PostNL wil niet in gesprek met pakketbezorgers

ALMERE
PostNL wil niet in gesprek met de zelfstandige Almeerse pakketbezorgers over hun vergoeding. Dat melden de bezorgers.

Zij hadden per brief om een gesprek gevraagd, omdat ze in financiële problemen denken te komen. Momenteel krijgen ze hun te bezorgen pakketten nog in Almere uitgereikt, maar vanaf volgende maand moeten ze die dagelijks in Amersfoort halen. De extra vergoeding die PostNL daarvoor biedt, is volgens de bezorgers veel te laag.

PostNL zou per brief hebben laten weten dat er geen hogere vergoeding in zit. Wel wil het bedrijf de vergoedingen in oktober evalueren. Volgens de bezorgers zal een aantal van hen tegen die tijd allang bankroet zijn.

reacties (11)

 • Havenaar

   

  Een mondeling gesprek is er niet bij. Het bedrijf en haar medewerkers corresponderen dus per brief. Zoals het een post bedrijf betaamd. Haha

  reageer
 • harry

   

  In heel nl rijden postbezorgers naar een groter depot en waar doen ze moeilijk ? Juist in Almere

  reageer
 • flevowatcher

   

  ZZP'ers hebben het bijzonder moeilijk, maar zijn niet kansloos tegen Post NL: ga gewoon voor UPS of een andere bezorgfirma rijden, dan merkt POST dat er veel te weinig bezorgers in de regio zijn. En zullen de grote 'pakketverzenders' ook overstappen. Of POST gaat een beter aanbod doen. Staken of bezetten is het slechtste middel... Dus: gewoon afmelden bij POST en voor anderen gaan rijden. En jezelf organiseren in bijv. een vereniging. Die kan voor jullie ook de distributie van grote verzenders in Flevoland organiseren...

  reageer
 • Rob

   

  dan ga je toch lekker voor een ander rijden als je meer kunt krijgen, die hele rechtsgang naar de rechter zou voor mij al genoeg reden geweest zijn een stel van deze chauffeurs per direct hun laatste rit aan te kondigen.

  reageer
 • Fransje

   

  Jij begrijpt het hele probleem niet, of wel. Hoeze betaalt PostNL de uren en de benzine? Bezorgers krijgen per pakket betaald en daar moeten ze al hun kosten mee dekken en inkomsten uit halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jhon

   

  ow ik lees het al zelfstandig had Ik over het hoofd gezien...

  reageer
 • Hans

   

  verklaat je nader? Want de bezorgers zijn in loon dienst dus ik snap hun hele probleem niet echt?!

  reageer
 • zolang post nl Je uren uit betaald en de benzine van hun eigen wagens zou ik me niet druk maken... Je krijgt immers meer uren uitbetaald omdat je heen en weer moet rijden dus begin je eerder toch zeg maar 2 uurtjes erbij wat je uitbetaald krijgt en de benzine is op kosten van het bedrijf dus lekker laten... Denk eerder dat ze moeite hebben met dat ze nu ze nu zo lang moeten reizen en in file Miss wel komen te staan...

  reageer
 • Frankie says relax

   

  Zo zit het natuurlijk niet helemaal. Het zijn dan wel ondernemers volgens de wet maar in de praktijk met maar 1 opdrachtgever welke tevens in meeste gevallen ook nog garant staat voor je bezittingen. Dus dan is er weinig te kiezen. Een supermarkt heeft meestal meerdere klanten. Je zag dit jaren terug al aankomen toen de bezorging over ging naar deze nep ZZP-ers. Als je ze toen hoorde waren het gouden bergen en in het begin viel er ook wel goed geld mee te verdienen. Tegenwoordig is het zoals je ook in de bouw met veel ZZP-ers ziet. Uiteindelijk bepalen een aantal grote spelers voornamelijk je werktarief en voorwaarden. In dit geval bepaald 1 speler de regels en tarieven. Dat is kwalijk en dat is dus ook geen ZZP. Jammer dat de overheid blijft geloven in deze sprookjes van de grote werkgevers. En vooral de sprookjes van Post NL. En dan te bedenken dat daar twee oud PvdA-ers mede verantwoordelijk zijn voor het uitkleden van een complete beroepsgroep.

  reageer
 • Mark

   

  Stel je voor dat diezelfde supermarkt voor iedereen 30 km verder is??

  reageer
 • Niek

   

  Ze zijn ondernemer! Stel je voor dat de supermarkt bij jou komt klagen dat je niet genoeg wilt betalen voor een pak melk. Bizar dit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert