Ongeval met vier auto's op A6

FLEVOLAND
Bij een ongeval op de A6 bij Almere Buiten zijn vrijdagochtend vier auto's op elkaar gereden.

Volgens de politie is één van de inzittenden lichtgewond geraakt. Door de aanrijding was de rechterrijstrook richting Amsterdam enige tijd afgesloten.

Daardoor ontstond een file, die inmiddels weer is opgelost.

reacties (14)

 • JeeBee

   

  Heb ik toch als net zo'n domme weggebruiker als alle andere ook "Bibeko" en "Bubeko" even op Google moeten opzoeken hoor! Kan je nagaan hoe stom ik wel niet moet zijn dat ik niet weet. Jij bent echt goed op de hoogte hoor, complimenten!!! Wij zijn het niet waardig om van dezelfde weg als jou gebruik te mogen maken.

  reageer
 • Jan

   

  Dat VH-team 'Verkeershandhavingsteam' betekend hoeft u niet 2 keer in een uur tijd te schrijven, mijn geheugen is niet van een dusdanig korte termijn dat ik dat niet kan onthouden! Al ben ik inderdaad lang niet zo slim als u en ben ik zelfs zo stom geweest om niet te tutoyeren.

  reageer
 • Jan

   

  Met feitelijke onjuistheden bedoel ik onder andere het feit dat u vorige week na het ongeval op de Afsluitdijk nog reageerde met de opmerking dat het VH team (voor mij geen dagelijkse kost als domme verkeersdeelnemer zijnde) binnen een week op die plaats zou staan en dat het een paar uur later ineens een paar weken later gaat worden. En dat u tekeningen voor de Vogelweg al heeft ingezien voordat er ooit sprake zou kunnen zijn van zowel een ingepolderd Oostelijk én Zuidelijk Flevoland. Maar uiteraard zal ik het totaal niet begrepen hebben..... Daarnaast moet ik toegeven dat ik als dromende, niets wetende weggebruiker slechts 22 schadevrije jaren (à 25.000 km per jaar) met 5 snelheidsovertredingen op mijn naam heb staan en dat ik dus inderdaad nooit of te nimmer tegen uw kennis van verkeerszaken op zal kunnen met mijn beperkte verstand. Mij rest dan ook niets anders dan mijn nederige excuses aan te bieden en u verder veel succes te wensen met het verder verspreiden van uw onmetelijke kennis voor volk en vaderland.

  reageer
 • Dick

   

  Ik zeg ook helemaal niet dat het geen invloed heeft. Jullie moete allemaal leren "oorzaak" en "gevolg" te scheiden. Iedereen die zegt dat snelheid oorzaak is van ongevallen zegt precies: "ik rijd 10km/u dus ik krijg een ongeval". Klinkt stom? Ga er maar eens goed over nadenken. Het is namelijk wel het geval. Ik zeg ook niet dat je altijd en overal maar plank gas moet rijden. Integendeel. Maar jullie willen geen van allen lezen wat ik zeg. Sterker nog, je zegt in feite het zelfde, "wat de invloed van snelheid is bij ongevallen". Natuurlijk heeft het invloed hoe hard je rijdt. Maar het is GEEN oorzaak. Ik citeer even uit een rapport van de SWOV. "Generally assumed is that in about 30% of all road accidents excessive speed may have caused the accident". Zoek het maar op, het staat er letterlijk. Er staan 4 aannames in één zin waarop het hele Nederlandse snelheidsbeleid is gebaseerd. Niet erg sterk toch? Maar het belangrijkste deel is "excessive speed". Wat is excessive? Die 130 die onze overheid heeft bepaald? Nee, dat is "te hard voor de omstandigheden". Daar is geen exact getal aan vast te knopen. Je moet je snelheid aanpassen aan de geldende omstandigheden, daarbij inderdaad rekening houdend met welke snelheid je op dat moment nog een ongeval kunt voorkomen. Dat betekent dat je bij sommige omstandigheden nog geen 80km/u op een snelweg kunt rijden! Maar in sommige gevallen 180km/u totaal geen probleem. Alles hangt af van factoren als "weer", "drukte", "wegsoort", "Bibeko", Bubeko" en zelfs geestelijke gesteldheid van de bestuurder. En dan iets anders, wie ben jij dat je op afstand, zonder te weten tegen wie jij het hebt en hoe hij rijdt, kunt zeggen dat hij een gevaar op de weg is? Nogal aanmatigend tegen iemand die al 25 jaar schadevrij rijdt. En VRO? Nou, ik kan je vertellen dat ik die wel heb genoten. Weer een aanname die dus niet klopt.

  reageer
 • Dick

   

  Ach sorry hoor, dacht dat je slim genoeg was om te bedenken dat VH-team "verkeershandhavingsteam" betekent. En nee, snelheid an sich is GEEN oorzaak van ongevallen. Het is "slechts" de letselbepalende factor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kolk

   

  Beste Dick jouw reacties kom ik steeds tegen bij ongevallen. Gezien de reacties betwijfel ik of je wel een rijbewijs hebt, als dit wel het geval is wil ik adviseren om een VRO te volgen want je bent een gevaar op de weg. Daar leer je wat de invloed van snelheid is bij ongevallen en ook bij welke snelheid je nog iets kunt doen om een ongeval te voorkomen. O ja zelf heb ik voor personenauto bus en vrachtwagen en twee maal voor motor een VRO gedaan zou jij ook moeten doen.

  reageer
 • Dick

   

  Daar blijkt dan ook uit dat je er geen bal van snapt. Een VH-team is een "verkeershandhavingsteam". Tja als je dat al niet weet, moet ik dan echt met je in discussie gaan? Dacht het niet! Feitelijke onjuistheden? Met jouw betoog zeg je niets anders dan "Ik rij 20 dus ik krijg een ongeluk". Dit ongeval heeft ook niets met het zo befaamde en verguisde "te snel rijden" te maken. Dit is gewoon een kwestie van "te weinig afstand" en "niet opletten". Maar ja, dat kan niemand jou en de "controle adepten" toch niet aan het verstand peuteren. Droom lekker verder en vergeet niet in je spiegeltje te kijken als je in gaat voegen of in gaat halen.

  reageer
 • Pas

   

  Waar ik me matteloos aan irriteer op de a6 is inderdaad het te hard rijden (ondanks ik het soms ook wel is doe met 140 als het rustig is zoals sochtends voor 5 uur). Of bv het vele autos die links blijven plakken. Zeker in de spits zijn dit heel veel autos terwijl je rechts bv een ruime kilomer vrij heb. Je gaat vaak sneller rechts waardoor je moet inhouden maar ga er soms dan ook maar rechts voorbij omdat ik vaak wel gewoon naar rechts ga. En soms gaat het zo traag op de linkerbaan . Mensen blijven links plakken omdat mensen alleen aan zichzelf denken en andere niet de ruimte gunnen. Als ik zelf links rij en ik zie dat iemand van rechts naar links wil geef ik hem gewoon de ruimte. Binnenkort vakantie voorbij dus word het weer ergeren....

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig is de verkeersdeskundige ook weer van de partij, bij wie de oorzaak nooit of te nimmer aan de maximumsnelheid ligt (V-max voor de kenners), oa. ook alles weet over de politiecontroles n.a.v. de ongelukken, maar die helaas nooit meer antwoord geef als ik reageer op feitelijke onjuistheden in zijn reacties. Komt er bijvoorbeeld net zoals bij het ongeluk op de Afsluitdijk afgelopen weekend, ook hier een VH-team (wat dat ook mag wezen..) die standaard na een ongeval binnen een week of paar weken gaat staan flitsen? Dan kan ik daar rekening mee gaan houden namelijk.

  reageer
 • Dick

   

  Ik ben het helemaal niet met je eens. Je aan de maximum snelheid houden is in het geheel "GEEN" garantie tegen ongevallen. Ik ben er niet bij geweest maar de kans is erg groot dat hier juist niet "te hard". Is gereden. Gezien het tijdstip van het ongeval en het feit dat het ongeval op,de rechter strook heeft plaatsgevonden (rechter strook was afgesloten, doe je niet als het ongeval op de linker strook heeft plaatsgevonden) schat ik dat er daar niet harder dan een 110 km is gereden. Nogmaals, ik was er niet bij, maar even een paar "feiten deducerend" kom ik op "geen afstand houden" en "niet of nauwelijks opletten". Vooral lekker appen op de rechterstrook.

  reageer
 • jan

   

  Was jij er dan wel bij

  reageer
 • Noordijk

   

  Lieve mensen,hoe kunnen jullie nou oordelen als jullie er niet bij zijn geweest.

  reageer
 • mop

   

  Ben het helemaal met de reactie van Sil eens, als iedereen zich nu eens gewoon aan de maximum snelheid houdt, voldoende afstand bewaren zou het aantal ongelukken drastisch verminderen. En voer eens een minimum snelheid in wat ongeveer 10 km onder de max. snelheid ligt. Als je geen haast hebt neem dan de binnenwegen en blijf weg van de snelwegen.

  reageer
 • Sil

   

  Wij gaan elke ochtend naar Amsterdam via de A6 naar ons werk. Wij rijden steeds de maximum snelheid, soms met inhalen ook 5 tot 10 km/h meer. Maar wij worden van heel veel auto's ingehaald waar je de indruk kan krijgen dat je stil staat. Op de stukjes 130 wordt zeker 140 tot 145 gereden, op de stukjes 100 wordt met 120 doorgereden. En het zijn vaak bestelbusjes. Afstand wordt ook niet gehouden en dan blijft geen tijd om te reageren als je plotseling moet remmen. En ondanks de boetes zijn veel mensen ook met hun telefoon bezig. Opvallend is ook dat mensen die invoegen met een snelheid van misschien 80 km/h soms meteen naar de linker baan doorgaan omdat ze verderop een vrachtwagen zien. Alles wat met 120 of sneller aankomt moet hard remmen, nou en dan zie boven ..... te snel, te korte afstanden ..... zo ben je betrokken bij een kettingbotsing. Meer controles zou ik zeggen .... ik ben er niet bang voor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert