CBS: Veel werkzoekenden voor één vacature

FLEVOLAND
Voor elke openstaande vacature zijn er in Flevoland grofweg negen werkzoekenden. Dat blijkt uit cijfers die het CBS dinsdag heeft bekendgemaakt. Flevoland scoort een stuk slechter dan andere regio's. In Utrecht en Noord-Holland zijn er vijf werkzoekenden voor één vacature. Het landelijk gemiddelde is één op zes. Alleen Friesland en Groningen scoren slechter dan Flevoland. Daar zijn ongeveer 10 werkzoekenden voor één vacature.

Het totale aantal vacatures laat het laatste jaar wel een stijgende lijn zien. In het tweede kwartaal van 2015 stonden er 136.000 vacatures open. Dat zijn er 40.000 meer dan in 2013, toen dit aantal een dieptepunt bereikte.

Flevoland kent nog steeds de hoogste werkloosheid van alle Nederlandse provincies. In Flevoland lag de werkloosheid vorig jaar op 9,3 procent. Het landelijk gemiddelde was 7,4. Flevoland scoort vooral slecht als het gaat om de jeugdwerkloosheid. Bijna 18 procent van de beroepsbevolking tussen de 15 en 25 jaar is werkloos.
Aantal vacatures per provincie

reacties (9)

 • Joop

   

  Ik wordt evengoed niet vrolijk van de sollicitaties die ik lees. Meerdere vacatures die niet vergeven worden omdat het aanbod kwantitatief wel hoog is, maar kwalitatief erg laag.

  reageer
 • Hannes

   

  Met de toekomst van de Robert wordt het nog veel erger. Gewoon korter werken. En eerder met pensioen.

  reageer
 • Ach

   

  Ik heb gesolliciteerd met uitgebreide brief plus cv Maar antwoord ho maar.

  reageer
 • Polderbewoner

   

  moeten ze eerst de uitkeringen maar verlagen,en inderdaad eerst de Nederlanders.

  reageer
 • Gijs

   

  Waar vind ik de vacature dan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jolanda

   

  Wij zoeken een gemotiveerde monteur voor het opbouwen van boten en reparatie van buitenboordmotoren en kunnen die niet vinden.... Amper reactie op onze vacature...

  reageer
 • Anoniem

   

  Loop al anderhalf jaar bij de "deur" zonder resultaat! Inderdaad: zo goedkoop mogelijk personeel, zoals bijvoorbeeld polen. Ik gun iedereen zijn werk, maar heb wel eens mijn vraagtekens........! Er zijn teveel sollicitanten op 1 vacature. Om stapelgek van te worden!!!!!

  reageer
 • Ras

   

  Moeten ze eerst een keer denken aan Nederlanders. Kreeg zelf geen vast contract terwijl er Polen rondliepen met een vast contract. Voel me gewoon een vreemde in eigen land.

  reageer
 • wimjc

   

  Vind ik niet vreemd.Als ik hier door Zeewolde rij zie ik meer Poolse dan Nederlandse kentekens.Dus voor de baantjes hier hebben de werkgevers waarschijnlijk liever Poolse arbeiders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert