Flevoziekenhuis moet op zoek naar nieuwe oogartsen

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere gaat de komende maanden alles in het werk stellen om nieuwe oogartsen aan te trekken. Dat zegt woordvoerder Peter Pels van het ziekenhuis.

Conflict
Het Flevo moet op zoek naar nieuwe oogartsen, omdat drie van de vier specialisten vertrekken door een conflict met het bestuur. De specialisten wilden samenwerken met een concurrent en de afdeling Oogheelkunde verhuizen naar een plek buiten het ziekenhuis. Een vierde oogarts maakte eerder al bekend aan de slag te gaan bij een ander ziekenhuis.

Flevoziekenhuis
De leiding van het ziekenhuis vindt een verhuizing van de afdeling Oogheelkunde niet in het belang van de patiënt. Dat komt omdat een deel van hen ook op andere afdelingen in het Flevo wordt behandeld. De drie oogartsen hebben daarop besloten het ziekenhuis per 1 januari 2016 te verlaten.

Brief
Volgens Pels zullen de patiënten niets merken van de ontstane situatie. De zorg die zij krijgen, blijft gegarandeerd. Zij ontvangen binnenkort een brief over de situatie. De oogartsen om wie het gaat, waren niet bereikbaar voor commentaar.

reacties (4)

 • P. van Gool

   

  Wie zich nader oriënteert op het wereldwijde web vindt al op het Nederlandse deel iets meer informatie. De ziekenhuisdirectrice maakte er bijvoorbeeld naam door bij vertrek uit het OLVG in 2011 224.000 Euro en bij vertrek bij Pro Rail in 2008 ruim 557.000 euro te toucheren. Op kosten van de gemeenschap natuurlijk, dat spreekt. Want iemand moet deze doorgeschoven extra rekeningen gaan betalen. Ik ben daarom ook reuze benieuwd wat de Raad van Toezicht van het Flevoziekenhuis heeft bewogen om deze niet geheel brandschone en kennelijk niet bepaald diplomatieke mevrouw in dienst te nemen en de hand boven het hoofd te blijven houden. Is er al navraag gedaan bij de Ondernemingsraad, de Medische Staf en de Cliëntenraad van het Ziekenhuis wat zij van de geschapen situatie vinden? Wat betekent het eigenlijk dat het Almeerse ziekenhuis een directeur heeft die afgaande op deze case en vertrekregelingen i het verleden door roeien en ruiten gaat? Zou er daardoor geen angstcultuur in het ziekenhuis kunnen ontstaan die altijd ten koste van patiënten gaat? Welke reporters vragen er eens door om Jan Publiek ter zake voorgelicht te krijgen in plaats van het al te zalvende verhaal van de aan de PvdA gelieerde ziekenhuisvoorlichter voor zoete koek te slikken?

  reageer
 • Fred

   

  De oogaartsen waren niet bereikbaar.... ze zaten allemaal op hun zeiljacht.

  reageer
 • Flevo

   

  Anita Arts (directie ziekenhuis) beter gekend als de oprotpremiepsychologe, maakt er een zooitje van. Oogartsen vinden haar manier van werken schofterig. (uit betrouwbare bron!)

 • .\/\/.

   

  Laat je niet leiden door afgunst.

 • Erik

   

  verdeel en heers politiek van de verzekeringsmaatschappijen.

  reageer
 • Barbara

   

  Begrijp ik goed dat het ziekenhuis nu zelf middels nieuwe oogartsen aan te stellen voor de concurrentie gaat zorgen?

  reageer
 • pupil

   

  Dit schijnt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert