Begrip voor vertrek wethouder Henk Mulder

ALMERE
In politiek Almere is begrip voor het besluit van wethouder Henk Mulder om al na 2,5 jaar te vertrekken. PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk noemt het een verstandig besluit. Hij denkt dat Mulder tot de slotsom is gekomen dat het voor hem niet mogelijk is in Almere te wonen en tegelijkertijd zijn gezinssituatie goed te beheersen.

De PvdA'er kondigde donderdag aan te vertrekken omdat hij het wethouderschap niet langer met zijn privéleven kan combineren. Het is volgens Toon van Dijk duidelijk dat Mulder worstelde met 'het in Almere wonen'. Pas in mei van dit jaar kwam Mulder in Almere wonen, onder druk van afspraken met de gemeenteraad. Zijn gezin bleef in Leeuwarden.

VVD-fractievoorzitter Miranda Joziasse vindt het erg jammer dat een kundig bestuurder Almere verlaat. Ze vindt het moment niet zo gelukkig nu Almere ook al een nieuwe burgemeester krijgt. John van der Pauw, fractieleider van de PvdA, betreurt het dat een man met een sociaal-democratisch hart vertrekt. Over de opvolging van zijn partijgenoot wil hij nog niets zeggen, maar Van der Pauw verwacht dat die binnen enkele weken rond is.

reacties (11)

  • Hannes

     

    Deze totale schijnbaar beslissing. Met een brug bouwen weet je het resultaat op de tekenkamer al.

    reageer
  • -Z-

     

    Persoonlijke omstandigheden zijn betreurenswaardig, zeker. Maar inhoudelijk is de heer Mulder verantwoordelijk voor de voortgang van de Floriade, iets wat hem zeker te verwijten valt natuurlijk !

    reageer
  • Faerie

     

    Wat een onzin van de PVV! Wat een vieze, onnodige, leugenachtige trap na! Hij wilde heel graag in Almere wonen, maar de privésituatie liet dat niet toe. Ik sluit me aan bij de woorden van Mario en Ron.

    reageer
  • Raymond

     

    Jammer dat er onmiddellijk weer ondoordacht en respectloos wordt gereageerd op iemand die het waarschijnlijk moeilijk heeft en wel een steuntje zou kunnen gebruiken. Deze wethouder is helemaal niet van mijn politieke richting maar wat menselijkheid misstaat niemand. Ik wens hem veel sterkte en sommigen in deze rubriek wat meer wijsheid.

    reageer
  • ron

     

    Ik zie het vertrek van een kundig man met luisterend oor. Ik wens je sterkte met je privé situatie en met je nieuwe job. en mensen die 'eisen' dat je in detail je privé situatie op tafel moet leggen ..... ach .... kijken wat ze zelf zouden doen in die situatie .... laat ze. alleen jij bepaalt wat je erover kwijt wil.

    reageer
  • laat alle reacties zien
  • .\/\/.

     

    "Zolang ik de details hierover niet ken kan ik ook geen inschatting maken of het terecht is dat hij dit aanvoert." - de enige zin die uit je wilde betoog echt eruit springt.

    reageer
  • peteratea

     

    Aha, dus geen familiekwesties zoals ik las in een eerder artikel op deze website. Maar Henk heeft er blijkbaar geen trek in om in Almere te komen wonen. Zeg dat dan gelijk! Ik las: 'In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij dat hij met ernstige ziekte in de directe gezinsomgeving te maken heeft en dat andere familiekwesties zijn aandacht nodig hebben.' Okay, hoe ernstig zijn die familieleden er dan aan toe? Zolang ik de details hierover niet ken kan ik ook geen inschatting maken of het terecht is dat hij dit aanvoert. Maar er is meer, ik denk dat een Nationaal Coördinator Aardgasramp Groningen wel iets meer verdiend dan een wethouder van Almere, bovendien kan hij langer doorwerken,.. Daaag Henkkie,..

    reageer
  • Mop

     

    Wat ik niet snap, als je gaat solliciteren als ambtenaar in de gemeente Almere, dan weet je toch dat je hier moet komen wonen? Nu zeker met wachtgeld in Leeuwarden wonen?

    reageer
  • mario withoud

     

    Ik heb begrip voor Henks besluit, dat hem ongetwijfeld zwaar valt. Voor Almere zie ik zijn vertrek als een verlies.

    reageer
  • Roy

     

    Franc lost alles voor ons op !!!!

    reageer
  • Jan

     

    Ik vond het een vreselijke vent. Gelukkig hebben de Floriade dat zal bewijzen dat zijn business plan waardeloos prutswerk is. Jammer dat we daar zo lang moeten op wachten. Hij is dan allang met vervroegd pensioen, met riante uitkering. Echt PvdA!!!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert