Wilde Dieren de Tent Uit heft zichzelf op

ALMERE
De Almeerse dierenbeschermingsorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit heft zichzelf op. De organisatie, die ijverde voor een verbod op dieren in circussen, heeft haar doel bereikt.

Donderdag verschijnt het verbod dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft opgesteld in het Staatsblad en daarmee is het definitief.

Directeur Leonie Vestering is erg trots op haar behaalde resultaat. Volgens haar komt het maar zelden voor dat een actie zo goed lukt. Wel heeft ze nog twijfels. De staatssecretaris heeft namelijk besloten dat circussen zelf de opvang van de dieren moeten regelen. Dieren die niet meer in Nederland in het circus mogen optreden, verdwijnen mogelijk naar het buitenland, waar nog geen verbod is, zegt Vestering.

De Almeerse stichting AAP is overigens in Spanje al begonnen met de opvang van leeuwen en tijgers uit circussen. De vraag naar goede opvang van grote katachtigen neemt volgens directeur David van Gennep toe. Steeds meer Europese landen verbieden het gebruik van wilde dieren in circussen.

reacties (5)

 • kees d.

   

  Het werk van deze groep fanatici heeft alleen maar meer dierenleed veroorzaakt. Het is allemaal net zo onzinnig als het zwarte pieten verhaal. Met andere woorden als een stel kleuters blijven zeuren tot je eindelijk je zin krijgt.

  reageer
 • Didier

   

  Maar in de kern heeft kees d. wel gelijk! Wilde Dieren de Tent Uit is/was een verlengstuk van de Stichting Aap. Een organisatie die bulkt van het geld (de boekhouding is openbaar) en desondanks nog steeds miljoenen krijgt uit erfenissen, van gespaarde airmiles en landelijke loterijen. Terwijl er al tijden lang amper nog apen zijn om op te vangen! Ze dachten het anders te gaan doen: we gaan (ook) roofdieren opvangen, zie ons nieuwe verblijf in Spanje. Daar ben je tenslotte liever dan in Almere! Vandaar dus die tijdelijke dochter WDdTU: slaagt die dan komen de circusdieren bijna vanzelf naar onze opvang! Maar behoorlijk naast de circusmensen gerekend, die van hun dieren houden, ze zelfs als familie zien en er geen afstand van gaan doen! Dus dezelfde dieren zijn voortaan te zien in circussen in fatsoenlijke landen als Zweden, Duitsland of Frankrijk!

 • .\/\/.

   

  Beledigen is makkelijker dan argumenteren, zo te zien

 • Klaas

   

  Zo zakken gevuld met deze onzinnige actie groep .

  reageer
 • .\/\/.

   

  En dan nu op naar de dierentuinen, waar wilde dieren in kleine hokken een triest leven leiden. En laten we ook iets doen voor dolfijnen en orca's, die ook niet in een zwembad horen te wonen.

  reageer
 • Ton

   

  Prima resultaat. Nu doorgaan voor een verbod op het misbruik van paarden voor sportdoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de dressuur. Dit is voor paarden volstrekt onnatuurlijk, net zoals een circusoptreden voor 'wilde' dieren. Dis wees consequent en pak ook deze vorm ban dierenkwelling aan.

  reageer
 • Rinus

   

  Zet die katachtigen uit in de Oostvaardersplassen, krijgen we eindelijk een balans.

  reageer
 • Marcel

   

  Kijk en dit is in oplossingen denken! lijkt me een goed plan staan de circus dieren op de rug van de paarden een show te geven aan de trein reizigers

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert