Gemeente komt boze scootmobielers tegemoet

DRONTEN
Inwoners die door een fout van de gemeente Dronten geen eigen bijdrage hebben betaald voor WMO-hulpmiddelen en -woningaanpassingen, hoeven die niet meer te betalen. De gemeente scheldt de schuld kwijt.

Een boze scootmobielrijder uit Dronten trok recent aan de bel. Ze hoefde eerst het hele jaar niets te betalen. Later bleek dat haar eigen bijdrage toch fors was verhoogd. De vrouw besloot daarop een tweedehands scootmobiel aan te schaffen, zodat ze van de hoge kosten af is.

De regeling voor vervoersvoorzieningen en woningaanpassingen is de afgelopen periode niet correct uitgevoerd, waardoor sommige burgers geen eigen bijdrage betaalden. Het college heeft nu besloten hen 'uit coulance' vrij te stellen van een eigen bijdrage tot 3 oktober 2015.

reacties (8)

 • Rob

   

  slappe knieën Gemeente Dronten, mensen die met die karretjes rondscheuren daarvan zijn er sowieso teveel van en die karretjes zijn eerder te pas en te onpas uitgedeeld, kan ik nu ook mn fiets komen declareren want ik zie nog steeds niet in waarom die karretjes vergoed moeten worden, ik lees alleen maar tranentrekkende verhalen van laag inkomen zus laag inkomen zo nou en?

  reageer
 • lelystad

   

  Wat heeft je geaardheid met dit bericht te maken?

  reageer
 • Teun Nijdam.

   

  Das mooi die kwijtschelding,nou nog even uitleggen op deze site of de eigen bijdrage,die absurd is verhoogd wel correct was vastgesteld. In deze uitleg wel rekening houden met de 33% korting die per 1 jan 2015 op de wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten is toegepast. Gemeente Dronten en andere Gemeenten. Laat nou gewoon zien hoe u aan deze absurde verhogingen komt??

  reageer
 • Carry

   

  beste Teun de 33% is juist afgeschaft per 1-1-2015. Gehandicapten moeten nu apart betalen voor huishoudelijke hulp en voor de scootmobiel ook allerlei aftrekposten bij de belasting zijn afgeschaft. Dus zijn we er heel veel op achteruit gegaan. En als je in de NOP een tegemoet koning krijgt komt het uit het verkeerde potje nl uit de bijzondere bijstand terwijl het de WMO hoort te zijn!

 • Hans

   

  Wederom een bewijs dat de gemeente Dronten de interne controle op eigen beleid niet op orde heeft. pruts ambtenaren die de werkende burger van Dronten weer voor de extra kosten (kwijtschelding is minder inkomsten) laat opdraaien. Het wordt tijd dat de gemeentesecretaris en de controller opstappen want die zijn niet capabel om deze organisatie in control te brengen. Schande!

  reageer
 • Drontense

   

  Maar wat moet je nu wel per maand betalen aan de gemeente blijft dat 115 euro ? Of weten ze dat ook pas over een paar maanden. De één zegt ik weet het niet ander dat gaan we nog bekijken pfff. Gemeente Dronten kom op wees duidelijk.Of betaal je overal het zelfde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ViKing79

   

  Dus de ene scootmobieler krijgt een verhoging van 300% en dus een naheffing. En er zijn er dus ook die niks hoeven te betalen omdat het "vergeten" is te innen. Ongehoord onbegrijpelijk.

  reageer
 • zeewolde

   

  Toch heel normaal dat cak je de rekeningen zo laat sturen. Is jaar op jaar het zelfde. Het is natuurlijk belachelijk dat je Via hun site of belastingsdienst elk jaar Uit moet rekenen wat je eigenlijk zou moeten betalen. Maar zoodoende kun je wel voorkomen door het juiste bedrag achter uit te zetten. Je NIET voor volledige verrassingen komt te staan. Door schande wordt je wijs. Dus tip om zelf goed op te letten

  reageer
 • Klaas

   

  Hhhha nu zeker de scootmobiel wel aanhouden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert