Acteurs leven op schuldsaneringsbudget

ALMERE
Acteurs en medewerkers van theatergroep Bonte Hond in Almere leven deze week op een schuldsaneringsbudget. De acteurs mogen per persoon niet meer dan 40 euro per week besteden aan hun levensonderhoud.

De acteurs en makers verwerken hun ervaringen met het kleine leefbudget in een voorstelling, die vanaf 16 oktober wordt gespeeld onder de naam Eigen Schuld.

Tijdens de voorstelling nemen de spelers de bezoekers mee naar een leegstaand winkelpand in Almere, waar ze worden blootgesteld aan de verleidingen van deze tijd. De theatergroep wil de bezoekers laten zien dat keuzes maken belangrijk is.

reacties (6)

 • Sander

   

  wel een beetje een misleidende "telegraaf kop"

  reageer
 • G.M.

   

  Goh wel een heule week zeg...

  reageer
 • Dnz.

   

  Schuldsanering is een gift om mensen van hun schulden af te helpen. Hier past geen klagen bij, alleen maar dank! Niet altijd, maar veelal zijn schilden het gevolg van hele slechte beslissingen!

  reageer
 • Anno1978

   

  40 p.p is voor een week niet heel gek maaaaaar............... weken lang 40 p.p is echt niet veel hoor. Hiervan moeten ook wasmiddelen, veel al dieren eten, kleding etc van gekocht worden. Zeker met kids is dat geen vetpot. De andere kant is dat mensen in de schuldsanering ook ervoor zorgen dat instellingen, instanties, eigenaren, kleine zelfstandigen etc. naar een ( deel) van hun geld kunnen fluiten. Eigen schuld of geen eigen schuld. Mensen juichen wel eens dat ze eindelijke in de sanering terecht komen maar ik denk ook wel eens aan de andere kant van medaille. Als ik dan ook nog op facebook zie dat mensen hun maaltijden van de voedselbank aanbieden op facebook omdat ze het niet lekker vinden zakt me broek wel een beetje af.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik heb nog een aantal leuke recepten voor zulk een budget. Met 40 euro in de week per persoon onafhankelijk van schuldhulpverlening o.i.d. kan dat gemakkelijk een feest worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  goh dan hebben studenten het nog slechter! Gros heeft geen 40 euro (per persoon) per week hoor!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert