Extra controles A27 na klachten over hardrijders

ALMERE • Vr 4 september 2015 | 23:28 • Vrijdag 4 september 2015 | 23:28
De politie gaat dit weekeinde intensief controleren op snelheid op de A27 bij Almere, na klachten over te snel rijdende automobilisten. Dat meldt de politie Almere Buiten/Hout op Facebook.

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de snelweg en is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur. De politie is de afgelopen dagen overspoeld met klachten van automobilisten en wegwerkers, over de snelheden van auto's bij de werkzaamheden. Dit weekeinde wordt er aan de middenberm van de weg gewerkt. Daardoor rijden de auto's dicht langs de wegwerkers.

De controles zijn tussen knooppunt Almere en Almere-Hout. De politie heeft afgesproken niemand te sparen. Boetes voor te snel rijden bij wegwerkzaamheden zijn aanzienlijk hoger dan normaal.
 
Foto: Politie Almere Buiten/Hout

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (20)

  • Sjaaj

      Zo 13 september 2015 Zondag 13 september 2015

    Zouden ze doordeweeks moeten doen.

    reageer
  • Dick

      Ma 7 september 2015 Maandag 7 september 2015

    Mwoah, aan de snelheid houden? Ook de Duitsers pakken de marge waarop je nog net geen punten krijgt. Rij ook behoorlijk veel bij onze oosterburen. En de punten gelden ook voor Nederlanders. Ga jij maar eens kijken in Flensburg. Maar ben wel met je eens, in Duitsland wordt vele malen beter gereden dan in Nederland. Zeker wat betreft links rijden en voorgooien/snijden.

    reageer
  • Bob

      Zo 6 september 2015 Zondag 6 september 2015

    ik rij heel veel in Duitsland en daar is het een goede gewoonte om je aan de snelheid te houden, puntenrijbewijs helpt daarbij! Alleen voor aso buitenlanders niet natuurlijk. Wat mij verbaasde is de hoge snelheid waarmee ik werd ingehaald op de A27 in de werkzaamheden. Spreken we nog niet over bumperklevers, drukken van voorliggers en snijden. Gewoon 24/7 controleren op meerdere plaatsen in de werkzaamheden en driedubbele boetes. Wat nou, die paar weken dat ze werken zorgen ervoor dat jij straks weer jaren lang lekker kan doorrijden

    reageer
  • Ab

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Prima initiatief. Levensgevaarlijk voo de wegwerkers dat harde rijden.

    reageer
  • Jan

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Minder hard rijden, dan kan je ondertussen ook beter opletten en zien dat er daadwerkelijk gewerkt wordt. Als er bijna nooit gewerkt zou worden waren ze nooit zover opgeschoten want er zijn letterlijk bergen verzet. Maar nee, klagen vanachter het stuur en het toetsenbord, dat is makkelijk. En ja, ik hou me daar wel aan de snelheid, of er nou gecontroleerd wordt of niet.

    reageer
  • laat alle reacties zien
  • goh

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    De werkzaamheden zijn al weken aan de gang net als het asociaal rijgedrag. Komen onze facebook agentjes van buiten er nu ook eindelijk achter? Eens wat meer naar buiten en minder populair doen op facebook, neem een voorbeeld aan de politie in andere gemeenten van flevoland

    reageer
  • Dick

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Iedereen in Nederland heeft stakingsrecht. Ook de politie! Maar deze jongens zijn geen politieagent, dit zijn gewoon BOA's.

    reageer
  • Sjaak

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Dus opgepast mede weggebruikers houd u aan uw snelheid. Ik bevond mij op de A7 nu.

    reageer
  • Jake

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    heb ik nieuws voor je: ze zijn er vrijdag al mee begonnen, vlak voor de brug richting huizen wanneer iedereen denkt dat ie zo wat harder mag...

    reageer
  • johan

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Wat een domme opmerking. Hier blijkt uit dat je er dus nooit komt. Er wordt superintensief gewerkt en zelfs op zaterdagen en zondagen. Ik kom er meerdere keren per dag langs en zie genoeg. Het vordert ook snel ondanks dat het nog even nodig heeft voor het af is. En ja er wordt veel te hard gereden. Controle prima, maar niet alleen in het weekend, gewoon de hele week. Heb je de kosten voor de werkzaamheden ook snel terug.

    reageer
  • Mike

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Als er werkelijk gewerkt werd dat het 70 is zou iedereen 70 rijden. Echter zie je bijna nooit iemand werken. Dus trekt niemand zich meer iets aan van die borden.

    reageer
  • wimjc

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Volgens mij kan de politie alleen nog maar intensief staken ten koste van de veiligheid in Nederland.Het hele beleid is gebaseerd op willekeur.

    reageer
  • Bromsnor

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Als je niet per se over de a27 moet kun je maar beter a6/a1 of over Harderwijk rijden.

    reageer
  • Henk

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Mike, die "stakkers" mogen niet staken. Zij hebben enkel het recht om actie te voeren. Daarnaast hoop ik voor je dat jij of je naasten die "stakkers" nooit nodig zullen hebben voor een reanimatie of iets dergelijks. En kom nou niet aan met dat gelul dat je liever een ambulance aan de deur hebt. Als die het druk hebben mag je blij zij met mensen die weten wat ze doen!! Lozer!

    reageer
  • Zucht

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Ik lees het alweer ze zijn allemaal weer roomse dan de paus ...

    reageer
  • eindelijk

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Eindelijk word er gecontroleerd je mag er maar 70!! Er zijn werkzaamheden en de weg is smaller dan normaal. Ook de mensen die langs de weg werken willen ook savonds veilig naar huis!

    reageer
  • super

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Super en flinke boetes graag of zelfs auto,s inleveren. Bah, wegpiraten.

    reageer
  • Ronnie

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Heel goed. Je hebt al een zware baan en dan ook nog elke dag geconfronteerd worden met van die 200pk lease bakken die voorbij vliegen. Dit moet hard aangepakt worden . Ben blij te horen dat de politie prioriteit geeft aan dit probleem.

    reageer
  • Cos

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Niet alleen het weekend controleren.

    reageer
  • Mike

      Za 5 september 2015 Zaterdag 5 september 2015

    Moeten die stakkers niet staken?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert