"Situatie Visarenddreef en bussluis onduidelijk"

LELYSTAD
Leefbaar Lelystad heeft schriftelijke vragen gesteld over de wegwerkzaamheden aan de Visarenddreef. Volgens de raadsfractie is de verkeerssituatie erg onduidelijk en zorgt dat voor irritatie bij automobilisten.

Door de werkzaamheden is het bedrijventerrein Noordersluis slechter bereikbaar. Daarom is de bussluis tussen de Houtribweg en Zuiveringweg tijdelijk opengesteld voor de hulpdiensten.

De afgelopen weken reden ook veel automobilisten via die bussluis naar het bedrijventerrein en zij kregen vervolgens een bekeuring. Volgens de gemeente negeerden zij een verbodsbord dat altijd bij de sluis staat en heeft de politie de bekeuringen dan ook terecht uitgedeeld.

Foto: Laird Velthuis

reacties (21)

 • marcel

   

  Tja...levensgrote gesloten borden aan weerszijden van de bussluis. Dus negeer je die!!!! Ok maar dan ook niet piepen als je een bekeuring krijgt.

  reageer
 • Thijs

   

  Voor ons als ondernemers op het Noordersluis is het nu al weken een grote puinhoop om naar klanten te gaan. is maar 1 route voor ons om van het industrieterrein af te komen. De gemeente maakt er in 1 keer een hele grote puinhoop van door een belangrijke dreef zo lang dicht te gooien. Dit geldt ook voor vanaf haven naar het centrum. En voor die 'dienders' heb ik geen goed woord over.

  reageer
 • adri

   

  Gewoon tijdelijk open stellen. Er zijn ook mensen die anders een heel stuk om moeten rijden

  reageer
 • Henk

   

  Zal het vht wel zijn geweest, kan mij niet voorstellen dat de gewone diender hier de burger een oor aan probeert te naaien.

  reageer
 • Diana

   

  De situatie wordt er nu alleen maar onduidelijker op, vanochtend stond op deze site dat het wel toegestaan is en nu staat er weer dat het niet toegestaan is. Met de officiële omleiding ben ik ongeveer een kwartier per dag langer onderweg dus dat vind ik toch best veel tijd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  De verkeersoverlast wordt nog erger als de Houtribweg vanaf de Visarendweg tot Lelystad Haven wordt afgesloten. Lelystad Haven heeft dan alleen via de Knardijk en de Buizerdweg een ontsluiting. Ook zijn na de bouwvak werkzaamheden voor Warande gepland. Dit wordt een grote puinhoop. Dit is ook voor het Hollandse Hout en de camping het Oppertje het geval!

  reageer
 • news deadline

   

  Leefbaar loopt weer eens achter de feiten aan, gemeente heeft reeds via hun Facebook pagina gemeld dat het verbod tijdelijk zal worden opgeheven.

  reageer
 • Peter

   

  vanochtend gewoon nog steeds geslotenverklaring voor automobilisten hoor. Niks aangepast

 • johan54

   

  Dit valt onder publieksvriendelijke autootje pesten in tijden van acties die door de politie wordt gevoerd.

  reageer
 • Kitty

   

  Gisteren reed ik daar nog langs: er is helemaal niets afgeplakt, behalve het bewegwijzeringsbord dat je rechtsaf de Visarenddreef op kunt, want dat is dus omgeleid.

  reageer
 • Havenaar

   

  Inderdaad, weg met die dure bussluis! Die ook zonder die werkzaamheden vaak stuk is. En wat lullig ook weer van de politie om misbruik te maken van de onduidelijke situatie en meteen op die plek te gaan comtroleren en weer voor incasso te spelen. Nu pas het bord afplakken vond ik een goede beslissing maar wel een beetje laat....

  reageer
 • frits

   

  Ik zou zeggen: burgerinitiatief verwijdering bussluis. Misschien kan de wijkraad het initiatief voor een handtekeningactie opstarten?

 • Marcel

   

  Inmiddels lijken de werkzaamheden zover afgerond dat alleen de rood/witte paaltjes nog maar verwijderd hoeven te worden.

  reageer
 • Joop

   

  Terechte bekeuring. Borden zijn duidelijk. Belachelijk dat je zo'n eind moest omrijden. Openstellen voor alle verkeer is goede actie van de gemeente. Intrekken boetes zou voorbij gaan aan al die mensen die wel keurig volgens de regels dat belachelijke eind zijn omgereden.

  reageer
 • Dirk

   

  Dit duurt allemaal veels te lang en logisch dat mensen zich dan irriteren. Het had allang klaar kunnen zijn. En vroeger kon je altijd die kant erin belachelijk dat ze dat afgesloten hebben nu moet je een rot eind omrijden. En de gemeente moet eens duidelijker zij in de communicatie maar ja dat hebben ze nooit goed gekund. En die boetes moeten lekker allemaal worden verscheurd. En de heiligen onder ons hebben altijd commentaar.

  reageer
 • Barbara

   

  Bekeuringen inleveren bij gemeente die duidelijk in gebreke is gebleven!! Ook en beetje tuttig van politiemensen, altijd een neus voor dit soort tijdelijke, maar vooral onduidelijke aanwijzingen waar burger niets aan kan doen...Bah...Gooi trouwens die bussluis voor altijd open voor ander verkeer!

  reageer
 • Peter

   

  in wat is de gemeente in gebreke gebleven dan? Omleidingsroute is nooit als zodanig aangeven dat de busbaan gebruikt mocht worden. Borden waren toen ook niet aangepast. Dus het inrijden van deze weg was toen gewoon niet toegestaan. Automobilisten hebnen zelf bepaald dat deze route ook kon. En nu huilen dat er bekeuring komt. Gewoon kwestie van accepteren dat bij werkzaamheden even omgereden moet worden. We leven in de tijd dat zeiken standaard is geworden helaas. Niks is goed en met klagen staan we vooraan.

 • Jan

   

  Hallo, Iets in dit artikel is mij onduidelijk. Zijn al die bekeurde automobilisten ook staande gehouden of heeft de politie ook kentekens genoteerd zonder staande houding?

  reageer
 • Peter

   

  De kop van het artikel en de inhoud klopt niet. De kop zegt dat het onduidelijk is en in de tekst staat dat er borden staan die aangeven dat de sluis alleen toegankelijk is voor fietsers en bussen. Dan is er niks onduidelijk aan. Het is zolang de borden er staan geen doorgang voor automobilisten. Mensen zijn gewoon kuddedieren. Als er 1 gaat, gaat de rest ook. En dan met onschuldige ogen de agent aankijken die hier dan terecht bekeurd. Wees sportief en betaal gewoon je bon. Haastig spoed is zelden goed!!

  reageer
 • ron

   

  Er staat geen verbodbord maar een gebodbord. En deze is niet afgellakt.

  reageer
 • Jan

   

  Leuk artikel maar mag je er nu wel of niet doorheen ?

  reageer
 • joost

   

  Lekker van de gemeente. Had dan vanaf het begin af aan afgeplakt. Nu zijn er mensen met een bekeuring terwijl ze een dag later wel ineens mogen rijden. Lekker gevalletje van achteraf denken.

  reageer
 • frits

   

  Curieus: als de borden zondag afgeplakt zijn omdat de werkzaamheden langer duren, waarom waren ze dan niet al direct afgeplakt? Waarom alleen tijdens de uitloop van de werkzaamheden? Overigens snap ik het nut van deze bussluis al helemaal niet.

  reageer
 • Richard

   

  Het verbodsbord wanneer je vanaf Lelystad haven komt is zowieso niet afgeplakt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert