Verlaan vervangt wethouder Engelvaart

DRONTEN
Nico Verlaan uit het Gelderse Deest gaat CDA-wethouder Hans Engelvaart in Dronten vervangen. Dat heeft fractievoorzitter Jan Klopman bekendgemaakt.

Volgens Klopman is Verlaan een zeer ervaren bestuurder. Hij was bijvoorbeeld actief als wethouder voor de gemeente Duiven en Statenlid in Gelderland. Verlaan gaat zich onder meer bezighouden met het windmolenbeleid en de ontwikkeling van het Hanzekwartier.

Als de gemeenteraad op 24 september akkoord gaat met zijn benoeming, is zijn aanstelling in eerste instantie voor 16 weken. Daarna wordt gekeken of Verlaan langer de taken van wethouder Engelvaart moet overnemen.

Hans Engelvaart zit sinds eind mei thuis vanwege gezondheidsproblemen.

reacties (3)

 • Trudy

   

  Ik heb gelezen dat deze man een straatvechter is. Laten we het hopen dat hij dat waar kan maken en om te beginnen in de gemeenteraad. Succes meneer Verlaan!

  reageer
 • Klaas

   

  Lekker hoor weer een oude wijze man die overal al zijn sporen heeft na gelaten .Die geen idee heeft waar dronten ligt en alleen op de euro's uit is .Wel verplicht in Dronten komen wonen per direct

  reageer
 • Ilse

   

  Wat??? De broekriem moet nog steeds overal op een te krap gaatje, maar de gemeente Dronten huurt gewoon nog een wethouder in? Eentje is er naar huis gestuurd en zit nog vrolijk op zijn wachtgeld. Eentje zit er ziek thuis met een ziekteverlofuitkering o.i.d. en dan komt er naast de nog 3 zittende wethouders gewoon nog eentje bij???? Waar betaalt de gemeente dat dan allemaal van? Ik heb toch ergens gelezen dat er weer een flink tekort is van zowat een miljoen. Maar erger nog vind ik dat de mensen van de sociale werkplaats ontslagen en in een uitkering terecht gekomen zijn maar dat er wel werk blijkt te zijn voor nog zo'n dure invalkracht. Krijgt die straks ook wachtgeld als hij stopt bij de gemeente Dronten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert