Celstraf geëist tegen taxichauffeur voor seksueel misbruik

ZEEWOLDE
Het Openbaar Ministerie wil dat een 26-jarige man uit Zeewolde 1,5 jaar achter de tralies gaat voor seksueel misbruik van een verstandelijk beperkte vrouw. Daarbovenop hoorde de verdachte vrijdag voor de Arnhemse rechtbank een voorwaardelijke straf van een half jaar tegen zich eisen.

De man ontkent niet dat hij seks heeft gehad, maar vertelde de rechters dat hij van tevoren niet wist dat de 24-jarige vrouw een verstandelijke beperking had. Dat zou hij pas later hebben vernomen. De Zeewoldenaar was taxichauffeur en hij vervoerde regelmatig gehandicapten. Hij moest de vrouw op 30 maart 2014 naar een instelling in Putten brengen waar ze begeleid woont. Volgens het slachtoffer zou hij bij de McDonald's in Barneveld avances hebben gemaakt. Daarna reden ze naar een parkje bij een kerk in Voorthuizen, waar ze seks hadden. Enige tijd later deed het slachtoffer aangifte.

De officier van justitie vond het verhaal van de verdachte moeilijk te geloven. De vrouw heeft een IQ van 79 en kan zich slecht uitdrukken. In Putten krijgt ze intensieve begeleiding. "Alle seinen stonden op rood", zo vatte de officier samen. De taxichauffeur is na het incident ontslagen. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

reacties (1)

  • Jaap-jan w

     

    Als man zijnde ben je altijd schuldig. ..Ook al heb je niks gedaan ! Rare samenleving .......

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert