Grote verschillen slagingspercentages scholen

FLEVOLAND
Flevolandse scholen in het voortgezet onderwijs hebben vorig schooljaar tussen de 69 en 100 procent van hun leerlingen voor de eindexamens zien slagen. Dat blijkt uit de slagingspercentages van de 24 scholen, die Omroep Flevoland heeft opgevraagd.

Vwo
Hoogste scorer in het vwo is Het Baken Trinitas Gymnasium in Almere, waar 97 procent van de leerlingen slaagde. De Rietlanden in Lelystad heeft met 71 procent het kleinste aantal geslaagden in het vwo. De school heeft hiervoor geen duidelijke verklaring, maar wil het nog wel nagaan.

Havo
Bij de havo deed Helen Parkhurst in Almere het met 97 procent geslaagden het beste. Het Arte College* in Almere kwam uit op 69 procent geslaagden op de havo.

Vmbo
De beste resultaten bij het vmbo zijn behaald door het Groenhorst in Emmeloord en Lelystad én het Ichthus College in Dronten. Bij alle drie vmbo-leerwegen was er een diploma voor alle leerlingen.

* De uitslag van de havo van het Arte College is pas op 1 september bekendgemaakt. Dit percentage is later toegevoegd. Deze opleiding heeft daarmee het laagste cijfer van Flevoland.

De scores van alle Flevolandse middelbare scholen in 2015 staan in onderstaand overzicht.

reacties (6)

 • loes

   

  Kennelijk telt voor Omroep Flevoland alleen het vwo-resultaat. Kijk eens naar de resultaten van de andere Rietlanden-afdelingen! Prima toch!?

  reageer
 • Urker

   

  Cijfers Berechja College Urk: Het slagingspercentage in de basisberoepsgerichte leerweg bedroeg 96.6, bij kader 95.2%. Voor de theoretische leerweg slaagden alle 48 kandidaten, 100%.

  reageer
 • Bram

   

  ROC Friese Poort en Windesheim hebben geen middelbare scholen voor zover ik weet.

  reageer
 • Louise

   

  Friese Poort en Windesheim geven vervolgonderwijs MBO en HBO. Het gaat hier om het voortgezet onderwijs, dus VMBO, Havo of VWO. Andere vervolgopleidingen staan er ook niet bij.

  reageer
 • Heldere weergave?

   

  Blijkbaar is deze lijst met voorkeur opgesteld dus niet compleet! O.a. de Friese Poort en Windesheim komt niet voor in de lijst voor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Waar ik vooral benieuwd naar ben is het aantal leerlingen wat blijven zitten in het jaar voor het examenjaar. Het is namelijk algemeen bekend dat heel veel scholen leerlingen juist in het jaar voor het examen jaar laten zitten zodat juist de door Omroep Flevoland gepresenteerde cijfers er goed en netjes uit zien... Wellicht is het een idee om eens per school te gaan kijken hoe veel leerlingen door de school gaan zonder te blijven zitten. Want 100% zegt niks als je 10% hebt laten zitten het jaar ervoor.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert