinsdag 21 juli 2015 | 13:24
Burgemeester Annemarie Jorritsma geeft geen commentaar over het incident met de Almeerse motoragent die een minderjarige jongen geboeid aan de motor naar het bureau liet meerennen. Jorritsma wil eerst het onderzoek afwachten tot ze iets over het voorval zegt. Dat zei de burgemeester dinsdagmiddag toen ze een brandbrief in ontvangst nam van actiecomité Boni.

Brief
In de brief staat dat het comité het handelen van de motoragent als een daad van 'afrofobie' ziet. "Het is verontrustend dat burgers van Afrikaanse afkomst zich niet veilig voelen in Nederland en dat ze er niet op kunnen vertrouwen dat de politie ook hun mensenrechten beschermt." Comité Boni wil dat burgemeester Annemarie Jorritsma toeziet dat er adequate, disciplinaire maatregelen worden genomen tegen de motoragent.

Boni
Comité Boni maakt zich naar eigen zeggen sterk voor de rechten van de mens. De naam is geleend van een verzetsstrijder die zich in de 18de eeuw afzette tegen slavernij in Suriname. 

Actievoerders

Ruim vijftig mensen waren dinsdagmiddag bij het overhandigen van de brief aanwezig. De actievoerders waren vooral afkomstig uit de Surinaamse en Afrikaanse gemeenschap. Zij hadden spandoeken meegenomen en er werden leuzen geroepen door een megafoon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel