Extra geld voor begeleiding vergunninghouders

DRONTEN • Ma 31 augustus 2015 | 16:15 • Maandag 31 augustus 2015 | 16:15
De gemeente Dronten wil een kwart miljoen euro uittrekken om asielzoekers met een verblijfsvergunning te begeleiden naar een baan.

De vluchtelingen die hier mogen blijven, worden ook wel vergunninghouders genoemd. Als ze eenmaal in een gemeente wonen, hebben zij ook recht op een uitkering. De gemeente heeft er belang bij als zij snel naar betaald werk worden begeleid, want dan hoeft de gemeente de uitkering niet te betalen.

Het traject begint vaak met vrijwilligerswerk, maar het lukt nauwelijks om asielzoekers daarvoor in te zetten. Dat komt vaak door de slechte beheersing van het Nederlands, zegt de gemeente.

Het college van B en W wil het kwart miljoen euro uittrekken voor taalles en het inschakelen van een jobcoach. De raadscommissie vergadert op 10 september over het voorstel. Als de commissie akkoord gaat, kan de gemeente aanspraak maken op een subsidie van nog eens een half miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel