PVV'er Eekhuis uit fractie gezet wegens verduistering

ALMERE • Do 3 september 2015 | 16:43 • Donderdag 3 september 2015 | 16:43
Raadslid René Eekhuis van de PVV in Almere is per direct uit de fractie gezet. Dat meldt de partij. Eekhuis heeft aangegeven zijn zetel niet terug te geven en gaat als zelfstandig raadslid verder. De PVV betreurt dit.

Uit een controle is volgens de PVV deze week gebleken dat er zonder aanvaardbare verklaring geld van de fractie werd overgemaakt naar de bankrekening van Eekhuis. Hij heeft het totaalbedrag enkele weken later teruggestort. Fractievoorzitter Toon van Dijk ziet daarom geen reden voor een aangifte.

De PVV behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar negen zetels. De partij belandde desondanks in de oppositiebanken. Ondanks het vertrek van Eekhuis blijft de partij de grootste partij in de raad.

Eekhuis heeft zich donderdagavond afgemeld voor de politieke markt in Almere.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • Joop

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Rechts of links ze graaien allebei. Zie Spekman met zijn levenslange gratis seizoenskaart nadat ie 25 miljoen voor FC Utrecht regelde.

  reageer
 • Willem

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Rechts lullen en links vullen. Bah.

  reageer
 • ger

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Dus geld op je eigen rekening storten, en dan ook nog je zetel willen houden? Dan gaat het echt wel heel slecht met je.

  reageer
 • Ger

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Weer zo'n rechtse graaier.

  reageer
 • Lokale Harrie

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Eekhuis was toch ook tijdlang de penningmeester van de stichting van de PVV Almere, waar het fractiegeld naar werd overgemaakt? Lekker is dat! Sinds de nieuwe fractie er is, is het niet veel meer. Dubbelman schijnt meer ziek dan aanwezig te zijn, en Eekhuis houdt er nogal een creatieve boekhouding op na blijkt nu. Waar is dat leiderschapstalent van van Dijk? Vorig jaar al dat gezeik met de minder, minder uitspraken van Wilders, waar de hele fractie behalve Jansen wilde opstappen, en nu dit weer. Schijnt dat er al langer gemor binnen de fractie is tussen oudgedienden en nieuwe leden. Van Aukes en Buitelaar hoor of zie je nooit wat. Vooral de optredens van Buitelaar op de Politieke Markt zijn zinloos. Heeft werkelijk niks te vertellen bij een debat. Veel verder dan dat neem ik mee terug naar de fractie komt hij niet. En dan schijnt hij nog politikologie gestuurd te hebben! Dat was vroeger wel anders. Vooral een aantal oude fractieleden worden erg gemist. Bleken op de achtergrond dus veel zaken te regelen en in goede banen te leiden. Mensen als Bertram, Gommers en de Roon bleken dus stuk minder vervangbaar dan nu blijkt! Zal mij benieuwen of de PVV in Den Haag nog lokaal wil meedoen bij de volgende verkiezingen met dit clubje "tweede garnituur"!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joop

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  wat een onzin! Als hij er het niet met zijn partij eens is, gewoon opstappen en zetel teruggeven! Dit is kiezersbedrog want NIEMAND heeft op rene eekhuis zelf gestemd. Hij wil gewoon die 1200 euro in de maand blijven vangen. Bah.

  reageer
 • Een Man Een Fractie

    Do 3 september 2015 Donderdag 3 september 2015

  Het wordt tijd dat die pvv'ers verder gaan als Geen man fractie...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert