Drie jaar cel voor beroving 80-jarige vrouw

LELYSTAD
Een man uit Lelystad is door het hof in Arnhem veroordeeld tot drie jaar cel. Die straf krijgt hij voor de gewelddadige beroving van een bejaarde vrouw in het Gelderse Voorst en een poging tot zware mishandeling van twee getuigen.

De Lelystedeling sloop vorig jaar juni op klaarlichte dag het huis van de 80-jarige vrouw binnen. Toen hij met een tas naar buiten kwam, werd hij door de bewoonster betrapt. De man sloeg haar daarop met de vuist in het gezicht en vluchtte naar zijn auto.

Twee getuigen probeerden de man tegen te houden en trokken zijn autodeur open. De Lelystedeling reed daarop hard achteruit. De rechtbank in Lelystad zag dit eerder nog als poging tot doodslag en legde een celstraf van vier jaar op. Het hof achtte hoogstens poging tot zware mishandeling bewezen en kwam daarom tot een lagere celstraf.

reacties (5)

 • San

   

  Wellicht wordt hiermee bedoeld dat de Nederlandse strafmaat om te huilen is...

  reageer
 • Rob

   

  snap steeds beter waarom de geweldadige overvallen in woonhuizen hand over hand toenemen, bejaarden beroven, zwaar mishandelen en dan wegkomen met 3 jaar, zou de misdadiger een moeilijke jeugd gehad hebben dan krijgt hij 1 jaar en met goed gedrag staat hij met paar maand weer op straat. Dit soort van schoften moet minimaal zonder recht op aftrek min. 25 jaar krijgen en de wet moet hiervoor aangepast worden en wel heel snel.

  reageer
 • Joke

   

  wat bedoelt u met "genoeg"?

  reageer
 • Flevoburger

   

  80 jaar en dan moet je dit in je eigen huis meemaken...... 3 jaar cel zegt dan weer genoeg over de rechtspraak in Nederland.

  reageer
 • Lely...

   

  Schoft...!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert