Criminaliteit sterk gedaald

ALMERE
De criminaliteit in Almere is het eerste halfjaar van 2015 met 17 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de gemeente Almere. De daling is veel groter dan in de rest van Midden-Nederland.

Zo is er een daling in woning- en bedrijfsinbraken, werden er minder auto's opengebroken en waren er minder geweldsmisdrijven. Ook het aantal straatroven nam af en er is minder uitgaansgeweld in de stad.

Wel steeg het aantal gestolen fietsen en was er meer overlast van zwervers en drank- en drugsgebruikers. De jeugdoverlast is daarentegen juist gedaald.

Volgens het rapport verklaart de betrokkenheid van de Almeerders de daling van de criminaliteit. Dit door deelname aan Whatsapp-groepen en buurtpreventieteams.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  Altijd hetzelfde lied. Als de resultaten je niet bevallen roept men dat de cijfers niet kloppen.

  reageer
 • Kees

   

  Jawel,hoor De eerste "Tis nooit goed of het deugd niet" reacties zijn er al weer. Kritiek is zo makkelijk mensen vanuit je luie stoel. Ik vind het is een mooi resultaat Annemarie en ik stem niet eens op je partij. Gefeliciteerd, mooi afscheidscadeau!

  reageer
 • Jond

   

  knap hoor, dat u weet dat ik in een luie stoel zit.....

 • knorer

   

  Volgens mij wordt er veel minder aangifte gedaan. Het beleid bij de politie is om aangifte te ontmoedigen. Als je al aangifte "mag" doen, dan hebben ze pas weken later tijd. In mijn omgeving hoor ik steeds vaker dat men geen aangifte doet.

  reageer
 • willeMstad

   

  Helaas, die ervaring heb ik ook. Ze doen hun best, maar teveel admi-handelingen voor te weinig personeel.

 • Ik

   

  Jammer dat het rapport er niet bijgeplaatst is.

  reageer
 • Eenzijdig

   

  "De daling is veel groter dan jn de rest van midden nederland" ach het is eeer het reclame praatje van Annie Marie. Niet beter dat de rest van Flevoland en alleen ber op de genoemde pjnte . E rest van de criminaliteit stijgt maar ja daar kan ze weer veen reclame mee maken. Goed dat deze wandelende reclamezuil (letterlijk en figuurlijk) weg gaat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Als de politie meer gaat doen waar ze voor zijn 'aangenomen' worden er nog veel meer misdrijven opgelost!Het gebeurd zo vaak dat kant en klaar aangeleverde zaken, met bekende dader, gewoon gedumpt worden door de politie Almere. Slappe hap! Dat politiekorps Almere!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert