NOP en Urk willen gezamenlijk wijkbeheer

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenten Urk en Noordoostpolder denken er over hun afdelingen wijkbeheer samen te voegen. Zij vermoeden hierdoor goedkoper uit te zijn met bijvoorbeeld het wegen- en groenonderhoud, afvalverwijdering en de bediening van bruggen. Ook verwachten ze dat medewerkers na een samenvoeging meer kans hebben om zich te ontwikkelen.

Urk en Noordoostpolder doen momenteel al samen het beheer van de gemalen. Ook wordt geregeld personeel uitgewisseld. Volgens de gemeenten moet nog wel goed gekeken worden naar de verdeling van het beschikbare budget.

Ook moeten beide gemeenteraden hun afzonderlijke invloed kunnen blijven uitoefenen. Uitgangspunt is dat de kwaliteit van de dienstverlening op het huidige niveau blijft.

reacties (4)

 • Tja

   

  Bemoei je als tollebeker lekker met tollebeek en laat urk voor de Urkers.

  reageer
 • Tollebeker

   

  Waarom niet direct een businesscase voor de gehele ambtelijke dienst? De taken van Urk kunnen simpel aan die van de Nop worden toegevoegd. Als het voor de Wijkbeheren efficiënt is, dan zal het voor de overige diensten nog veel efficiënter zijn. Geen twee volledige bemensde gemeentehuizen, maar 1 gemeentelijke dienst. Wel moet er op Urk, voor het volksvermaak, een eigen gemeenteraadje actief blijven.

  reageer
 • Frenky

   

  Wijkbeheer samenvoegen, laat me niet lachen.

  reageer
 • Henk Bakker

   

  Het gaat lukken, ik weet het zeker denk ik

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert