Nieuwe burgemeester gaat woning huren in Almere

ALMERE • Di 25 augustus 2015 | 12:31 • Dinsdag 25 augustus 2015 | 12:31
Franc Weerwind woont vanaf volgende week dinsdag in Almere. Hij gaat een woning in de Staatsliedenwijk huren. Dinsdagmiddag tekent hij het huurcontract.

Weerwind zegt dat hij niet op de hoogte was van de regels rondom een overgangstermijn tussen zijn twee banen. Voorheen kregen burgemeesters automatisch een jaar de tijd om te verhuizen. Sinds vorig jaar moet er speciaal een ontheffing van ingezetenschap worden verleend door de gemeenteraad.

De nieuwe burgemeester was ver met de koop van een woning, maar dat mislukte. Omdat hij niet wist of hij voor 9 september een woning zou vinden, moest de optie van de ontheffing worden besproken. Hij zegt intussen door te hebben gezocht en uiteindelijk een geschikt appartement te hebben gevonden.

Maandag liet een meerderheid van de raad weten geen probleem te hebben met een ontheffing. Alleen de PVV was tegen en eiste dat Weerwind per direct naar Almere verhuisde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel