Arbeidsmigranten Zeewolde naar Lelystad door komst asielzoekers

FLEVOLAND • Vr 21 augustus 2015 | 14:06 • Vrijdag 21 augustus 2015 | 14:06
Update: Inmiddels heeft de gemeente Lelystad het persbericht gerectificeerd op aandringen van de gemeente Zeewolde

De 325 arbeidsmigranten die worden gehuisvest in het gebouw 'Lelystaete' bij het Lelycentre wonen op dit moment in Zeewolde. Dat laat de gemeente Lelystad weten. In Zeewolde wonen de migranten in een bungalowpark van E&E Accommodations aan de Bosruiterweg. Dat park gaat ingericht worden voor asielzoekers die net een verblijfsvergunning hebben gekregen, zo schrijft de gemeente Lelystad in een persbericht. Per 31 december moet het park in Zeewolde voor het COA beschikbaar zijn.

Het persbericht van de gemeente Lelystad is opvallend omdat de gemeente Zeewolde nog altijd géén officieel besluit heeft genomen over de opvang van asielzoekers. Dat wordt wel binnen enkele weken verwacht.

Lelystad noemt de komst van de arbeidsmigranten in het Lelycentre "een impuls voor de levendigheid van de buurt en het nabije winkelcentrum." Op 27 augustus is er een informatieavond op het Stadhuis waar de initiatiefnemers een toelichting geven op de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel