Banden lekgestoken van auto stichting FARE

ALMERE
De Almeerse vrijwilligersorganisatie FARE heeft aangifte gedaan bij de politie van vandalisme. Alle vier de banden zijn lek gestoken van het voertuig waarmee de stichting spullen haalt en brengt. Dat zou gebeurd zijn in Almere Stad, op de parkeerplaats voor het huis van de voorzitter.

De stichting FARE deelt voedsel, huisraad en kleding uit aan minderbedeelden in de stad. Maandelijks krijgen volgens de stichting enkele honderden Almeerders spullen. FARE heeft geen subsidie en draait volledig op donaties van bedrijven en particulieren.

Volgens de stichting is de voorzitter zodanig overstuur van het gebeurde, dat ze overweegt om met FARE te stoppen. De stichting denkt dat ook de inzameling en verspreiding van voedsel komende week in gevaar kan komen.


reacties (25)

 • theo

   

  als je de eerste reactie leest kan dit gewoon een schreeuw om aandacht zijn van stichting

  reageer
 • Evros

   

  inderdaad netjes parkeren zou wel op z'n plaats zijn maar om die reden iemands banden lek te steken kan alleen maar door een gefrustreerde aso gedaan zijn. Het is te hopen dat degene die dit gedaan heeft straks mag ondervinden wat honger en ontberingen betekenen. Nog nooit wat meegemaakt zeker en een ander het licht niet in de ogen gunnen. Wil de lafaard zich liever melden bij de politie? Iemand die deugd, doet zoiets niet !

  reageer
 • Lely...

   

  Dus dan is het gerechtvaardigd om de banden lek te steken...???

  reageer
 • almeerse

   

  Ach kom op zeg. Worden zo vaak auto's bekrast, banden lek gestoken. Omdat het van een stichting zou zijn is het zo erg? Die hele stichting is niet juist. De voorzitster is overal Door van Slag. Zo mooi werk als ze zeggen te leveren doen ze nu ook niet. Vriendjespolitiek en alles via de stichting voor mekaar proberen te krijgen.

  reageer
 • renew

   

  Auto! Zie een overdekte brommobiel staat welke dubieus geparkeerd staat in een parkeervak voor echte auto's.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Er staan aan de kant van de stoep altijd 1 of 2 scooters geparkeerd. Dus misschien is dit helemaal niet zo aso bedoeld, maar zijn die scooters gewoon verplaatst en lijkt het daardoor zo. En aan de mensen die FARE afkraken hier, of die jaloers zijn dat ze nu aandacht krijgen en erven moeten melden dat er nog meer stichtingen zijn (duh), dat zijn degenen waar ze moeten zoeken als het wél vanwege jaloezie is gedaan. De overdatum producten zitten allang niet meer in de pakketten. Mijn gezin en ik zijn er altijd goed mee geholpen. Dat sommige mensen een andere houding aan moeten nemen, ben ik het helemaal mee eens. Maar dat veranderd niet dat je gewon met je handen van andermans spullen afblijft.

  reageer
 • Filmwijkster

   

  Ik wil voordat ik wat doneer de jaar rekeningen zien, ben altijd cynisch als mensen aan komen waaien met mooie stichtingen.

  reageer
 • Kroep

   

  Fare is een zeer dubieuze stichting. Als je je vak serieus neemt zet je niet die rare bordjes achter je voorruit. Je zorgt er voor dat je stichting veel bekendheid en sympathie krijgt. Zet dus duidelijk de naam van je stichting in waar het voor staat op de zijkant. Ook helpt het als je in je eigen omgeving zelf ook een wat sympathiekere uitstraling hebt.

  reageer
 • Cees

   

  zet in ieder geval op de auto wat voor organisatie je vertegenwoordigd! In plaats van bordjes achter je voorruit "BLOND" en "WORLD's BEST DRIVER" ! Zeker als je zo parkeert!

  reageer
 • Kan ik dat ook doen als het ff tegenzit gelijk m'n rekeningnummer op de media knallen dat zou mooi zijn ... kom op het zit iedereen wel eens tegen niet gelijk zo zielig doen

  reageer
 • Gerrit

   

  Dit is gewoon asociaal parkeren. Als je goed kijkt naar de foto is het de eerste parkeerplaats en staat de auto wel degelijk superasociaal. En dat mensen dan rare dingen kunnen doen weet ik uit eigen ervaring. Elke dag stond bij ons een auto dubbel geparkeerd. Tot op een dag mijn kleine autootje er tussen paste. Zijn bestuurderskant was geblokkeerd, maar aan de andere kant was nog een halve parkeerplaats over, dus hij kon makkelijk instappen aan die kant. Eigen schuld, moet je maar netjes parkeren. Toen ik s' middags terug kwam stond er van voor tot achter een diepe kras op mijn auto. Dus ja, het asociale parkeren kan dus heel goed de reden van de lekke banden zijn.

  reageer
 • ikke

   

  Vind het niet kunnen dat banden lek gestoken worden, wat voor reden dan ook, maar wil wel even gezegd hebben dat Fare niet de enige stichting is die dit goede werk doet, in Almere.

  reageer
 • Wouter

   

  Is mij in Almere ook al meerdere keren overkomen. Schade van 4 lekgestoken banden is telkens 1500 euro. Daders nog steeds niet gepakt. En nee, ik stond niet buiten het vak geparkeerd dus dat kan in geen geval de reden zijn geweest.

  reageer
 • Ezel

   

  misschuen is het inderdaad wel gewoon tegen t bestuur van FARE gericht

  reageer
 • ik

   

  De voedselpakketten komen in gevaar? De producten zijn over datum of het is droogvoer waar je geen kant mee op kan. Daar komt bij de voorzitter van deze stichting er zelf heel erg rijk van word, maar laten we met zijn allen doneren heeft Mevr. nog meer voor haarzelf. Waar gaat dit over.

  reageer
 • Ezel

   

  t is niet Fare ...šŸ˜‚

  reageer
 • ik

   

  Dat gebeurd zo vaak met auto's, waarom is dit zo bijzonder dan? Als ik 4x in een maand schade heb staat he ook niet op het nieuws.

  reageer
 • Bianca

   

  Als je vond dat er scheef geparkeerd zou zijn dan wacht je voor mijn part tot de chauffeur bij de auto komt en scheld je hem/haar de huid vol. Dan is de kans aanwezig dat je een grote mond terug krijgt maar dit doe je gewoon niet. Dit is puur a social gedrag. Hoe krijgen al die mensen nu hun eten en andere spullen? Wat voor klootzak of bitch ben je dan!!!!!! Ik heb hier geen goed woord voor over.

  reageer
 • Maura

   

  door andere kun je ook gedwongen worden buiten een vak te parkeren. Kijk maar eens rond op de parkeerplaatsen op een winkelcentrum. Dit mag en kan absoluut geen reden zijn om 4 banden lek te prikken. Dit is duidelijk een actie die tegen de Stichting is. Ik hoop dat de stichting, die echt heel goed werk doen, door bedrijfsleven en/of welwillende mensen geholpen gaat worden. Mijn donatie is al gedaan. Wil je ook helpen om de Stichting in stand te houden dit is het bankrekeningnummer NL97INGB0006184546 tnv Stichting Fare Almere. Ik doneer liever voor een voedselpakket maar in dit geval om te zorgen dat de Stichting zijn goede werk kan blijven voort zetten.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Wie zegt dat het met het werk te maken heeft? Vandalen zijn idioten.

  reageer
 • Stefan

   

  Denk niet eens dat het "persoonlijk" tegen FARE was maar meer om de manier waarop is geparkeerd. Zo gaat dat tegenwoordig in Almere.

  reageer
 • Cees

   

  Geen reden om banden lek te prikken, maar kijk even hoe deze veredelde scootmobiel geparkeerd staat!

  reageer
 • Lies76

   

  ik doneer 1band!! Goed initiatief, dus koesteren!

  reageer
 • jo jo

   

  Foei Foei Foei.. Je mag toch hopen dat dit schorem wat het op z'n geweten heeft eens ongenadig hard op z'n (&*%^?!*$) gaat...

  reageer
 • Yvonne

   

  Hopenlijk zijn er mensen die nu opstaan om ons te helpen . Dit zijn geen leuke dingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert