Carolus staat volop in de belangstelling

FLEVOLAND
De belangstelling onder biologische boeren voor de teelt van het aardappel-ras Carolus is het afgelopen jaar enorm toegenomen.

De Carolus blijkt een grote succes te zijn, omdat het ras resistent is tegen de aardappelziekte phytophthora. De opbrengst is daardoor ook beter.

In 2014 werd het ras in Flevoland nog op veertien hectare geteeld. Inmiddels is dat opgelopen tot dertig hectare. Op dit moment zijn er zes boeren in Flevoland die de Carolus telen.

reacties (5)

 • Sandra

   

  Van mijn moestuin haal ik de bionica. Oftewel niek's witte. Ook phythophthora-resistent. Ontwikkelt Door niek uit kraggenburg. Lekkere aardappel en zit geen bestrijdingsmiddel op . Deze zou ook meer in de belangstelling moeten komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Haha, de jaloezie van de niet-biologische boeren spat er van af. Zal mij benieuwen of die Carolus een beetje eetbaar is.

  reageer
 • gangbare boer

   

  Gelukkig, er zijn mensen die het inzien. In de biologische teelt wordt volop koper gespoten tegen aardappel ziekte. En omdat hier zoveel biologische telers zijn, moeten wij als gangbare dubbel zoveel spuiten. De biologische markt zit vol leugens

  reageer
 • Julian

   

  Koop maar gewoon bij de boer zelf. En dat hoeft geen biologische boer te zijn, want die besproeien hun gewassen ook, dat zijn dan wel biologische middelen, maar van natuurlijke oorsprong. Dat deze niet in de gangbare teelt mogen gebruikt worden omdat ze te giftig zijn wordt er helaas nooit bijgezegd. Koop verstandig en met het product van een normale boer is niks mis mee!

  reageer
 • Jojanneke

   

  In welk winkel of supermarkt is deze aardappel te koop??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert