Drie lichtgewonden bij ongeval op A6

ALMERE
Op de snelweg A6 vlak voor de afslag Almere Buiten-West is zondagmiddag een ongeval gebeurd. Daarbij zijn volgens de politie drie personen lichtgewond geraakt.

Eén van de auto's botste op zijn voorganger omdat hij moest afremmen vanwege filevorming.

De snelweg richting Almere Stad was enige tijd dicht. Daardoor ontstond er een file van meer dan vijf kilometer.reacties (3)

 • Dennis

   

  Dit is al het zoveelste ongeluk op de A6. Wat is er toch mis ( nee, ik ga niets over snelheid zeggen. Dat is het probleem niet ). Wanneer leren mensen eens afstand te houden. Ik rij dagelijks en klein stukje A27 ( Almere-hout - Almere Buiten ) door wegwerkzaamheden. Daar mag men 70, ik rij dan al te hard met 80. En dan nog schijnt m'n achterbumper erg mooi te zijn, want men kan het niet laten om er zowat tegenaan te gaan zitten. Als ik m'n snelheid ga aanpassen aan m'n achterliggers, dan zal ik niet harder durven rijden dan 15km/u gezien de remweg en reactiesnelheid.

  reageer
 • Dick

   

  Dennis, je slaat de spijker vol op z'n kop! Opletten en afstand houden. Dat is het geheim. Maar soms krijg je de indruk dat ze aan je trekhaak aan willen haken! Overigens, met de A6 is nik mis mee behalve dat er tussen Lelystad en Lelystad-noord een paar rare slingertjes in de weg liggen. Maar goed dat kan geen groot probleem zijn.

 • Dick

   

  Tja, zal ik het wel of zal ik het niet zeggen. Ik zeg het wel: klassiek gevalletje niet opletten + te weinig afstand houden.

  reageer
 • Erik

   

  Ik lees zo veer berichten over ongelukken, tussen Lelystad en Almere. Nu maak je het in de toekomt bij Diemen voor elke voertuig, het gemakkelijker. Maar is het bij Almere-Buiten ook geen knooppunt. je kunt het probleem wel oplossen bij Diemen, maar bij regenval, zul je zien dat Almere-Buiten etc een probleem wordt. Het bordje 90 Km/h en dan 70 Km/h, in ver band met werkzaamheden komt voor veel automobilisten te laat.(hardrijders) Ligt aan de rijder, maar geeft wel aan waar het probleem begint, en dat is vanaf Lelystad. Daar beignnen de hard rijders nerveus te worden, ondanks de lange invoeg strook, willen ze de eerste zijn. als je daar nu elke dag een auto neerzet met flit materiaal, en bij Almere buiten, is het probleem opgelost. Geen verzekering kosten,( die het nog moeten uitvechten wie de schuldige is), geen sleepwagens. Laat staan de extra inzet van de politie en onnodige ambulances

  reageer
 • Dick

   

  Ja natuurlijk, dat is de oplossing, we gaan er flitsers neerzetten. Dat zal ze leren dat ze niet opletten! Werkelijk waar, dit is nou net de domste oplossing die je kunt bedenken. Dan rijdt er straks iemand langs die flitser, schrikt van de aanwezigheid van het ding, rijdt niet eens te hard maar gaat vol in de ankers, 10-15 auto's erachter klappen ze op elkaar omdat ze daar niet genoeg AFSTAND houden en NIET OPLETTEN! Nee dit ongeval heeft maar 2 oorzaken en dat zijn "niet opletten" en "niet voldoende afstand houden". Kun je lang en kort over discussiëren, dit ongeluk was net zo goed bij 60 km/h als bij 130 km/u gebeurd. Al hadden ze 30 gereden, dan was het nog gebeurd. Tegen "niet opletten" doe je namelijk niet zo veel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert